De prachtig film The Revenant (2015) moet je zien

The Revenant

The Revenant is een Amerikaanse, biografische western uit 2015 en is geregisseerd door Alejandro González Iñárritu. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2002 dat is geschreven dor Michael Punke. Micheal Punke heeft het boek gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de pelsjager Hugh Glass. Leuk weetje: Leonardo DiCaprio, die de hoofdrol vertolkt, is vegetariër, maar at voor deze film een rauwe lever van een bizon.

Het verhaal speelt zich af in 1823. De pelsjager Hugh Glass en zijn zoon Hawk maken deel uit van een groep pelsjagers. Ze worden aangevallen door een groep Indianen, die op zoek zijn naar de dochter van hun opperhoofd. Slechts een aantal pelsjagers weet te ontsnappen en om de Indianen op het verkeerde spoor te zetten laten ze hun boot de rivier afdalen terwijl zij zelf te voet de wildernis intrekken. Dit besluit wordt genomen door Hugh Glass, maar dat wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen. In zijn eentje trekt hij de bossen in om op verkenning te gaan, als hij wordt aangevallen door een grizzly beer. Hij overleeft te aanval maar net en zwaargewond tillen zijn collega`s hem op een brancard verder. Het wordt echter steeds kouder en de omstandigheden verslechteren waardoor er wordt besloten om Hugh Glass achter te laten. Twee collega`s en zijn zoon Hawk blijven bij hem en zullen zich weer bij de groep aansluiten als Hugh Glass het leven achter zich heeft gelaten.

The Revenant bestaat uit twee en een half uur aan prachtig beeldmateriaal. Echt iedere scene is zo mooi gefilmd. Op een scène na is alles opgenomen op bepaalde uren en bij natuurlijk licht en het resultaat mag er absoluut zijn. Alles zit zo precies in elkaar en technisch gezien is deze film absoluut een meesterwerk. Ik heb niets anders dan lovende woorden. Leonardo DiCaprio en Tom Hardy zetten beide uitzonderlijke acteerprestaties neer en ook de kostuums en grime zijn heel mooi gedaan. Eigenlijk heb ik helemaal niets op de film aan te merken, technisch dan, en vind ik de meeste van de nominaties voor de Oscars dan ook zeer verdient. Het enige minpunt heeft betrekking op het verhaal zelf, want dat was me af en toe echt te saai. Een aantal keren dwaalden mijn gedachten serieus af naar de forward knop. Er was wat mij betreft gewoon echt iets te weinig inhoud en de filosofische kant van het verhaal had iets meer mogen worden uitgelicht. Maar gelukkig is dit geen heel storende factor, gezien de rest van de film puur perfectie is. The Revenant is een prachtige film en absoluut een must-see.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.