Recept voor 100% natuurlijke en zelfgemaakte koffie scrub

Zelf probeer ik zoveel mogelijk ‘wat ik niet kan eten, wil ik ook niet aanbrengen op mijn huid’ te hanteren. Helaas lukt dit niet altijd even goed, maar ik doe mijn best. Het is namelijk veel beter om producten te gebruiken die natuurlijk zijn. Vaak staan onze keukenkastjes vol met ingrediënten die we kunnen toepassen als huidverzorging. De laatste tijd probeer ik hier dan ook steeds meer gebruik van de maken. Een van mijn favoriete recepten is voor deze natuurlijke en zelfgemaakte koffie scrub. Het recept is ontzettend simpel. Binnen vijf minuten heb je een heerlijke, zelfgemaakte scrub gemaakt van alleen maar natuurlijke producten. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Deze koffie scrub is mild, maar niet geschikt voor de gevoelige delen zoals het gezicht en de hals. Bijkomend voordeel van deze srub is de heerlijke geur. Heel geschikt om `s ochtends wakker te worden. De scrub ruikt echt lekker en de geur blijft vrij lang hangen.

De koffie en de suiker zorgen ervoor dat dode huidcellen verdwijnen. Cafeïne heeft bovendien een antioxidante werking en is in veel beautyproducten verwerkt. Het schijnt dat het het opbrengen van cafeïne op de huid de kans op huidkanker verkleint, maar ik durf hier verder geen uitspraken over te doen. Ach, baat het niet dan schaadt het niet.

Door gebruik van de olijfolie voelt de huid minder ruw en droog aan. Ik heb zelf vrij veel olijfolie gebruikt omdat mijn huid op dit moment erg droog is, maar als je hier geen last van hebt kun je natuurlijk veel minder olijfolie gebruiken. Ook zou je amandelolie of kokosolie kunnen gebruiken.

Wekelijks scrubben

Wekelijks scrubben is ontzettend goed voor je. Het verwijdert het bovenste laagje dode huidcellen. Hierdoor wordt je huid zachter en gladder. Ook bevordert het de bloedsomloop. En het zorgt er tevens voor dat verzorgingsproducten sneller worden opgenomen. Bovendien wordt je sneller en egaler bruin als je scrubt voor het zonnen. Het nadeel van de gemiddelde scrub is dat het vaak veel schadelijke ingrediënten bevat.

Het recept voor zelfgemaakte koffie scrub

ingrediënten
  • 2 eetlepels koffie
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 vanillestokje
  • Scheutje olijfolie

Bereiding

Koffie scrub
Doe twee eetlepels koffie in een bakje.

Zelfgemaakte koffie scrub
Voeg hier gelijke delen bruine suiker aan toe. Gebruik je dus vier eetlepels koffie, voeg dan vier eetlepels suiker toe.

Recept voor koffie scrub
Voeg een theelepel kaneel toe.

100% natuurlijke en zelfgemaakte koffie scrub
Haal de zaadjes uit het vanillestokje en voeg deze toe.

Koffie scrub kaneel bruine suiker
Voeg olijfolie toe toe je de gewenste substantie hebt bereikt.

Homemade Koffiescrub
Doe de zelfgemaakte koffie scrub in een potje. Dit is ook leuk om cadeau te geven. De srub blijft ongeveer drie weken houdbaar.

Scrubben koffie
En scrubben maar!

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.