Trend: Sheet Maskers uit Japan

Al tijden geleden nam een vriendin Sheet Maskers uit Japan voor mij mee. De verpakking is dus ook geschreven in het Japans en ik snapte er natuurlijk helemaal niets van. In de verpakking zaten drie maskers, waarvan ik er een heb proberen te gebruiken. Ik had gegoogled en zo moeilijk bleek het allemaal niet te zijn. Nou, dat was het dus wel en na een hoop geklungel belandde het masker na een paar minuten in de prullenbak. En de andere twee maskers belandden ergens achter in het badkamer kastje.

Japanse Sheetmaskers

Uit mijn gedachten verdwenen de maskers echter niet. Sheetmaskers zijn zo`n ontzettende hype in Azië en ik wilde de maskers zo graag uitproberen! Een paar weken geleden ontmoette de Japanse Riri en ik besloot om meteen even gebruik van de situatie te maken en haar te vragen wat er nou allemaal precies op de verpakking staat. Wat blijkt? Je moet de verpakkingen eerst een tijdje in warm water laten hangen voordat je ze kunt gebruiken.

Sheetmasker Japan

Na al die tijd heb ik nu èindelijk het Japanse sheet mask kunnen uitproberen. Maar wat zijn sheet maskers nou eigenlijk precies? Sheet Masks zijn papieren of katoenen maskers gedrenkt in een voedingstoffen en verzorgende ingrediënten. Er zijn verschillende maskers verkrijgbaar, sommige kun je meteen op je gezicht aanbrengen en sommige moet je dus eerst in warm water laten weken. Het voordeel van sheet maskers is dat je geen geknoei hebt met cremè en schoonmaken. Je hoeft het alleen maar aan te brengen, te ontspannen en weer van je gezicht af te halen. That`s all!

Japans Sheetmasker Water

De sheet maskers die ik heb zijn warm, vochtinbrengende maskers die de poriën openen. Dit masker moet je ongeveer vijf minuten in water van minimaal veertig graden laten weken. Superhandig is het lid in de verpakking waarmee je het aan bijvoorbeeld je badstop kunt bevestigen. Helaas heb ik geen bad, maar dit is het ideale masker voor een pamper-avondje. Daarna leg je het masker op je gezicht en laat je masker intrekken voor vijf minuten als je in bad zit (in de badkamer is het vochtig) of vijftien minuten als je gewoon lekker op de bank of in bed zit.

Japans Sheet Masker

Ik vind het echt ideaal! Geen geplak en geen rommel, je hoeft het masker alleen maar aan te brengen en te verwijderen. Het spul dat na het verwijderen van het masker op je gezicht achterblijft trekt daarna snel in en je huid voelt weer als nieuw. En de Japanse sheet maskers zijn ook op steeds meer plaatsen in Nederland verkrijgbaar!

Heb jij wel eens een Japans sheet masker gebruikt?

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.