Liefde tijdens de tweede wereldoorlog in Suite Française (2014)

Suite Française (2014)

Suite Française is een romantische oorlogsfilm, geregisseerd door Saul Dibb. De film is gebasseerd op de gelijknamige roman van Irène Némirovsky, die het boek tijdens de tweede wereldoorlog schreef. In 1942 werd zij opgepakt en ze heeft de roman daarom nooit kunnen voltooien.

Samenvatting van In Suite Française

In Suite Française wordt het kleine dorpje Bussy in bezetting genomen door het Duitse leger. De dorpelingen zitten niet bepaald op de vijand te wachten, maar hebben maar weinig in te brengen en voorzien te militairen van onderdak. Lucile woont samen met haar rijke schoonmoeder Angellier, terwijl haar man in dienst is. Samen bieden zij onderdak aan officier Bruno.

Bruno is een stuk beleefder en aardiger dan zijn militaire collega`s en langzaam maar zeker bouwt Lucile een band met hem op. Dit is tot grote irritatie van haar schoonmoeder, die het Duitse leger wel als vijand blijft zien. Lucile is echter niet de enige dorpeling die romantische gevoelens ontwikkeld voor een van de militairen. Maar als er zich een vervelende situatie afspeelt zal Lucile moeten kiezen.

Mening over In Suite Française

Suite Française is een verfrissende film over de tweede wereldoorlog. De film laat zien dat niet alle Duitse militairen slecht en hypocriet zijn, maar dat ook zij wel degelijke gevoelens en moeilijke periodes hebben. Toch had er van mij iets meer oorlog en geweld in de film gemogen, dit ontbrak mijn inziens wel degelijk en af en toe had ik het gevoel dat ik naar een romantisch sprookje zat te kijken.

Ik vond het ook erg jammer dat er maar weinig `Frans` in de film voorkwam. Natuurlijk snap ik dat door een film Engelstalig te maken er een groter publiek wordt bereikt, maar waar de militairen vaak Duits spraken en er overal Duitse pamfletten hingen, was er behalve het decor werkelijk niets Frans aan de film. Een tegenvaller!

De acteerprestaties waren goed, de muziek was prachtig en het decor was adembenemend. Het verhaal was iets zoetsappig, desondanks heel goed en verfrissend. Het had allemaal iets rauwer gemogen, maar het was een prachtige film en absoluut het zien waard. De film heeft een vreemd, maar mooi einde. Net zoals Irène Némirovsky haar roman niet heeft kunnen afmaken, stopt ook de film abrupt. Met een prachtige ondertiteling.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.