Het leven vieren met strijkvrije overhemden van Hemd voor Hem

Ruim twee jaar geleden plaatste ik een artikel online over strijkvrije overhemden van de webshop ‘Hemd voor Hem‘. In het artikel beschreef ik hoe ik Nevzat leerde kennen; sexy gekleed in een pantalon en overhemd, keurig gestreken. Destijds vond ik het uitermate vervelend dat ik telkens moest strijken en was ik ontzettend blij dat ik kennis maakte met strijkvrije overhemden. Wat mij betreft was dit een van de beste uitvindingen ooit. Het is echt superhandig voor onderweg, om mee te nemen op reis of voor vrouwen die, net zoals ik, niet kunnen of houden van strijken.

Maar als ik het artikel teruglees dan voel ik een steekje in mijn hart. In twee jaar tijd is er namelijk zo ontzettend veel veranderd! We verhuisden van de een op andere dag van een glamourouze metropool in Turkije naar een klein en vrij onbekend havenstadje in Bulgarije. We verruilden ons nieuwbouw appartement voor een bouwval; letterlijk en figuurlijk. Pantalons en rokjes maakten plaatsen voor joggingsbroeken en strijkvrije overhemden werden vervangen door t-shirts.

Daar zaten we dan; zonder baan, zonder familie en vrienden, zonder vrijetijdsbestedingen, geen drukke dagen.. We raakten er allebei een beetje depressief van, want we moesten we nu ineens met ons leven? We deden ons best om een nieuw leven op te bouwen, maar helaas wilde dit maar niet lukken. Oost-Europa is een verhaal- lees: boek- apart. En dus pakten weer van de een op andere dag onze spullen in en veruilden de bouwval in Bulgarije voor de vliering van mijn ouders in Nederland.

Hier dachten vrolijk verder te kunnen gaan waar we in Istanbul gebleven waren want immers is Nederland voor ons beide een beetje ons thuisland. We vonden allebei al heel snel en baan en deden vrolijk mee aan het dagelijkse leven hier. Maar de manier waarop we, zowel in Bulgarije als hier, in Nederland ons leven leiden staat totaal haaks op het leven dat we in Istanbul hadden. Soms vinden we het eigenlijk nog best wel moeilijk om hier te aarden. Ik probeer mezelf aan te passen, maar gaandeweg ben ik eigenlijk ook een stukje van mezelf kwijt geraakt. En ik zie dat ook in Nevzat. Om een heel simpel voorbeeld te noemen heeft hij ineens helemaal geen kast vol met overhemden meer. Dit is natuurlijk maar een klein, materealistisch puntje in een heel mensenleven, maar toch zeker wel belangrijk. Want kleding zegt nu eenmaal een hoop over wie je bent.

Werkelijk alles is anders en dat botst soms nogal. We zijn de laatste tijd alleen maar bezig geweest met problemen oplossen en een bestaansrecht op te bouwen. En in die tijd zijn we onszelf een beetje uit het oog verloren en vergeten lijkt wel. De details laat ik voor een ander artikel, maar toch is het belangrijk om hier te benoemen. Want precies twee jaar nadat ons leven zo overhoop is gegooid, zijn er ineens ook een heleboel puzzelstukjes op hun plaats gevallen.

Geleerde lessen, bijzondere ontmoetingen, wijze woorden en steun uit onverwachte hoeken kun veel betekenen en bijdragen aan nieuwe kansen, dromen en doelen in het leven. Zo zijn we inmiddels de website elithair.nl begonnen. We zijn we bezig een concept op te zetten waarin Nevzat en ik allebei kwijt kunnen wie en wat we zijn en wat we zijn. Eigenlijk willen we het mogelijk maken om onze doelen in het leven na te streven. Ik wil onze dromen kunnen waarmaken. En daar hoort nu eenmaal een beetje glamour vanuit Istanbul bij. Want “het leven is een feestje, je moet alleen wel zelf de slingers ophangen”!

Deze uitspraak hing bij mijn oude werkgever op het toilet en werken daar was werkelijk elke dag een feestje. De uitspraak hing daar natuurlijk niet voor niets, maar als een dagelijkse herinnering. Het hielp ons echt om gezellig samen te werken. Daar ben ik nu pas achter, en eigenlijk was ik het even helemaal vergeten! De webshop ‘Hemd voor Hem’ hielp me dit gelukkig weer te herinneren. Een mailtje waarin om Nevzat zijn maten werd gevraagd liet me het artikel over strijkvrije overhemden uit 2016 weer even opzoeken.

Ik moest denken aan de dingen voor mij een feestje van het leven maken. Al een tijdje had ik niet meer echt naar Bohalista omgekeken en eerlijk gezegd mis ik het bloggen wel. De website houd ik wel nog regelmatig in de gaten. Gelukkig heb ik ook nog steeds bijna hetzelfde aantal bezoekers als een paar maanden geleden. Ook aanvragen voor samenwerkingen blijven binnenkomen. En ik heb nog een heleboel materiaal voor reisartikelen klaarliggen, maar er komt telkens maar niets van terecht.

Ik wilde het bloggen eigenlijk al een tijdje weer oppakken en tegen ‘Hemd voor Hem’ kon ik natuurlijk geen nee zeggen! Ik stuurde dus gelijk een reply en zonder dat ik wist wat ze zouden opsturen, werd er een aantal dagen later ineens een pakje voor Nevzat bezorgd. De webshop verpakt hun bestellingen in prachtige, zwarte cadeaudozen waardoor het uitpakken ‘an sich’ al echt een feestje is!

Tijdens het openen troffen we een leuk handgeschreven kaartje aan en daaronder lag een prachtig overhemd van het merk OLYMP. Strijkvrij! Yes, yes, yes! Ik weet niet wie het meest blij was: Nevzat of ik, haha. Dit was echt het perfecte moment om dit mooie overhemd te mogen ontvangen. Het is de ideale reminder voor ons om hier een nieuw leven op te bouwen en dat in te richten zoals wij dat willen; met een beetje idealisme en een beetje glamour! Maar dan het liefst voorzien van zoveel gemak als mogelijk, want ik ben nog steeds maar een halve Turkse vrouw en kan nog steeds niet strijken!

Dus niet alleen zijn we bezig met het opzetten van een eigen bedrijf, ik heb ook het bloggen weer opgepakt en ga vanaf nu echt vrolijk verder waar ik was gebleven! Daarom wil ik dan ook ‘Hemd voor Hem’ niet alleen namens Nevzat bedanken, maar ook namens mezelf. Dankzij jullie heb ik nu namelijk niet alleen mijn sexy man terug, die zich weer blij in zijn kleding voelt, belangrijker nog; het strijkijzer kan in de kast blijven! En voor de volgende samenwerking houd ik het artikel weer helemaal professioneel, beloofd. Voor nu wilde ik gewoon even graag mijn hart luchten en jullie een echte shout-out geven. Want jullie pakketjes mogen ontvangen maakt van het leven echt een feestje, en helpen geweldig mee met ophangen van de slingers! En daar draait het uiteindelijk toch allemaal om?

Proost! Op het leven en op strijkvrije overhemden.

Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.