Sri Lanka is echt een bijzonder land waar ontzettend veel te doen en zien is en eigenlijk een land dat je niet mag missen. “Toen Nena mij vroeg om een blog te schrijven over mijn favoriete bestemming hoefde ik niet lang na te denken. Hoewel het misschien niet mijn favoriete land aller tijden is, want er zijn zoveel landen waar ik van houd, dacht ik meteen aan Sri Lanka” aldus Sophie van Food & Spots. Sophie schrijft op deze inspirerende blog samen met Kirsten over twee van de beste dingen in het leven: reizen en eten. De perfecte combinatie als je het mij vraagt. Food & Spots is dan ook een plekje op het internet waar je jezelf een paar uur heerlijk kunt vermaken. Geloof me, dat is bijna net zo leuk als zelf op reis of uit eten gaan!

Sri Lanka

Ik mocht afgelopen november het land voor vijf weken bezoeken en wat was dit fijn en bijzonder. Het land heeft me positief verrast en ik kan je dan ook zeker aanraden om Sri Lanka op je lijstje te zetten.

Blog over Sri Lanka

Sri Lanka

Ongelooflijk gastvrije bevolking

Wat mij het meest is bijgebleven zijn de onwijs gastvrije mensen in Sri Lanka. Iedereen lacht naar je, helpt je zonder bijbedoelingen en laat je zo welkom voelen! Dit gaf voor mij echt een toegevoegde waarde aan de reis. Ik heb mezelf dan ook voorgenomen om dit thuis ook meer te doen en bewust aardig en beleefd te zijn tegen bijvoorbeeld toeristen. De invloed van het boeddhisme vond ik erg zichtbaar en mijn interesse voor deze religie is dan ook vergroot. Ik denk dat dit zeker bijdraagt aan de mentaliteit en vriendelijkheid van de inwoners.

Surfen op de mooiste stranden

Aangezien Sri Lanka natuurlijk een eiland is heeft het onwijs veel mooie stranden. Wij zijn alleen aan de west- en zuidkust geweest omdat het in november regenseizoen is in het noordoosten. Maar ik heb gehoord dat de stranden daar ook prachtig zijn. Op vrijwel elk strand kun je gratis strandbedjes huren zolang je maar een drankje bestelt. Wat
natuurlijk geen straf is wanneer een cocktail twee euro kost en je vakantie hebt. Ook kun je op veel plekken heel goed surfen. Met name Weligama is een echt surfersparadijs! Na een strand en/of surfdag kun je heerlijk met je voeten in het zand verse vis eten in een van de restaurantjes op het strand.

Uitzicht in Sri Lanka

Slapen in een boomhut

Een van de leukste plekken waar wij hebben geslapen tijdens onze reis was in een boomhut in de jungle in het midden van het land. Dit was zo’n leuke ervaring! Het voelt heel knus om boven in de boom de nacht door te brengen. Daarnaast hadden wij ons eigen terrasje onder de boomhut inclusief hangmat. Hier werd elke ochtend ontbijt geserveerd en konden we heerlijk chillen of werken. Echt een van de leukste accommodaties waar ik ooit hebt geslapen.

Openbaar vervoer in Sri Lanka

Openbaar vervoer in Sri Lanka

Ten slotte kan ik het niet laten om ook iets over het openbaar vervoer in Sri Lanka te vertellen. Dit is namelijk één grote chaos maar wel heel leuk om te beleven. Veel toeristen reizen door middel van privé taxi’s maar ik wil iedereen aanraden om ook een ritje met de bus te maken. Wij hebben vrijwel alles per bus of trein gedaan en vonden dit elke keer zo’n belevenis. Ook hier vind je aardige locals die je willen helpen of even een praatje met je maken. Daarnaast is een ritje spotgoedkoop. Je betaalt ongeveer een euro voor vier uur reizen in de bus. Ben je benieuwd naar onze reisroute door Sri Lanka? Deze staat op onze blog Food & Spots!​

Volg Sophie via social media om op de hoogte te blijven van fijne hotspots, lekkere recepten en handige reistips

Facebook – Instagram

Olifanten in Sri Lanka

Little Let’s Get Personal Tag

De ultieme ‘local’ tip om te doen/zien/eten/proberen: Koop in het buitenland altijd de snacks die je worden aangeboden in de bus of de trein. Deze zijn vaak super lekker en heel goedkoop. Je eet dan echt wat de locals ook eten en je geeft je geld aan iemand die het goed kan gebruiken. Zo aten wij in Sri Lanka hele lekkere garnalenkoekjes, pittig gekruide nootjes, groenteoliebolletjes en andere etenswaren die ik nog niet kende. Leuk om van alles uit te proberen en zo de eetcultuur te leren kennen.

Je grootste ergernis op reis: Ik erger me niet vaak wanneer ik op reis ben. Meestal word ik juist erg relaxt tijdens het reizen. Maar als ik iets moet noemen zijn het grote groepen toeristen. Daar kan ik me echt aan ergeren en ik probeer deze plekken dan ook te vermijden. Soms ontkom je er echter niet aan. Zoals in Yala National Park in Sri Lanka, hier kun je prachtige safari’s doen. Het nadeel is alleen dat bij elke gespotte olifant, er tientallen jeeps op af komen met toeristen die weinig respect lijken te hebben voor de dieren.

Waar kun je absoluut niet zonder tijdens je vakantie: Mijn camera! Ik heb hem nog niet zo lang maar sinds ik hem heb kan ik niet meer zonder. Zo leuk om mooie foto’s te maken van de bijzondere bestemmingen en deze later terug te kunnen kijken.

Wat staat er op je bucket list: Ik zou komend jaar heel graag naar Mexico of Indonesië gaan. Twee jaar geleden heb ik een lange reis gemaakt door Midden en Zuid-Amerika. Ik zou door Mexico willen reizen om die sfeer daar weer te beleven. Ook zou ik dan Dia de Los Muertos willen meemaken. Dit lijkt me heel bijzonder. Indonesië staat ook hoog op mijn lijstje vanwege de prachtige natuur, mooie stranden en natuurlijk het heerlijke eten. Ook heb ik gehoord dat de mensen daar wederom heel lief en gastvrij zijn.

Hoeveel stempels staan er in je paspoort: Ik heb ze even geteld en op dit moment zijn het er maar vijf. Mijn paspoort is nog vrij nieuw en ik hoop de aankomende jaren weer flink wat stempels te verzamelen!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.