Waan jezelf in Spanje

Waarom zou je wachten tot de zomervakantie om te genieten van de Spaanse gezelligheid? Richt je huis in met Spaanse invloeden en je bent het hele jaar omringd door een warme en zomerse sfeer. Er is keuze uit veel stijlen waarmee je de woonkamer een Spaans karakter kunt geven. Hier vind je een paar manieren om Spaanse sferen in huis te halen. In combinatie met de tropische temperaturen van nu in ons normaal gesproken regenachtige kikkerlandje, waan je jezelf dan volgens mij zelfs bijna echt in Spanje en hoef je niet eens meer op vakantie.

Spaans design

Bij een interieur met een Mediterraan sfeertje denk je misschien aan vintage en landelijk. Dat is inderdaad één van de opties, maar je kunt ook gaan voor de hippe variant uit Barcelona en Valencia! Spaanse design meubels zijn origineel, stylish en erg sfeervol dankzij het gebruik van natuurlijke materialen. Kijk maar eens naar de meubels van Kave Home: een bijzettafel van teakhout in de vorm van een stapel stenen; een mangohouten tv-meubel met een rieten schuifdeur; een krukje van bananenbladeren of jute. Spaanse sferen in huis kunnen bijzonder stijlvol zijn!

Spaanse vintage look

Maar misschien spreekt de vintage look je juist zo aan in de Spaanse huizen. Dit is heel eenvoudig toe te passen in je eigen interieur! Begin met een keukenwand of vloer gedecoreerd met siertegels want dan ben je al halverwege. Steek je planten in een stel aardewerken potten en zet een cactus met een kleurrijke mozaïek pot in de vensterbank. Ook leuk: maak zelf een hanglamp van een oude gieter of theepot!

Landelijke stijl

De éne look sluit de andere niet uit. Als je de nadruk legt op de houten balken aan het plafond en een stenen open haard in de woonkamer, creëer je een echte landelijke Spaanse woonstijl. Een robuust houten dressoir tegen een bakstenen muur, of een geverfde muur met een warm terracotta kleurtje, en je waant jezelf echt op het Spaanse platteland!

Strandsfeer

Ben je vooral een liefhebber van de Mediterrane kust en de zonnige Spaanse eilandjes? Ook de Ibiza look creëer je zo in huis. Kies voor veel wit met lichte houttinten en een paar accenten zeeblauw. Maak de strandsfeer compleet met een glazen pot vol schelpen in de vensterbank en een geknoopte hangmat op het balkon of in de tuin! Comfort past ook bij de Ibiza look dus een loungebank mag eigenlijk niet ontbreken.

Wat is jouw favoriete stijl om Spaanse sferen in huis te halen?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.