De consumptie en verspilling van kleding is hoog en toch is er maar weinig aanbod Fair Trade en duurzame mode. Het gaat er op veel plekken in de kledingindustrie zelfs zeer slecht aan toe. Textielarbeiders werken vaak onder slechte omstandigheden en voor een laag loon. En dan heb ik het nog niet eens over kinderarbeid! Daarbij vormt de productie van kleding natuurlijk ook een zware belasting voor het milieu. “Dat moet anders kunnen” dacht Anna Sophie toen ze op een dag onderweg naar haar werk was. Anna kwam zelden mode-items tegen die zowel duurzaam als wel Fair Trade en ook nog eens leuk waren. Daarom besloot ze om daar zelf verandering in te brengen. Ze volgde de avondopleiding ‘Mode & Textiel’, bezocht drie modebeurzen, schreef een business plan en een ontslagbrief. Vervolgens lanceerde ze Sophie Stone: het adres voor Fair Trade en sustainable mode.

Goede arbeidsomstandigheden

Sophie Stone biedt een super leuke collectie van duurzame merken uit onder andere Amsterdam, Berlijn, Istanbul, Londen, Kaapstad en Stockholm aan. Alle mode en accessoires zijn geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden en met een zo laag mogelijke milieu-impact. Dit betekent dat werknemers onder andere een redelijk salaris krijgen, onder veilig omstandigheden werken en dat er geen sprake is van kinderarbeid. Dit wordt gewaarborgd door een Fair Trade- of Fair Wear keurmerk en/of het GOTS-certificaat.

Milieuvriendelijkere stoffen

Ook wordt er gebruik gemaakt van milieuvriendelijkere stoffen die geproduceerd zijn zonder chemische bestrijdingsmiddelen, waarbij gebruik wordt gemaakt wordt van milieuvriendelijke verfstoffen en zo min mogelijk water. Bovendien is een groot deel van de collectie ook diervriendelijk en daarmee geschikt voor veganisten. Heel fijn is dat je op de website van Sophie Stone alle informatie over de gebruikte materialen kunt terugvinden. Tevens staat bij elk item beschreven waar en waarvan het gemaakt is, welke keurmerken het draagt en of het item vegan is.

Exclusieve sieradenmerken

Sophie Stone werkt samen met een aantal heel mooie en exclusieve sieradenmerken zoals People Tree, Studio Jux en A Beautiful Story, waarvan deze bijzondere armband is. A Beautiful Story is een eerlijk en sociaal sieradenmerk. Ze verkopen bijzondere fair trade sieraden waarvan het design in Nederland, maar de productie in Nepal plaatsvindt. Deze armband bestaat uit zeven strengen met kralen in de kleuren mintgroen, donkergrijs en off-white. De armbanden worden bij elkaar gehouden door een handgemaakt, zilveren ringetje met daaraan een hanger van daaraan een zwarte Rookkwarts edelsteen. De Rookkwarts edelsteen symboliseert ontspanning, acceptatie en verbinding.

Win een armband van het merk A Beautiful Story

Van Sophie Stone mag ik een armband van het merk A Beautiful Story t.w.v. 34,95 euro weggeven aan een van mijn lezers. En kans maken op deze leuke armband is heel simpel! Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden. That’s it! Tevens zou ik het leuk vinden als je Bohalista op social media liked en/of volgt. Uiteraard waardeer ik het natuurlijk extra als je deze winactie dan ook nog eens deelt, maar dit is allemaal niet verplicht! Laat je me ook nog even weten wat jouw favoriete winkel voor fairtrade kleding is?

Winformulier

Deze winactie is afgelopen. De winnaar is inmiddels bekend gemaakt.

Voorwaarden

Deze actie loopt tot en met 7 juni 2018. De winnaar krijgt na 9 juni 2018 persoonlijk bericht via e-mail en verplicht zichzelf om binnen 48 uur na ontvangst van deze e-mail te reageren, anders kies ik een andere winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars worden getrokken door middel van random loting.

1 thoughts on “Sophie Stone: het adres voor Fair Trade en sustainable mode

  1. Charlotte says:

    Ben nog niet zo bekend met fairtrade kleding. Maar vind het wel een belangrijk ding. Goed voor de wereld mens en dier. Fairtrade draag je met veel plezier. Want ik hou niet van oneerlijkheid. Tussen mij en de ander zelfs in deze tijd. Dus zou ik willen zeggen, heel spontaan. Ja ik heb vandaag Fairtrade kleding aan! Lekker opscheppen op straat. Over hoe goed me bv deze mooie armband staat. Eerlijk door het leven en compleet in balans. Ja ik maak héél graag kans. Op deze prachtige armband van Sophie Stone. Zet meteen de stijlvolle toon. Waarbij je je niet hoeft te schamen, zelfs trost mag zijn. Oh het lijkt me reuze fijn! Deze schoonheid te mogen dragen. Dus wil ik je heel lief vragen. Denk je aan mij bij het kiezen van de winnaar? Maakt me zo gelukkig, ja echt waar!!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.