Slovenië is een prachtig land dat nog redelijk ongerept en onondekt is. Het is er bijzonder groen, maar ook rijk op het gebied van kunst en cultuur. Daarnaast is het land behoorlijk duurzaam en staat het in verbinding met de natuur op verschillende manieren. Zo vind je er bijvoorbeeld een groot aanbod biologische en ecologische producten, maar ook veel milieuvriendelijke intiatieven. Bovendien is Slovenië is heel innovatief ingesteld. Mede daarom is het een goed Europees voorbeeld van hoe we samen een steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld. Je kunt dit goed merken tijdens een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana, die zelfs is verkozen tot groenste stad van Europa. Ook in Sloveense designs is deze visie goed terug te zien, zoals bijvoorbeeld in de slimme waterfles van het merk EQUA. Het ontwerp van deze slimme waterfles zorgt er namelijk voor dat high-technologie is verbonden met design en de natuur, waardoor het leven simpelweg iets aangenamer wordt zonder daarmee teveel te vragen van de aarde waarop we leven. 

Slimme waterfles van EQUA

Duurzaam en stijlvol design 

Het ontwerp van deze slimme waterfles is elegant, stijlvol en verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Je kunt namelijk kiezen uit een grijs, roze of wit design. De fles is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, de dop van gegalvaniseerd metaal en de bovenkant is versierd met natuursteen. Het type natuursteen is afhankelijk van welke kleur fles is. Voor de ‘dark grey‘ drinkfles is gekozen zwarte limestone uit de omgeving van Drenov Gric. Dit is een van de mooiste steensoorten in Slovenië en staat voornamelijk bekend om de prachtige consistente kleur. Voor de ‘snow white‘ waterfles is gebruik gemaakt van Carrara Bianco en de ‘pink blush‘ is versierd met Palissandro Bluette Nuvolato Chiaro. Beide zijn dit twee bekende marmersoorten uit Italië die zorgen voor een mooie, chique uitstraling. De slimme waterfles is BPA-vrij en dankzij de handige clip eenvoudig in de hand mee te nemen of juist aan een tas of riem te bevestigen.

De EQUA Smart waterfles

EQUA waterfles

EQUA Smart waterfles

EQUA app voor je smartphone

Daarnaast heeft de fles een siliconen onderkant die zorgt voor een stevige grip. De dubbele wandisolatie houdt het water vierentwintig uur koud of twaalf uur warm. Zo kun je deze slimme drinkfles bijvoorbeeld ook gebruiken voor een kopje thee of warme chocolademelk! Bovendien is de fles voorzien van een sensor, een ingebouwd lichtje en een applicatie voor je smartphone. De sensor reageert op signalen waarmee je kunt kijken of je vochtinname op schema ligt. Dit gebeurt door langzaam of snel te branden. Hetzelfde lampje gloeit ook op als het tijd is om een slokje water te nemen. Dat gebeurt niet willekeurig of op tijd, maar is op jouw persoonlijke gegevens afgesteld die je kunt instellen in de speciaal hiervoor ontwikkelde applicatie op je telefoon. EQUA gelooft er namelijk in dat je jouw gezondheid en leefstijl op je eigen behoeften zou moeten kunnen afstemmen. De app helpt je er echter niet alleen aan herinneren om te drinken, maar houdt ook bij hoeveel je opname van water is. Tevens kun je de frequentie van het aantal herinneringen instellen, ook afhankelijk naar wat je zelf prettig vindt.

EQUA app voor je smartphone 

EQUA app voor je smartphone 

Dit maakt deze slimme waterfles ideaal voor mensen die moeite hebben om dagelijks voldoende te drinken, maar ook voor mensen die zichzelf al snel in hun concentratie verliezen tijdens bijvoorbeeld een kantoorbaan. Zelf drink ik bijvoorbeeld wel voldoende water, maar niet verspreid over de dag. Als ik aan het werk ben vergeet ik namelijk nog wel eens te drinken (en eten). Met deze slimme waterfles is daar echt verandering in gekomen. Ik drink nu meer gelijkmatig en merk het verschil als ik geen gebruik heb gemaakt van deze drinkfles. EQUA maakt het dus echt eenvoudig om met een persoonlijk hydratatieplan aan een gezondere leefstijl te werken. De drinkfles en bijpassende app zijn makkelijk in gebruik en het lampje trekt precies voldoende de aandacht. Bovendien staat deze fles heel stijlvol op je bureau (of iedere andere plaats) en is het leuk om ook je proces bij te houden. Deze herbuikbare drinkfles maakt je dus op meerdere vlakken gewoon heel blij! Drink je wel frequent water? Er is naast de slimme drinkfles ook een ‘classy’ thermosfles beschikbaar in hetzelfde ontwerp, maar zonder de app. Is een thermosfles helemaal niet jouw ding? EQUA heeft ook een uitgebreide keuze aan andere drinkflessen.

EQUA Drinkfles van borisaatglas

Herbruikbare drinkfles

Drinkflessen van borisaatglas 

Drinkflessen van borisaatglas 

De Mismatch collectie bijvoorbeeld, welke is gemaakt van borisaatglas. Dit glas is bestand tegen grote thermische veranderingen én dus net als een thermosfles veilig om warme dranken in mee te nemen. Ook deze flessen zijn afgewerkt met verschillende kleuren en doppen. Bovendien hebben deze drinkflessen een mooie vegan hoes (om eventuele eerste schokken op te vangen) van materiaal zoals leer en vilt. Alle hoezen worden gemaakt door lokale ambachtslieden en zijn ook los verkrijgbaar. Zo kun je deze drinkflessen eenvoudig afstemmen op bijvoorbeeld je outfit. Dankzij de clip aan de hoes kun je de fles prettig meenemen. Dit is daarom absoluut een fijne drinkfles als je veel onderweg bent. Daarnaast heeft EQUA ook onder andere ‘2 in 1 water en smoothie’ en ‘active’ drinkflessen die beide praktisch zijn voor actieve bezigheden en een iets sportievere uitstraling hebben. De ‘active’ collectie heeft trouwens verwisselbare bandjes van siliconen. Hierdoor kun je ook deze drinkflessen eenvoudig een persoonlijk tintje geven, of juist markeren!

Duurzame drinkfles van EQUA

Nog meer duurzame drinkflessen

Regelmatig verschijnen er ook speciale ontwerpen in samenwerking met (lokale) designers en merken, zoals bijvoorbeeld de drinkfles in strijd tegen de plastic soep, samen met Discovery Chanel.  Zijn al deze handige extra’s niet nodig voor jou en heb je liever gewoon een bidon of duurzame, maar stijlvolle drinkfles? Bij EQUA kun je een bewuste keuze maken voor een systeem dat past bij jouw persoonlijke wensen, maar ook stijl. Zelfs voor kinderen zijn er mooie drinkflessen beschikbaar. Hetgeen deze drinkflessen voor mij persoonlijk echter zo fijn maakt zijn het formaat en het feit dat je water gedurende de dag lekker fris blijft! Dat laatste hebben deze flessen voornamelijk te danken aan het materiaal waarmee ze vervaardigd zijn. De drinkflessen van EQUA kosten dan misschien iets meer dan gemiddeld, ze zijn het ook dubbel en dwars waard! Het Sloveense merk probeert bovendien echt iedereen te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Je bent immers nooit te klein om een verschil te maken en kleine stappen kunnen veel betekenen. Wist je bijvoorbeeld dat je met een herbruikbare drinkfles per jaar het gebruik van ongeveer tweehonderdzeventien plastic flesjes bespaart?

EQUA herbruikbare waterfles

Duurzame drinkflessen van EQUA

Over EQUA  

EQUA laat zien dat je met het maken van bewuste keuzes zelf gelukkiger en gezonder kunt leven, terwijl je een steentje bijdraagt aan een betere wereld en er ook nog eens heel mooi uitziet!  Het team achter dit merk bestaat uit vijfendertig ontwerpers en ondernemers met een gedeelde passie voor design, innovatie, creativiteit en liefde voor de natuur. Ze geloven in wat ze doen, maar streven naar nog beter. Het merk probeert daarom haar sociaal-bewustzijn te vergroten, een dankbare houding aan te nemen en terug te geven aan de gemeenschap door onder andere het steunen van milieuorganisaties. Met de bewuste aankoop van een duurzame en herbruikbare drinkfles draag ook jij hieraan bij! Toch investeer je voornamelijk in je gezondheid, zeker met een smart waterfles. Als je echt aan je vochtopname wilt werken zijn de slimme drinkflessen van EQUA daarom absoluut aan te raden. Al na een paar dagen merk je het verschil en merk je absoluut als je deze fles een dag niet gebruikt. Je voelt jezelf op de dagen dat je voldoende drinkt namelijk veel energieker, je huid straalt meer en je zit over het algemeen gewoon een stuk lekkerder in je vel.

Ben je benieuwd waar je deze flessen koopt? Bekijk de verkoopadressen op de website van Prospecct, de distributeur in de Benelux van dit prachtige merk!

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.