Opgericht door niemand minder dan Katja Schuurman, zet Return to Sender zich in voor vrouwen in ontwikkelingslanden. De sociale onderneming gelooft namelijk dat eerlijke handel de kracht is achter duurzame economische ontwikkeling. Door handgemaakte producten te verkopen welke voldoen aan de eisen van fair entrepeneurship, levert Return to Sender hieraan een bijdrage. Dit zorgt namelijk voor werkgelegenheid waardoor vrouwen vanuit de hele wereld de kans krijgen om hun verhaal te vertellen. Daarnaast werkt Return to Sender samen met Plan International en wordt zo een deel van de winst van alle producten besteed aan beroepsopleidingen voor meisjes en jonge vrouwen. Vanzelfsprekend wordt er voor de producten zoveel mogelijk gebruik gemaakt van milieuvriendelijke grondstoffen, productiemethoden en van lokale technieken en materialen.

Cadeaus van Return to Sender

[infobox bg=”redlight” color=”black” opacity=”on” subtitle=”Return to Sender heeft door de verkoop van meer van 1.5 miljoen producten bijgedragen aan het creëren van ruim zevenduizend banen wereldwijd. “]Leuk weetje[/infobox]

Een pakket van Return to Sender winnen

Het aanbod aan producten bij Return to Sender is groot. Je vind er voornamelijk prachtige woonaccessoires aan, maar ook speelgoed voor kinderen en mooie tassen en armbanden. Daarnaast kun je er terecht voor de meest bijzondere cadeaus. De collecties zijn geïnspireerd op lokale symbolen, tradities en gebruiken rondom speciale feestdagen zoals verjaardag, huwelijk, geboorte en Kerst. Ik heb zelf enkele producten uitgekozen, waarmee je niet alleen veel teruggeeft aan vrouwen in ontwikkelingslanden, maar ook aan alle bijzondere vrouwen hier! Bovendien mag ik ditzelfde pakket weggeven aan een van mijn lezers om kennis te maken met Return to Sender. En kans maken is heel simpel, dus lees snel verder!

Mand uit Indonesië van Return to Sender

Mand van waterhyacint uit Indonesië

Dit mandje staat volgens mij heel leuk in de badkamer, maar ook op de kaptafel of gezellig in de tuin! Het is het resultaat van de samenwerking tussen de Nederlandse ontwerper Toya Verberne en vrouwen uit Yogyakarta. Op ambachtelijke wijze vlechten zij de gedroogde stengels van de waterhyacint met de hand. Tegelijkertijd hebben zij genoeg tijd voor hun familie want de producent geeft de vrouwen de mogelijkheid om zowel thuis als in de werkplaats te werken. Op deze manier bouwen ze een vast inkomen op. Hierdoor kunnen zij zelfstandig in hun levensonderhoud voorzien en voor de kinderen blijven zorgen. Super fijn dus!

Producten van Loktapapier van Return to Sender

Return to Sender producten van Loktapapier

Return to Sender slinger van Loktapapier

Producten van Loktapapier

Vrouwen uit de Nepalese hoofdstad Kathmandu en omstreken maken deze producten van Loktapapier. Zij maken gebruik hiervoor van papier dat afkomstig is van de bast van de ‘Daphne Papyracea’, dat met de hand wordt geschept. Deze struik komt uit de Himalaya. En omdat de bast van de struik steeds weer aangroeit, blijft de Himalaya onaangetast. Zo hoeven er geen nieuwe struiken te worden geplant. Het papier wordt bovendien gemaakt volgens een oud en arbeidsintensief proces. Hierbij worden geen chemicaliën gebruikt, maar komen wel tweehonderd handen aan te pas!

Er zijn verschillende producten gemaakt van Loktapapier, onder andere opbergdozen, symbolische cadeau’s en diverse notitieboekjes. Maar het leukste vind ik toch wel de slingers van Loktapapier. Voor iedere feestelijke gelegenheid is er namelijk wel een gepaste slinger te vinden, met bijvoorbeeld sterren, dieren of symbolen. En omdat dit papier zo stevig en duurzaam is, zijn de slingers ook super geschikt om als decoratie in je interieur te hangen. Dit heb ik zelf gedaan in het raam van de keuken. Het ziet er zo vrolijk uit. Elke keer als ik het zie word ik er weer blij van!

Mokken gemaakt van een hergebruikte deksel van Return to Sender

Return to Sender Mokken gemaakt van een hergebruikte deksel

Mokken van een hergebruikte deksel

Deze unieke mokken worden gemaakt in samenwerking met ontwerper Laura de Monchy en een familiebedrijf in het noorden van Thailand. Het porselein maken en beschilderen zij met de hand! En door te blijven experimenteren leren deze vrouwen zichzelf nieuwe technieken aan. Hierdoor worden ze steeds beter in hun ambacht. De mokken zijn verkrijgbaar in verschillende, mooie kleuren zoals blauw, groen en rood! Bovendien zijn niet alleen leuk om uit de drinken. Ik bewaar er bijvoorbeeld mijn make-up kwasten in. Maar je kunt ze ook prima gebruiken als bijvoorbeeld een plantenbakje!

Return to Sender Armbandjes

Armbandjes met een betekenis

Deze prachtige armbandjes worden met de hand gemaakt door veelal HIV-positieve vrouwen uit de sloppenwijk Kibera in Kenia. Door de productie van deze armbanden hebben de vrouwen uit de grootste sloppenwijk van Afrika een eigen inkomen waarmee ze in hun onderhoud kunnen voorzien. De verschillende kleuren glaskralen worden traditioneel gebruikt door de Masai stam. Ze hebben ieder een andere betekenis. Zo staan de kleuren van dit armbandje bijvoorbeeld voor gezondheid (wit), vrede (zwart) en zachtheid, tederheid en blijdschap (roze). Maar er zijn er nog veel meer verkrijgbaar!

Pakket met producten van Return to Sender

Win een pakket van Return to Sender (t.w.v. ruim 75 euro)

Van Return to Sender mag ik een pakket met al deze leuke producten weggeven aan een van mijn lezers. Alles is handgemaakt en je ziet echt de liefde en zorg die deze vrouwen in in het maken hebben gestoken. Ik weet dus zeker dat je hiermee jezelf of een ander heel blij zult maken! Kans maken op dit leuke pakket is heel simpel! Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden. That’s it! Ik zou het ook leuk vinden als je Bohalista en Return to Sender op social media liked en/of volgt. Uiteraard waardeer ik het natuurlijk extra als je deze winactie dan ook nog eens deelt, maar dit is allemaal niet verplicht!

Winformulier

Deze winactie is afgelopen. De winnaar is inmiddels bekend gemaakt.

Voorwaarden

Deze actie loopt tot en met 24 april 2018. De winnaar krijgt uiterlijk 28 april 2018 persoonlijk bericht via e-mail en verplicht zichzelf om binnen 48 uur na ontvangst van deze e-mail te reageren, anders kies ik een andere winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars worden getrokken door middel van random loting.

Laat je me ook even weten wat jouw favoriete product is?

3 thoughts on “De leukste cadeaus van Return to Sender (Winactie)

  1. Pingback: Kerstcadeaus voor reisliefhebbers onder de €50 (+ WINACTIE)

  2. Pingback: Duurzame kerstcadeaus voor bewuste reizigers (onder de 50 euro)

  3. Pingback: De leukste duurzame cadeaus voor reizigers en bewuste thuisblijvers

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.