Een van de leukste dingen aan reizen vind ik het inpakken voor vertrek. Ik doe dit meestal op het laatste moment en kom daardoor echt in de ultieme vakantiestemming! Het liefst reis ik lichtgewicht en neem ik zo weinig mogelijk mee. Dit betekent onder andere dat ik kies voor items die ik niet hoef te strijken en die gemakkelijk zijn te combineren. Maar op het gebied van cosmetica en verzorging heb ik vaak wat meer moeite. Ik vind het namelijk belangrijk om, ook op reis, goed voor mezelf te blijven zorgen en hecht veel waarde aan de producten. Daarom vind ik ik het prettig om mezelf te verwennen met luxe mini’s. In strijd tegen de plastic soep lijkt dit misschien niet heel verantwoord, maar zolang je bewuste keuzes maakt, mag dat volgens mij best af en toe. Mijn favoriete reisset is bijvoorbeeld van L’Occitane en Provence; een bewust en duurzaam merk.

Reisset van L'Occitane en Provence met natuurlijke producten

L'Occitane in de strijd tegen plastic

Over het merk L’Occitane en Provence

L’Occitane en Provence werd in 1976 opgericht door Olivier Baussan. Hij begon met het distilleren van etherische oliën op basis van wilde rozemarijn en lavendel. Hij verkocht de oliën op  plaatselijke markten en dat werd al snel een succes. Slechts twee jaar later opende hij zijn eerste winkel en al snel kocht hij ook een oude zeepfabriek op. Met behulp van oude methodes werd zo zeep geproduceerd op plantaardige basis. Olivier heeft zich vanaf het begin van de oprichting ingezet om de tradities van de Provence te eren en behouden. En ondanks dat het merk inmiddels sterk is gegroeid, zijn de principes nog steeds hetzelfde. L’Occitane en Provence vindt behoud en duurzaamheid van zowel de natuur als mens belangrijk en richt zich daarom op de bescherming hiervan. Er wordt bijvoorbeeld veel aandacht aan botanische ingrediënten besteed, maar ook aan de arbeidsomstandigheden van hun partners.

Bovendien stimuleert L’Occitane en Provence vrouwelijk ondernemerschap en voeren ze strijd tegen vermijdbare blindheid. Ook zetten zij zich in tegen plasticvervuiling. Het merk is daarom partner van Plastic Odyssey. Samen werken zij om de plastic soep aan te pakken bij de bron: op het land. Daarom zijn veel van de verpakkingen gemaakt van honderd procent gerecycled plastic of beschikbaar in eco-refill formaat. Voor verpakkingen die dit niet zijn, wordt aan een milieuvriendelijke oplossing gewerkt.  Het doel is om uiteindelijk honderd procent verantwoord bezig te zijn. L’Occitane en Provence wilt daarom alleen nog maar gebruik maken van gerecycled plastic, dat ook weer kan worden ingeleverd voor hergebruik. Tot die tijd staan er op de website leuke ideeën om moeilijk te recyclen verpakkingen te veranderen in iets nuttigs zoals bijvoorbeeld plantenhangers, voederbakjes en een tabletsteun.

De Cherry Blossom collectie

Mijn favoriete reisset van L’Occitane en Provence bestaat uit producten van de Cherry Blossom collectie. Alhoewel, eigenlijk is deze collectie sowieso het meest geliefd bij mij. Ik gebruik een deel van deze producten namelijk ook regelmatig thuis (in fullsize) en vind het allemaal maar fijn dat er ook reisverpakkingen beschikbaar zijn. Deze collectie bestaat uit een reeks aan producten gericht op lichaamsverzorging zoals douchegel, bodymilk, showermilk, shimmering lotion, lipbalsem, handcrème, parfum en zeep in verschillende varianten. De kwaliteit is hoog en persoonlijk ben ik zeer tevreden. Van vrijwel alle producten is de formule licht, de textuur vol en vooral niet plakkerig. Het trekt juist snel in om je huid goed te verzorgen en zijdezacht te laten aanvoelen.

Alle producten hebben dezelfde vrouwelijke, zachte en bloemige geur en nemen me naar een park vol kersenbomen in bloei. Omdat er in deze collectie ook gebruik wordt gemaakt van grapefruit, citroen en rozemarijn, is de geur niet te zoet en heeft deze ook iets fris en fruitig. Toch vind ik de producten persoonlijk heerlijk voor ieder seizoen. De producten zijn verfrissend en sprankelend tijdens de lente en zomer zijn In de herfst en winter wordt je echt voorzien van een vleugje blijheid en warmte. Door verschillende producten in combinatie met elkaar te gebruiken, geef je kracht aan de geur en blijft deze extra lang hangen. Leuk om te weten: het extract dat gebruikt wordt is afkomstig van kersenbomen uit de Luberon in Frankrijk. 

Cherry Blossom zeep van L’Occitane en Provence

Reisset van L'Occitane en Provence

Cherry Blossom collectie van L’Occitane en Provence

Cherry Blossom handcrème van L’Occitane en Provence

Reisset van L’Occitane en Provence

Dit specifieke toilettasje met producten uit de Cherry Blossom collectie is helaas niet meer verkrijgbaar. Maar L’Occitane en Provence heeft een wisselend aanbod aan toilettasjes en reissets (die allemaal gemaakt zijn van gerycled plastic). Er is dus keuze genoeg! Zo zijn bijvoorbeeld toilettasjes gevuld met haarverzorging, gezichtsverzorging of lichaamsverzorging. Maar ook setjes met producten uit een bepaalde collectie of speciaal voor een seizoen. Over het algemeen bevat een reisset van L’Occitane en Provence alle benodigde items. En als dat niet zo is kun je makkelijk zelf producten toevoegen. Van vrijwel alle fullsize producten is een reisformaat verkrijgbaar en de tasjes hebben voldoende ruimte. Je kunt dus echt jouw favoriete producten samenstellen voor op reis! Zelf vind ik dit ideaal want zo kan ik altijd mijn huidverzorgingsroutine behouden. Bovendien geeft het me een gevoel van luxe en weelde, zeker als ik wat meer back-to-basic op reis ben.

Let wel: sommige tasjes en producten zijn exclusief online verkrijgbaar.

Mini's van L'Occitane en Provence

Help mee in de strijd tegen plastic afval

Ik vind het persoonlijk gewoon fijn om eigen producten te kunnen gebruiken op reis. Het zorgt er misschien voor dat ik op het gebied van cosmetica en verzorging wat meer bagage dan gewenst heb, maar ik weet wel wat ik op mijn huid smeer en houd hier controle over. Door hier bewuste keuzes in te maken help je tegelijkertijd aanzienlijk mee in de strijd tegen plastic afval. Veel van de mini’s die worden aangeboden in accommodaties belanden uiteindelijk namelijk in onze oceanen en zeeën. Zij vormen hier de plastic soep. Door geen gebruik te maken van gratis mini’s wordt de hoeveelheid plastic afval beperkt. Ook stimuleer je zo deze sector om na te denken over welke producten zijn aanbieden! Je weet bovendien vaak niet eens weet wat de precieze ingrediënten zijn en kan het zomaar zijn dat de producten ook nog eens vol zitten met microbeads.

P.S. Uiteraard is het veel beter om alleen maar verpakkingsvrije en/of vaste producten zoals zeep en shampoo bars mee te nemen. Echter, zijn niet alle verzorgingsproducten op deze manier verkrijgbaar en is het ook belangrijk om lief te zijn voor jezelf. Niettemin is het belangrijk om de verpakkingen te bewaren om deze bij een van de filialen van L’Occitane en Provence in te leveren!

 

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.