Tien inspirerende reisseries en reisfilms op Netflix die je moet zien!

Heb je al plannen voor aankomend weekend? Niet? Mooi zo, want ik heb tien inspirerende reisseries en reisfilms op Netflix verzameld die je moet zien! Sommige films gaan over reizen zelf en zorgen ervoor dat je meteen je koffers in wilt pakken om op het vliegtuig te kunnen stappen. Andere films spelen zich af in een exotisch land en nemen je mee op een reis an sich naar onbekende culturen en bijzondere rituelen. Kijk je met me mee?

Chef’s Table

Dit is een van mijn favoriete series. Niet zo gek want ik ben dol op de combinatie reizen en eten en dat is precies wat Chef’s Table doet. De serie neemt je mee op reis over de hele wereld naar landen als Argentinië, Italië, Slovenië, Mexico, Zuid-Korea en Japan. Chef-koks van over de hele wereld laten zien wat hun enorme passie voor het koken drijft en laten je watertandende gerechten zien.

Given: The Movie

Given is de perfecte reisfilm voor tijdens de Kerst schreef ik al eerder in deze review. De film volgt de wereldreis van de familie Goodwin en laat je willen dat je zelf zo bent opgegroeid. Een prachtige en jaloersmakende film!

First Contact: Lost Tribe of the Amazon

Deze documentaire vertelt het bijzondere verhaal van José Carlos Meirelles; een antropoloog die diep de Amazone binnen reist om meer te leren over inheemse stammen. De film laat het eerste contact met stam Txapanawa in het dorpje Simpatia in Brazilië. Het is geen documentaire van hoge kwaliteit, maar zeker de moeite waard om te kijken gezien het interessante onderwerp.

The true Cost

Deze documentaire gaat over de gevolgen op mensen en de aarde van de ‘fast fashion’ industrie. Een echte eye-opener voor iedereen die regelmatig kleding koopt bij grote kledingketens. De documentaire roept niet meteen een reisgevoel op, maar is zeker heel inspirerend en draagt een belangrijke boodschap uit. Dit is echt een van reisfilms op Netflix die je moet zien!

Awake: The Life of Yogananda

Deze film vertelt het verhaal van Paramahansa Yogananda; een de eerste wereldberoemde leraren die yoga en meditatie populair heeft gemaakt in het westen. Awake is een prachtige portretfilm met veel zwart-wit beelden en laat een stukje fascinerend geschiedenis zien.

Nowhere in Africa

Ook over de film Nowhere in Africa schreef ik al eerder een review. In deze Duitse film vlucht Regina Redlich met haar Joodse familie voor het Nazi-regime naar Kenia om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Heel indrukwekkend!

Margarita with a straw

Een romantische film over Laila; een Indiaas meisje dat India verlaat in New York gaat sturen. In de zoektocht naar zichzelf wisselen de beelden tussen India en Amerika zich aantrekkelijk af. Zo aantrekkelijk dat je het liefst per direct naar beiden kanten ter wereld vertrekt.

An idiot abroad

Wat doe je met iemand die niet van reizen houdt? Die stuur je natuurlijk op wereldreis! Althans, dat is wat Ricky Gervais en Stephen Merchant met hun vriend Karl Pilkington doen. De serie bestaat inmiddels uit drie seizoenen en is niet alleen ontzettend grappig, maar ook vreselijk jaloersmakend! Dit is vooral een aanrader als je van reizen en Britse humor houdt.

Human Planet

Deze Britste documentaire is adembenemend mooi en moet je echt zien als je dat nog niet gedaan hebt! De serie bestaat uit acht delen waarbij de aarde en haar inwoners zo prachtig mooi in beeld worden gebracht dat je niet kunt stoppen met kijken. Lees mijn review hier.

Virunga

Deze Oscar-genomineerde documentaire geeft het kijkje in het leven van een klein team van rangers dat er alles aan doet om de laatste, bedreigde, berg-gorilla’s te redden in het Virunga National Park in Congo. Ze raken verwikkeld in een oorlog met onder andere rebellen, militairen en oliemaatschappijen. Echt een prachtige en indrukwekkende film!

Wat zijn jouw favoriete reisseries of reisfilms op Netflix? Weet je nog aanraders om te zien?

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.