Een stukje Italiaanse geschiedenis in de film Pompeii (2013)

pompeii

Pompeii is een romantische, historische dramafilm uit 2013, geregisseerd door Paul W. S. Anderson. Het verhaal is geinspireerd op de uitbarsting van de Vesuvius in het Italiaanse dorp Pompeii.

Samenvatting van Pompeii

Pompeii verteld het verhaal van Milo. Milo heeft als kind toegekeken hoe zijn gehele volk werd uitgemoord door het Romeinse volk. Daarna is hij zelf als slaaf gevangen genomen en wordt hij getraind om te vechten als gladiator. Als als hij zeventien jaar later in Pompeii aankomt ontmoet hij Cassia; de dochter van het stadshoofd.

Milo en Cassia worden verliefd, maar door omstandigheden kunnen ze niet bij elkaar zijn. Cassie is namelijk (onvrijwillig) beloofd aan de Romeinse Senator uit Rome. Maar dit is tevens ook de man voor wie Milo in de Arena zal moeten vechten en de man die zijn familie heeft uitgemoord. Cassie zet zich af tegen de senator, waarop hij haar laat opsluiten. Milo wilt haar redden om met haar samen te zijn en zint op wraak op de senator, maar als de Vesuvius begint te rommelen begint ook de tijd te dringen.

Mening over Pompeii

Ik houd heel veel van historische films. Zeker als ze over de Romeinse tijd gaan. Ik heb de film gekeken vanwege de titel, het leek me namelijk heel interessant. En dat was het ook; de laatste vijf minuten van de film. De gehele film gaat over Milo en Cassie en over hun liefde, over gladiatoren en hun gevechten en nou ja, dat was het. Ik had net zo goed naar Gladiator kunnen kijken.

En dat vond ik echt jammer, want Pompeii is een hele mooie basis voor een hele goede film. Maar het verhaal is zo leeg, zo slap. Dat is zo jammer! Het acteerwerk vond ik wel erg goed en ook de 3D-effecten waren erg mooi. Ik had liever dat er meer aandacht werd besteed aan het Romeinse leven, aan Pompeii en aan de vulkaanuitbarsting zelf. Als je hierin niet geïnteresseerd bent, maar vooral een slap verhaal à là Gladiator wilt zien dan is deze film best een aanrader. Ik heb me namelijk best vermaakt. Maar een goede film, dat vond ik het absoluut niet.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.