In de film Perfect Strangers (2016) loopt een gezellige avond uit de hand

Perfect Strangers, originele naam: Perfetti sconosciuti, is een Italiaanse komediefilm uit 2016, geregisseerd door Paolo Genovese. De film kreeg maar liefst negen nominaties voor een Premi David di Donatello 2016 waarvan er twee (beste film en beste scenario) gewonnen werden. De cast bestaat onder andere uit Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo, Valerio Mastandrea, Alba Rohrwacher en Kasia Smutniak. Regisseur Paolo Genovese liet zich voor Perfetti Sconosciuti inspireren door een quote van schrijver Gabriel García Márquez: ‘Alle mensen hebben drie levens: een openbaar leven, een privéleven en een geheim leven.’

He’s seeing a therapist, not a whore! Come on!

recensie-perfetti-sconosciuti-perfect-strangers-2016

Een vriendengroep komt samen voor een gezellige avond. Ze hebben elkaar al een tijdje niet gezien en bespreken gezellig de laatste nieuwtjes en roddels tot de scheiding van een ander bevriend koppel het gespreksonderwerp wordt. De vrouw betrapte haar man op overspel doordat ze een berichtje op zijn telefoon las. Naar aanleiding hiervan stelt Eva voor om een spel te spelen; iedereen legt zijn of haar telefoon op tafel en wanneer deze afgaat moet inhoud van #berichtjes, emails, telefoongesprekken, werkelijk alles worden gedeeld. Ze hebben toch niets voor elkaar te verbergen? Niemand durft te erkennen dat dit geen goed idee is en dus verschijnen de telefoons op tafel. Het begint leuk en onschuldig, maar al snel komen er echte geheimen boven tafel drijven.. Conclusie lijkt dat tegenwoordig al onze geheimen in onze telefoon bewaren, afgesloten met een code of vingerafdruk. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Perfect Strangers is wat mij betreft de grappigste film van het jaar. Ik heb zo ontzettend gelachen! De acteurs zijn getalenteerd en zetten hun rol zeer geloofwaardig neer. De chemie tussen de spelers is zo goed, dat ik graag bij het etentje had willen zijn. Terwijl de hele film zich op een avond en voornamelijk op een plaats afspeelt, worden onderwerpen als vriendschap, liefde en vertrouwen op een donkere, hilarische en typische Italiaanse dramatische manier behandeld. De film lijkt een beetje langzaam op gang te komen, maar heeft eigenlijk een perfect tempo en is en blijft boeiend zonder een enkel saai moment. Knap werk, want met zo`n simpel concept is er echt een geniaal, onvoorspelbaar, grappig, overdreven verhaal neergezet, met een zeer realistisch en donker randje. Het einde was totaal onverwacht, zeer sterk en gaf een duidelijke boodschap. Hierdoor wordt je verward en met de nodige vragen achterlaten, over jezelf.

Rechts onderin de afbeelding kun je de trailer bekijken via de rode button.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.