Je koffer goed en efficiënt inpakken kan een behoorlijke uitdaging zijn. Alleen al bedenken wat je allemaal mee zult nemen kan namelijk al voor de nodige stress zorgen. Wat wil je mee, wat heb je echt nodig en hoe pak je alles in? Het is belangrijk dat alles in je koffer past en daarnaast ook nog eens binnen het  toegestane gewicht. Maar bovenal wil je dat kleding netjes aankomt en je op plaats van bestemming niet hoeft te strijken. Vooral een overhemd is daarom een lastig kledingstuk om mee op reis te nemen. Een overhemd kreukt namelijk snel, zelfs als je het kledingstuk in een speciale beschermhoes bewaart of meeneemt. Gelukkig zijn er tegenwoordig strijkvrije overhemden, van bijvoorbeeld het merk Jacques Britt, die het leven (en met name de vakanties) een stuk aangenamer maken. Strijkvrije overhemden hoef je, zoals de naam als doet vermoeden, namelijk niet te strijken. En komt het overhemd onverwachts toch nog gekreukt aan? Dan zijn er altijd nog andere manieren om zonder strijkijzer een kreukvrij overhemd te kunnen dragen als je op vakantie bent. Zo reis je altijd in stijl!

Hoe rol je een overhemd kreukvrij op

Hoe rol je een kreukvrij een overhemd op

Over Jacques Britt

Jacques Britt is een high-end merk dat onderdeel uitmaakt van het Duitse Seidensticker Group. Het label werd in 1969 opgericht en is sindsdien internationaal bekend om de overhemden voor mannen. Maar Jacques Britt heeft ook een prachtige collectie voor dames en daarnaast een breed scala aan accessoires. Het merk streeft naar comfort en kwaliteit. De pasvorm van de overhemden is daarom mooi getailleerd en de Easy Iron stoffen ademen en zijn strijk- en kreukvrij. Daarnaast besteed het label veel aandacht aan kleine details en hebben de overhemden vaak een uniek en bijzonder aspect. Bijvoorbeeld door contrasterende kleuren, een mooie steek of bijzondere knopen. Hierdoor zijn de overhemden van Jacques Britt perfect zijn voor iedere gelegenheid. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een zakelijke of casual outfit, want er is voor iedereen een geschikt overhemd te vinden.

Neem je overhemd kreukvrij mee op reis

Neem je overhemd kreukvrij mee op reis

Er zijn natuurlijk nog veel meer merken die strijkvrije overhemden in alle soorten en maten aanbieden. Het voordeel van zo’n overhemd is dat je deze na het wassen alleen maar hoeft te laten drogen voordat je ze kunt dragen. Je hoeft deze overhemden namelijk echt niet te strijken. Dit komt omdat de stof kreukvrij is. Toch blijken niet alle strijkvrije overhemden volledig bestand te zijn tegen kreukels. Let er daarom goed op dat de overhemden echt kreukvrij zijn en van strijkvrije stof zijn gemaakt. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien duurder dan een reguleer overhemd, maar ik kan je echt aanraden om in een mooi en kwalitatief merk te investeren. Uiteindelijk verdien je dit geld namelijk zeker terug. Immers, bespaart het je een hoop werk en daarnaast ook elektriciteit. Dat is goed voor je portemonnee, het milieu en je gemoedstoestand! Bovendien zijn strijkvrije overhemden ideaal voor een zakenreis of vakantie. Dat komt omdat het vrijwel onmogelijk is dat een strijkvrij overhemd gekreukeld uit je koffer komt, zeker niet als je de truc toepast om een overhemd kreukvrij mee op reis te nemen  door deze op te rollen.

Strijkvrij overhemd van Jacques Britt

Strijkvrije overhemden van HemdvoorHem.nl

Overhemden van Jacques Britt kreukvrij mee op reis

Strijkvrije overhemden van Jacques Britt

Neem je overhemd kreukvrij mee op reis en vier vakantie in stijl

Hoe rol je een overhemd op?

Een overhemd kun je oprollen door deze eerst deels te vouwen zoals je normaal gesproken ook zou doen. Zorg ervoor dat alle knopen gesloten zijn, ook die van de mouwen en de boord. Vouw dan de rechter- en linkerkant van het overhemd tot en met de schouders naar binnen. Leg de mouwen naar beneden in dezelfde vouwlijn. Sla nu niet de onderkant van het overhemd om, maar rol deze tot aan de boord op naar boven. Zorg dat je dit redelijk strak, maar met beleid doet zodat de kans op kreukels het minst is. Vanzelfsprekend leg je geen andere kleding of spullen op het overhemd, maar leg je deze bovenop in de koffer. Dit neemt iets meer ruimte in, maar op deze manier is de kans op kreukels vrijwel nihil.

Stoom je overhemd in de badkamer

Heb je onverhoopt toch nog kreukels in het overhemd en geen strijkijzer bij de hand? Hang dan het overhemd uit in de badkamer terwijl je een douche neemt. Op deze manier creëer je hetzelfde effect als stomen en zakt de stof door de combinatie van warmte en vocht iets uit. Dit is heel eenvoudig en werkt echt. Vooral bij het strijkvrij overhemd, want deze zal al nauwelijks kreukels hebben. Wel is het belangrijk om de douche goed warm te zetten. Eventueel kun je de water een tijdje op de heetste stand laten lopen. Dit is misschien niet heel duurzaam, maar voor een zakelijke reis waarbij je er netjes uit moet zien wel een eenvoudige oplossing. Vind je dit niets? Dan is er ook nog de optie om een kledingstomer mee op reis te nemen.

Hoe neem jij je overhemd kreukvrij mee op reis?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.