Nobody said life was easy

Over de film

Maidentrip is een documentaire over de reis van Laura Dekker en is geregisseerd door Jillian Schlesinger. De film werd uitgebracht in 2013 en verscheen in jannuari 2014 op het grote scherm.

Samenvatting van Maidentrip

Ik denk niet dat er iemand is die Laura Dekker niet kent uit het nieuws. In Maidentrip zien we voornamelijk videobeelden van hoe haar reis is verlopen, maar ook fragmenten uit haar jeugd. Laura heeft de meeste videobeelden zelf opgenomen begint op veertienjarige leeftijd, solo, aan een wereldreis. Ze zeilt in twee jaar de wereld rond en we zien hoe zij haar reis begint, welke obstakels zij onderweg tegenkomt, hoe prachtig de wereld is en hoe haar reis, op zestienjarige leeftijd eindigt in Sint Maarten, omdat zij boos is op Nederland.

Het hele mediacircus rond om Laura heb ik grotendeels gemist en het kon me vrij weinig interesseren. Ik vroeg me af wat er mis is met Nederland en kon me goed in haar verplaatsen. Toch heb ik het verhaal verder niet gevolgd. Onlangs kwam zij weer in het nieuws omdat zij, inmiddels negentien, getrouwd is en blijkbaar mag ook hier Nederland weer een ongezouten mening over hebben. Ik vind het zo belachelijk. Waarom bemoeit iedereen zich overal mee en waarom wordt alles dat anders is zo afgekeurd.

Maidentrip

Mening over Maidentrip

Ik heb diep respect voor het feit dat Laura haar dromen achterna gaat en voor zichzelf kiest. Wat heb ik genoten! Ze heeft haar dromen waargemaakt door de hele wereld rond te zeilen, prachtige landen te bezoeken en grote uitdagingen aan te gaan. Hierdoor ontwikkeld zij zichzelf steeds meer. En terwijl ze steeds sterker wordt, zie je haar stap voor stap een “f*ck you” houding aannemen. Wat een dapper meisje! Ze weet wat ze wilt, ze weet wie ze is en ze leeft het leven dat ze wilt. Een heel mooi stukje uit een uitspraak van haar is: “In Nederland is iedereen alleen maar bezig met geld. Trouwen, werken, kinderen en dan ga je dood”.

Dat is inderdaad precies hoe mensen over het algemeen leven en als je daar maar een beetje van afwijkt, dan krijg je meteen iedereen over je heen. Iets waar ik zelf genoeg mee in aanraking ben gekomen. Ik herkende me dus heel erg in het verhaal van Laura en heb bewondering dat ze zich hier niets van aantrekt. Ze is denk ik een voorbeeld voor velen, maar absoluut voor mij. Ik vind dat iedereen deze documentaire verplicht moet zien, zodat er misschien wat mensen inspiratie opdoen en stoppen met oordelen. Niet iedereen hoeft hetzelfde leven te leiden. De wereld is zo groot, zo mooi en niet alles draait om geld, huisje, boompje, beestje!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.