Zoals ik al eerder schreef dacht ik mijn leven op orde te hebben en het bloggen weer opgepakt te hebben. Enthousiast begon ik dus te schrijven, maar bij het onderhouden van een blog komt nog zoveel meer kijken. Er zijn mailtjes van lezers, er is technische shit achter de schermen en ook samenwerken bijvoorbeeld, met bedrijven en PR-bureaus, zijn een onderdeel hiervan. Dit zijn de dingen die het bloggen zo geweldig leuk maken, absoluut. Maar soms blijken ook de leuke dingen teveel te kunnen zijn. En dan kan het zomaar zo zijn dat blijkt dat je jezelf hebt overschat en alles helemaal niet op orde blijkt te hebben. Want toen er een pakketje van de webshop By Leuk werd bezorgd, stortte mijn wereld letterlijk en figuurlijk in. Niet omdat de inhoud van het pakket, een macramé wandkleed, zo vreselijk was. Integendeel zelfs. Het was zo leuk en overweldigend, dat ik het simpelweg niet kon verwerken in mijn hoofd.

Macramé wandkleed

Wijze lessen van begrip en inspiratie

Dus daar zat ik dan, met mijn laptop op schoot en geen woord inspiratie. Het was alsof ik helemaal geblokkeerd was. Dagen verstreken, maar er gebeurde niets. Zo georganiseerd en gepland als ik normaal te werk ga, verstreek de deadline voor dit artikel voorbij als een sluipmoordenaar. Als ik Mitzi, de eigenaresse van By Leuk, dan eindelijk een mailtje stuur om te vertellen dat het niet zo lekker gaat en ik geen fatsoenlijke zin geschreven krijg, ben ik bang voor haar reactie. Het voelt als falen en de druk die ik achter het bloggen zet is groot, te groot. Nergens voor nodig natuurlijk en de reactie van Mitzi bewees dat prachtig. In plaats van een boze of teleurgestelde reactie, vroeg ze namelijk doodleuk of ze me ergens mee zou kunnen helpen en wees ze me er ook nog even op dat ik eerst naar mijn lichaam moest luisteren. Ik sloeg het aanbod netjes af, maar haar begripvolle reactie gaf me wel ineens ontzettend veel inspiratie; precies wat ik nodig had!

Macramé wandkleed van By Leuk
Macramé wandkleed aan de muur van By Leuk

Elke dag leuk!

Mitzi is volgens mij een fantastisch mens. Ik heb haar nog nooit ontmoet hoor, maar ik voel het aan mijn water! Of nou ja, misschien straalt het gewoon van haar af. En dat is echt niet alleen door haar manier van communiceren, bekijk haar Instagram maar eens. Ze inspireert om elke dag de mooiste van je leven te laten zijn. Haar motto: “Elke dag leuk” is haar volgens mij op het lijf geschreven, maar ook iets wat wij (of in ieder geval ikzelf) niet zouden mogen vergeten. Het is een goede, fijne reminder en (bijna) alles wat je nodig hebt. Het leven is immers echt een feestje! Je moet alleen wel de slingers zelf ophangen. Maar Mitzi helpt je daar gelukkig graag bij, want met haar webshop By Leuk helpt je echt niet alleen maar herinneren dat elke dag leuk is. Nee hoor, ze helpt je zelfs met versieren, decoreren èn creëren.

Macramé wandkleed in je interieur

Handgemaakte woondecoraties

Geïnspireerd door alle creatieve bolwerken die de wereld heeft te bieden, maakt Mitzi namelijk zelf woondecoraties en accessoires voor haar webshop. Deze zijn retro, vintage, extravagant, werelds en een tikkeltje gek, maar altijd stijlvol en met een kleine twist. De producten zijn gemaakt in moderne bohemian stijl en daarom passend en goed te combineren in elke interieur. Ze maakte voor mij een prachtig wandkleed met de naam ‘Gypsy’ in de kleur vintage pink. Dit is een van mijn favoriete kleuren en dat zie je goed terug in mijn huis. Het wandkleed past dan ook bijzonder goed in mijn interieur. Maar dat niet alleen, het past ook ontzettend goed bij mij!.

Bohemian macramé wandkleed
Macramé bohemian wandkleed

Interieur en persoonlijkheid

Het is een bepaald gevoel waar ik de woorden niet voor kan vinden. En dat maakte het zo lastig om dit blog professioneel te schrijven. Iedereen die ons huis binnenkomt is onder de indruk van het prachtige nacramé wandkleed en, ik zweer het je, zegt dat het precies ‘mij’ is. Dat is zo ontzettend waar! Misschien dat ik daarom zo van slag raakte en moeite had met schrijven. Immers zegt een interieur zoveel over iemands persoonlijkheid! Het weerspiegelt je karakter, puur omdat je het innerlijk projecteert op de omgeving. Niet alleen persoonlijke items, maar ook de kleuren als de materialen die je gebruikt zeggen veel. En als je dan denkt jezelf kwijt te zijn en jezelf terugvindt in een wandkleed.. tja dan is dat in eerste instantie best wel bijzonder.

Macramé als statement

Achteraf is dat natuurlijk helemaal niet zo gek. Macramé is namelijk een handwerktechniek, een kunst. Doordat Mitzi gebruikt maakt van natuurlijke materialen en aardse kleuren, creëert ze een gevoel van warmte, gezelligheid en knusheid. En door haar manier van knopen legt ze echt persoonlijkheid en stijl in de wandhangers. Ieder product dat Mitzi maakt heeft dan ook een eigen verhaal, veelal geinspireerd door liefde voor de natuur. In combinatie met jouw eigen items, kan een macramé wandkleed dan ook zeer veel toevoegen aan jouw eigen verhaal, persoonlijkheid en passies. Het is een uniek statement in je interieur, dat simpelweg verkrijgbaar is op het internet. Je hoeft dus niet de halve wereld af te reizen, op zoek naar dat ene speciale item, want op de website van By Leuk bestel je een macramé wandkleed in verschillende maten, soorten en kleuren. Zo vind je zeker weten iets dat bij jouw persoonlijkheid past om van je leven een feestje te maken!

Dankjewel Mitzi, voor het helpen versieren van mijn feestje!

2 thoughts on “On trend: Macramé wandkleed aan de muur!

  1. Pingback: De leukste inspiratie en tips voor een Bohemian interieur!

  2. Pingback: Vier simpele manieren om de natuur in huis te halen

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.