Wist je dat je gemiddeld twaalf flessen shampoo per jaar gebruikt?  Als je daar even bij stilstaat, is dat natuurlijk schrikbarend veel! Gelukkig zijn er veel plasticvrije alternatieven, zoals een fijne zeep of shampoobar. Deze producten zijn vaak zuiniger en goedkoper in gebruik en daarmee een goede bijdrage in de strijd tegen plastic. Toch zijn er ook andere milieuvriendelijke oplossingen. Zo zijn de flessen van het merk Love Beauty and Planet gemaakt van 100% gerecycled plastic. De Love Beauty and Planet Oceans Edition, die is geïnspireerd door liefde voor de oceanen, zijn zelfs gemaakt van 100% Ocean Bound Plastic. Hoewel dit eigenlijk maar een klein verschil maakt, heeft het wel degelijk invloed op het grotere probleem. Immers, verandering moet ergens beginnen en vele kleintjes maken een grote. Daarnaast zijn (al) de producten van het merk ‘curly girl’-proof, dus dat is een extra fijne bijkomstigheid!

Love Beauty and Planet Oceans Edition

Review van de Love Beauty and Planet Oceans Edition Shampoo en Conditioner
Wat is oceaangebonden Plastic?

Wat is oceaangebonden Plastic?

De Oceans Edition Marine Algae & Eucalyptus collectie van het merk Love Beauty and Planet is geïnspireerd op liefde voor onze oceanen. Dat is duidelijk te zien aan het ontwerp van de flessen. Deze bestaan namelijk niet alleen uit prachtige blauwtinten, maar zijn ook gemaakt van 100% Ocean Bound Plastic. Dit zijn gerecyclede plastics uit de omgeving van de kust die anders in de oceaan terecht zou komen. Zo is het plastic, dat specifiek voor deze flessen is gebruikt, verzameld binnen een straal van vijftien kilometer van de Taiwanese kustlijn. Helaas heeft dit minder impact dan je misschien zou verwachten. Ocean Bound Plastic pakt namelijk maar een klein deel van de vervuiling van de oceaan aan. Toch draagt deze aanpak wel de belangrijke boodschap om bewust aankopen te doen. Daarnaast is natuurlijk ook oceaangebonden plastic een belangrijke schakel van het grotere probleem dat we samen zullen moeten oplossen.

Love Beauty and Planet Oceans Edition Marine Algae & Eucalyptus

De Love Beauty and Planet Oceans Edition Shampoo & Conditioner zijn beiden verrijkt met Marine Algae Complex. Daardoor bevatten de producten essentiële vitamines, anti-oxidanten en mineralen. De shampoo en conditioner beide een hydraterende, versterkende en verzachtende werking. Bovendien hebben ze beide een heerlijk verkwikkend, verkoelend effect en kun je tegelijkertijd genieten van een ontspannende en rustgevende werking, dankzij toevoeging van eucalyptus. Ken je dat gevoel na een dagje aan het strand; als je overal zand op je lichaam hebt geplakt en je haar een wilde bos is? Als je dan aan het einde van de dag onder de douche stapt geeft dat zo’n zuivere wellness ervaring. Deze shampoo en conditioner laten je precies dat ervaren: op een fijne, zachte manier was je de laatste restjes natuur uit je haar en voel je weer helemaal fris en fruitig. 

De Love Beauty and Planet Oceans Edition Shampoo en Conditioner
Ervaring met de Love Beauty and Planet Oceans Edition Shampoo

Ervaring met de Oceans Edition Shampoo

De Love Beauty and Planet Oceans Edition Shampoo is verkrijgbaar in een fles van 400 milliliter en is geschikt voor dagelijks gebruik. Je kunt de shampoo eenvoudig doseren door in de fles, die overigens heel prettig in de hand ligt, te knijpen. Een keer zachtjes knijpen is genoeg om voldoende product uit de fles te krijgen. De shampoo ruikt echt heerlijk en voelt zowel verkoelend als kalmerend. Het is prettig om de shampoo zachtjes in te masseren. De substantie voelt zijdezacht en schuimt heel prettig. Na gebruik voelt mijn haar zacht, maar bovendien ook heel schoon aan. Uiteindelijk is dat natuurlijk het belangrijkste, maar dit is absoluut een goed reinigende shampoo die mijn haar prettig laat aanvoelen na gebruik. 

Ingrediënten: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Parfum, Glycol Distearate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Cocamide MEA, PPG-6, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Disodium EDTA, Cocos Nucifera Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Glycerin, Macrocystis Pyrifera Extract, Sodium Hydroxide, Citronellol, Eugenol, Limonene, Linalool.

Love Beauty and Planet Oceans Edition Conditioner
Ervaring met de Love Beauty and Planet Oceans Edition Conditioner

Ervaring met de Oceans Edition conditioner

De Love Beauty and Planet Oceans Edition Conditioner sluit perfect aan bij de shampoo in eenzelfde fles van 400 mililiter. Ook de conditioner is geschikt voor dagelijks gebruik en eenvoudig te doseren door in de fles te knijpen. Dezelfde prettige geur van eucalyptus houdt de impressie van een wellness ervaring in stand. Ik ben absoluut fan van deze aangename, subtiele geur! De substantie is heerlijk vol en romig, eenvoudig te doseren en net zo fijn aan te brengen. Mijn haar voelt na gebruik heerlijk fris, zijdezacht, maar ook onverwacht volumineus aan. Het is luchtig, vol en goed doorkambaar. Bovendien niet geheel onbelangrijk: dit blijft gedurende de dag aanhouden zonder dat mijn haar ook maar enigzins slap wordt! 

Deze shampoo en conditioner zijn ondere te koop bij Etos en Ah, of via bol.com (affl). te bestellen. Gebruik jij wel eens producten van het merk Love Beauty and Planet? Zo ja, wat is jouw favoriete serie? 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.