Het is een van de meeste gestelde vragen tijdens het inpakken: welke schoenen neem ik mee? Deze keuze is natuurlijk geheel afhankelijk van het soort reis dat je gaat maken, maar de meeste mensen nemen een paar slippers en een comfortabele schoenen mee. Jammer, want het oog wilt ook wat! Bovendien is er een paar schoenen dat geschikt is voor vrijwel iedere reis en dat zijn loafers. De loafer is stijlvol, elegant en bovendien geschikt voor onder een casual outfit, als chique look. Daarnaast zijn ze zo comfortabel dat, als je eenmaal een paar bezit, je nooit meer anders wilt. Het enige nadeel is dat het meestal een flink investering is om deze schoenen aan te schaffen. Bij bekende labels betaal je al snel honderden euro’s voor een paar. Maar de kwaliteit is uitzonderlijk en bovendien worden ze ook nog eens handgemaakt met verfijnde technieken. Als je het mij vraagt zijn ze het geld dan ook dubbel en dwars waard. Maar zou het niet fijn zijn als je voor hetzelfde vakmanschap slechts een fractie van de prijs hoeft te betalen? Gelukkig kan dat gewoon! Aurélien biedt namelijk het concept ‘smart luxury‘ waarbij je onder andere loafers, maar ook high-end fashion uit Italiaanse ateliers kunt kopen zonder de tussenkomst van retailers.

Loafers van Aurélien

Perfecte schoenen voor een roadtrip

Loafers voor heren van Aurélien

Wat zijn loafers?

Loafers zijn instappers die je eenvoudig kunt aantrekken. Het is een elegante schoen waarvan verschillende modellen bestaan, in bijna net zoveel materialen. Over de geschiedenis van deze schoen gaan dan ook heel wat verhalen de rondte; van Noorse boeren tot inheemse volkeren uit Noord-Amerika. Maar eigenlijk zijn loafers vooral bekend om traditionele schoenen te vervangen tijdens het autorijden. Deze variant van de loafer schijnt te zijn ontworpen om modebewuste Italiaanse mannen geen afbreuk te laten doen op hun outfit, tijdens het besturen van de auto. Traditioneel heeft de zool van een loafer daarom een opvallend profiel dat bestaat uit nopjes. Zo kan namelijk de grip op pedalen goed worden behouden.

Perfecte schoenen voor een roadtrip

De loafers van Aurélien zijn allemaal gemaakt van leer, nubuck, suède of velvet en verkrijgbaar vanaf honderdvijfenvijftig euro. Het aanbod bestaat uit traditionele modellen die geschikt zijn voor een roadtrip. Maar je vindt er ook loafers speciaal voor in de stad, op de boot of een yacht. Dit is fijn want je kunt bijvoorbeeld driving loafers niet gebruiken voor een lange wandeltocht. Dat zijn namelijk echt schoenen om in te rijden. Natuurlijk kun je ze prima dragen als je ergens gaat lunchen of om een boottochtje te maken. Maar als je deze schoenen dagelijks draagt zullen ze snel slijten! Het verschil tussen de loafers ligt voornamelijk aan de zool en is echt iets om rekening mee te houden tijdens de aanschaf. Voor Nevzat kozen we een traditioneel paar driving shoes in navy nubuck. 

Schoenen voor op reis

De loafers van Aurélien

Deze kleur is werkelijk prachtig. En ook de kwaliteit is bijzonder goed. Dit traditionele model is voorzien van leuke details door een spiegelnaad op de neus en veter op de wreef. Ze zijn bovendien tot in de puntjes goed afgewerkt en volgens Nevzat zijn ze zo comfortabel dat hij vergeet schoenen aan te hebben. Wij doen altijd onze schoenen uit in huis, maar met deze loafers vergeet hij dat dus gewoon! De schoenen van Aurélien worden trouwens geleverd in een mooie doos met bijpassende schoenenzak. Dit is handig om de schoenen in te bewaren, vooral als je onderweg bent. Een schoenenzak neemt namelijk maar weinig ruimte en gewicht in beslag. En bovendien beschadigen de schoenen zo minder snel waardoor ze langer mooi blijven.

Loafers van Aurélien voor op reis

Zijn Aurélien driving shoes de moeite waard?

Absoluut! Ik ben zelfs een beetje jaloers op Nevzat en had achteraf graag zelf een paar loafers van Aurélien willen ontvangen. Immers, er is ook een mooie collectie voor dames beschikbaar. Er is zelfs een paar met een panterprintje! De schoenen zijn overigens  gemaakt met oog voor detail en de materialen zijn echt van hoge en mooie kwaliteit. Dit is ouderwets vakmanschap! Bovendien kosten deze nubuck loafers honderdenvijfenzeventig euro en dat is aanzienlijk minder dan ik heb betaald voor mijn instappers. En eerlijk gezegd zien de loafers van Aurélien er vrijwel identiek uit als die van bekende labels. Een extra pluspunt zijn daarnaast de bijpassende accessoires. Bij Aurélien vind je namelijk ook prachtige riemen, portefeuilles en zelfs kleding. Zo kun je echt in stijl op reis! 

Wat zijn jouw favoriete schoenen voor op reis?

 

 

 

 

1 thoughts on “Zoek je schoenen voor je roadtrip? Bekijk dan deze loafers van Aurélien!

  1. Pingback: Neem je overhemd kreukvrij mee op reis en vier vakantie in stijl

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.