Een bijzondere vriendschap in de film like Sunday, Like Rain (2014)

Like Sunday Like Rain

Like Sunday, Like Rain is een dramafilm uit 2014 en is geschreven en geregisseerd door Frank Whaley. De film verscheen voor het eerst op het Raindance Film Festival in de UK. De film is binnen twintig dagen opgenomen in New York, de hoofdrollen worden vertolkt door Leighton Meester en Julian Shatkin.

Samenvatting van Like Sunday, Like Rain

In Like Sunday, Like Rain is de twaalfjarige en extreem intelligente Reggie sceptisch over het leven. Hij brengt zijn dagen door met het bespelen van de cello, het lezen van boeken en het schaken met de enige vriend die hij heeft. Zijn moeder heeft geen tijd voor hem en zijn stiefvader woont in China. Nanny`s en huishoudster nemen de taak van de zorg over Reggie op zich, hoewel hij vind dat hij dat helemaal niet nodig heeft. Als zijn Nanny plotseling het land moet verlaten, zit Reggie dan ook helemaal niet op een nieuwe nanny te wachten.

In tegenstelling tot het rijke en makkelijke leven van Reggie, gaat het leven van de drieëntwintig jarige Eleanor alles behalve over rozen. Ze heeft haar relatie met haar vriendje verbroken omdat hij vreemdgaat. Dit heeft er in geresulteert dat ze ook haar baan en appartement is kwijtraakt. Bij haar familie is ze niet welkom en bij vrienden kan ze ook niet verblijven. Dankzij de hulp van een vriendin komt ze terecht bij een organisatie voor nanny`s en op dezelfde dag, na een sollicitatiegesprek van tien minuten, is Eleanor de nieuwe, tijdelijke nanny van Reggie.

Mening over Like Sunday, Like Rain

Like Sunday, Like Rain is een hele mooie film en bevat prachtig beeldmateriaal en nog mooiere muziekfragmenten. De dialogen zijn mooi en bevatten vaak de nodige humor, maar zijn soms ook iets te gespeeld. De film bevat hier en daar wat schoonheidsfoutjes en het is jammer dat sommige personages niet verder zijn ontwikkeld.

Ik vraag me bijvoorbeeld af hoe het zit met Eleanor en haar vriendje en waarom hij zo plotseling is verdwenen. Ook had meer achtergrond informatie over zowel Reggie als Eleanor het verhaal ten goede gekomen. Het verhaal is dan ook een beetje wazig, maar tegelijkertijd ook heel mooi.

Eleanor besluit al snel dat het geen zin heeft om over Reggie te `moederen`, daar is hij immers veel te slim voor. Dus ontwikkelen twee mensen van totaal verschillende leeftijden, achtergronden en met totaal verschillende problemen, langzaam, maar zeker een prachtige vriendschap. Het gaat over ontdekken, accepteren en aanpassen. Iets wat tegenwoordig alles behalve vanzelfsprekend lijkt te zijn.

Ondanks de schoonheidsfoutjes vind ik Like Sunday, Like Rain een must-see, voor die regenachtige dagen waarop je niets te doen hebt dan.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.