Leuke ideeën voor een goedkoop dagje uit

Met de zomer in het vooruitzicht willen we natuurlijk het liefst zoveel mogelijk buiten zijn, genieten van de zon en de lange warme dagen. We hebben ineens bergen energie en trekken er het liefst op uit. Het liefst maken we zoveel mogelijk leuke uitstapjes, maar dagjes uit zijn vaak ook hartstikke duur en een flinke aanslag op onze portemonnee. Gelukkig zijn er ook heel veel uitjes te maken voor geen of weinig geld. Ik heb een aantal leuke ideeën voor een goedkoop dagje uit verzameld en in dit blog geef ik de leukste tips. Zo komen we de zomer wel door met een klein budget!

Picknicken

Picknicken in het park, in het bos of bij een recreatieplas is zo goed als gratis en hartstikke gezellig, vooral als je met een iets grotere groep bent. Picknicken is een van mijn favoriete dingen om te doen, je kunt meteen lekker bijkleuren of juist heerlijk de koelte opzoeken onder de bomen. Neem een groot kleed, koud bier, lekkere hapjes, een gitaar een aantal spelletjes mee en een geslaagde dag is gegarandeerd.

Hang de toerist uit

Gewoon, in je eigen dorp of stad. Toen ik voor het eerst een goede vriend uit het buitenland op bezoek had, kwam ik erachter dat ik eigenlijk maar vrij weinig wist van de toeristische attracties. Meestal probeer je dit als local namelijk heel hard te ontwijken, maar eigenlijk is het super leuk om eens je omgeving door de ogen van een toerist te zien. Beklim een toren, bezoek de kerk of fiets de toeristische route. Als het even kan haal je een plattegrond bij de VVV zodat je weet welke hotspots je moet bezoeken. En vergeet niet lekker veel foto`s te maken.

Kanoën

Bijna in ieder natuurgebied kun je volgens mij wel een kano huren. Vaak zijn er routes voor beginners en gevorderden, variërend van een paar uur tot een hele dag of zelfs meerdaagse tochten. Een kano huren is vaak niet zo duur, plezier is gegarandeerd en je doet nog meteen aan sport ook!

Vakantieveilingen

Vaak vergeet ik het bestaan van deze veilingswebsite, maar toch is het de moeite waard om in de gaten te houden, want hoewel het een aantal keer is misgegaan, moet ik eerlijk zeggen dat ik ook een aantal leuke uitjes voor weinig geld via deze site heb geboekt. Van gezellige avondjes uit tot complete dagjes weg en beauty arrangementen, er is van alles te vinden en met een beetje geduld en geluk win je met een laag bod een leuk dagje uit of goedkope concertkaartjes.

Openluchtconcerten

In veel grote steden zoals Rotterdam, Utrecht, Leeuwaarden en Amsterdam vaak gratis openluchtconcerten te bezoeken tijdens de zomermaanden, zoals het Parkpop in Den Haag of het openluchttheater in het Vondelpark in Amsterdam. Ook zijn er regelmatig speciale evenementen, markten en eenmalige festivals te vinden. Google op evenementen in plaatsen bij jou in de buurt, zo bespaar je op vervoerskosten en noteer de date in je agenda.

Geocaching

Geocaching is een spel waarbij je met een GPS op zoek gaat naar een schat. Zo’n schat is bijvoorbeeld een doos met daarin een logboek en een aantal voorwerpen zoals geld, sleutelhangers, spelletjes, etc. die je mag ruilen voor iets anders. In het logboek schrijf je jouw naam, als bewijs dat je de schat gevonden hebt. Het gaat bij geocaching echter niet alleen om het vinden van de schat, maar ook om de zoektocht zelf. Je komt op allerlei bijzondere en nieuwe plekken en hebt gegarandeerd een leuke dag uit. Er is heel veel informatie over geocaching op het internet te vinden en je kunt gewoon gratis meedoen aan deze leuke sport.

Heb jij nog leuke ideeën voor goedkope dagjes uit?

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.