Originele en last-minute Sinterklaas surprises

Nog precies een weekje en dan is het alweer Sinterklaas. Hoewel ik nooit echt veel met Sinterklaas heb gehad (ik ben meer een kerst-persoon), mis ik toch wel de gezelligheid ervan! En chocoladepepernoten, die mis ik het allermeest. Zo halverwege november begint toch wel de leukste en lekkerste periode van het jaar. De winkelstraten worden versierd, Pieten lopen op straat, de winkels liggen vol pepernoten en chocoladeletters, speelgoedboeken worden bezorgd, het is koud en vurig en halverwege december verdwijnen de pieten, worden er kerstbomen neergezet, en snoepgoed wordt vervangen voor kerstkransjes. Mensen lijken aardig voor elkaar, goede doelen halen meer geld op, er worden weer kerstfilms uitgezonden en het is de tijd van cadeautjes. En wie houdt daar nou niet van? Nevzat kent Sinterklaas natuurlijk niet en hier in Istanbul staan er al ruim een maand kerstbomen her en der verspreid door de stad. Als ik hem over Sinterklaas vertel lijkt dit hem een fantastisch leuk feest. Vooral omdat het eigenlijk een kinderfeest is, maar wij volwassen ook weer even ongegeneerd kind mogen zijn door middel van surprises. Ehh, ja. Surprises! Hoewel deze eigenlijk ontzettend leuk zijn, zijn ze voor heel veel mensen ieder jaar toch ook weer een kopzorg. Want wat moet je dit jaar toch weer maken? Veel mensen maken na wekenlang nadenken op het allerlaatste moment tot ze iets in elkaar flansen. Weet je nog steeds niet wat jij moet maken? Geen probleem, want ik heb de allerleukste en allermakkelijkste last-minute Sinterklaas surprises voor je verzameld!

Cadeautjes-maniak

Dit zou een hele goede surprise zijn om voor mij te maken. Ik houd namelijk heel veel van cadeautjes. Niet zozeer om de inhoud, ik heb meer een zwak voor verpakkingen. Maar dit is ook een leuke surprise voor iemand zonder geduld of een hebberig iemand. Dit kan vooral goed met een klein cadeautje en is het allerleukst met een klein groepje mensen. Pak het cadeautje op je allermooist in en schrijf hier de naam op voor wie het bestemd is. Pak het cadeautje dan opnieuw heel mooi in en schrijf er een andere naam op. Pak het cadeautje weer heel mooi in en schrijf er weer een naam op. Je raad het al; pak het cadeautje weer heel erg mooi in en schreef er weer een andere naam op. Zo gaat het cadeautje de hele groep door en komt het als laatste bij degene voor wie het bestemd is. Het makkelijkste is om met verschillende maten dozen te werken, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld ook een aantal namen dubbel schrijven om verwarring te veroorzaken. En vergeet vooral ook niet je eigen naam op te schrijven!

Pinata

Maak een pinata met heel veel kleine cadeautjes en/of eventueel neppe cadeautjes. Een pinata maken hoeft niet veel werk te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op hier, hier, hier of hier voor leuke en simpele ideeën.

Grabbelton

Hiervoor is het wel het beste als je een of meerdere kleine cadeautje(s) hebt, want met een groot cadeau valt er natuurlijk niet veel te grabbelen. Haal ergens een groot stuk karton vandaan en maak hiervan een koker. Versier deze dan naar keuze. Bijvoorbeeld met een galaxy print (spuitbussen in zilver, goud en felle kleuren zijn voordelig bij de Action te koop), met de opdruk van de persoon zijn of haar favoriete cartoonfiguur, met plaatjes uit tijdschriften voor iemand die van beauty en fashion houdt, gewoon als een groot cadeau of natuurlijk in het thema van Sinterklaas en gevuld met stro. Je kunt de ton natuurlijk ook gewoon vullen met kranten,- en of tijdschriftenknipsels. Zorg voor een lading nep cadeautjes en doe deze samen met je echte cadeau(s) in de grabbelton.

Jenga

Helemaal leuk voor iemand die van bordspellen houdt. Verzamel kartonnen dozen zonder opdruk. Stop in iedere doos iets van gewicht zoals een oud boek en natuurlijk in een of meerdere dozen je cadeau`s. Plak daarna alle dozen dicht en bindt alle dozen bij elkaar in een grote lap stof. Op deze lap stof schrijf je Jenga door middel van textielverf of erop te naaien met naald en draad (doe dit wel even voordat je alle dozen in de stof hebt ingepakt). Tip: Schrijf eventueel je gedicht op de kale dozen.

Toffee

Dit is the most easiest surprise ever. Erg leuk voor kinderen, iemand die tegen een grapje kan en op dieet is of gewoon een oude snoepkont. Neem, afhankelijk van de grootte van je cadeau een koker of doos. Stop het cadeautje hierin. Plak de uiteindes dicht. Vouw hier mooi en stevig cadeaupapier omheen en bindt de uiteindes dicht met een lintje. Je kunt een hele grote toffee maken of juist een hele grote zak vol met verschillende toffee`s. Heb je iets meer tijd? Maak er dan ook ander snoepgoed bij zoals hartjes of echt snoepgoed.

Oud servies

Oké, misschien is dit nog wel makkelijker en erg grappig voor iemand die op zichzelf gaan wonen. Stop je cadeautjes in oude kopjes, plak deze vast aan schoteltjes en klaar is kees. Je kunt je kunstwerk versieren met snoepgoed of met koekjes of je kunt er een leuk vogelfonteintje van maken.

Wijnfles

Dit is een leuke surprise voor een wijnliefhebber, maar kun je ook doen met een andere soort alcohol. Neem een lege wijnfles. Doop een touwtje in spiritus en bind deze om het midden van de fles. Steek het touwtje aan voor ongeveer tien seconden en doop de wijnfles dan in een bak water. De fles zal in tweeën breken. Doe het cadeautje in de fles, plak de twee helften aan elkaar. Op de laptop kun je zelf een leuk etiket maken. In plaats van een ingrediëntenlijst schrijf je het gedicht op de achterkant van de fles. Doe de fles in een een leuke wijnzak en je hebt een originele surprise. Uiteraard kun je de fles ook weer vullen met (gekleurde) vloeistof zodat het nog echter lijkt.

Heb jij nog leuke ideeën voor last-minute Sinterklaas surprises?

Bronnen
Foto’s zijn afkomstig van Studio DIY

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.