La Grande Bellezza drukt je met de neus op de feiten van het leven

La grande Bellezza

La Grande Bellezza is een Italiaanse dramafilm uit 2013. De film is geregisseerd door Paolo Sorrentino. La grande bellezza is ook wel bekend als een ode aan La dolce vita, een film uit 1960 van de Italiaanse regisseur Federico Fellini. In de hoofdrol van La Grande Bellezza speelt Toni Servillo die behalve ook in eerdere films van Paolo Sorrentino een hoofdrol speelde, ook de hoofdrol in Gomorra vertolkte.

Samenvatting van La Grande Bellezza

De film gaat over het leven. En over de manier waarop wij inhoud aan ons leven geven. Het verhaal wordt verteld vanuit Jep Gambardella; een mondaine, kunstjournalist. Hij maakt deel uit van de upperclass van Rome, maar op zijn vijfenzestigste verjaardag overdenkt hij zijn leven. Hij beseft zich ineens hoe leeg ons bestaan eigenlijk is.

Hoewel Jep alles heeft wat hij zich kan wensen, evenals de kringen waarin hij zich begeeft, hebben zij net als ieder ander persoon een vertroebelde blik op het leven. We proberen allemaal inhoud aan ons leven te geven, maar vaak juist met onbenullige, nutteloze ervaringen en materialen waardoor de echte kunst en de echte invulling van het leven juist aan ons voorbij gaat. In La Grande Bellezza wordt je met je neus op de feiten gedrukt!

Mening over La Grande Bellezza

Crap. Ik heb La Grande Bellezza in een jaar tijd echt ontelbaar keer gezien en blijf het een prachtige film vinden. Niet omdat ik heimwee heb, niet omdat ik mezelf verbonden voel met het prachtige Italië en ook niet omdat ik niets anders te doen heb. Nee, alleen maar om de pure schoonheid van de film zelf.

Alles lijkt wel perfect. De acteurs, de muziek, de dialogen, de shots, alles is prachtig. Het is een film vol prachtige mensen, vol prachtige kleuren, vol prachtige taal, muziek, eten en vooral vol met kunst. Er zit geen `echt` verhaal in de film. Het zijn scenès aan elkaar geplakt, vol met schoonheid en kunst. En ondertussen geven deze `aan elkaar geplakte` scenès een van de belangrijkste boodschappen des leven mee; echte schoonheid zit in de kleine dingen.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.