Een konjac spons helpt op natuurlijke wijze om de huid te  reinigen, exfoliëren en voeden. Het is mijn favoriete tool op gebied van huidverzorging en daar zijn verschillende redenen voor. De spons werkt namelijk ontzettend fijn en geeft een goed resultaat. Sinds ik een konjac spons gebruik, merk ik namelijk dat de conditie van mijn huid aanzienlijk verbeterd is. Bovendien is het een fijne vervanging voor bijvoorbeeld wattenschijfjes of reinigingsdoekjes. Dit maakt de konjac spons een duurzame en groene keuze waarmee je op een simpele manier kunt bijdragen aan minder vervuiling van het milieu. Ik kan dus echt niet meer zonder! Maar wat is een konjac spons nu eigenlijk?

Wat is een konjac spons?

Hoe werkt een konjac spons?

Wat is konjac?

Konjac is eigenlijk een aardappelachtige plant, van het geslacht Amorphopallus, die groeit in Oost-Azië. De plant komt voor in landen als Japan, Zuid-China, tot Indonesië. Hier worden de zetmeelrijke knollen gebruik om een verscheidenheid aan ingrediënten voor in de keuken te maken, zoals meel, gelei en shirataki noedels. Konjac is echter ook uitstekend geschikt voor huidverzorging in de vorm van een spons. Deze spons wordt volledig gemaakt van de wortel van de plant. Om precies te zijn van de plantaardige vezels die worden gemengd met calciumhydroxide (eetbare kalk). Hierdoor is konjac 100% natuurlijk, milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. Daarnaast is de spons ook vrij van conserveringsmiddelen, kunstmatige geurstoffen en heeft deze een ultrafijne textuur. Je kunt deze spons elke dag gebruiken om het gezicht en lichaam te reinigen, ongeacht je huidtype. De spons is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid!

Meraki Konjac Spons

[infobox bg=”red” color=”black” opacity=”on” subtitle=”Heb jij al een konjac spons? Wat is jouw ervaring?”]Question[/infobox]

Werking van de konjac spons

Met een konjac spons reinig, masseer en exfolieer tegelijkertijd. Het resultaat is een zachte, gladde en helderdere huid. De sponsen komen in verschillende uitvoeringen en worden bijvoorbeeld gemengd met andere ingrediënten, zoals Aloë Vera om de gevoelige huid te kalmeren, Bamboe om de vette en gecombineerde huid in balans te brengen of Groene Thee om de grote huid te hydrateren. Maar er zijn bijvoorbeeld ook sponzen met lavendel om de kalmeren en ontspannen of bijvoorbeeld lycopeen om de huid te helpen herstellen. 

Hoe gebruik je een konjac spons?

Omdat een konjac spons hard is, moet je deze voor gebruik eerst weken in warm water om ‘m zacht te maken. Vervolgens kun je een beetje zeep of reinigingsproduct aanbrengen. Dit is echter niet perse nodig en zorgt er bovendien voor dat de spons minder lang meegaat. Masseer de huid zachtjes en met roterende bewegingen. Zo stimuleer je de bloedsomloop en aanmaak van nieuwe cellen. De spons reinigt diep en verwijderd make-up, onzuiverheden en dode huidcellen. Als je klaar bent met de spons, spoel deze dan en knijp zachtjes het water eruit. Als je wringt kunnen de vezels worden aangetast! Laat de spons na gebruik drogen om bactiëren en schimmelvorming te voorkomen, zoals in een vochtige omgeving gebeurt. Je moet de spons elke twee tot drie maanden vervangen, of als de kwaliteit minder wordt. Een keer per week kun je de konjac spons desinfecteren door deze enkele seconden in kokend water onder te dompelen.

Review van de konjac spons

Ervaring met een konjac spons

Ervaring met een konjac spons

Mijn huid voelt extreem zacht aan en ziet er stralender uit sinds ik een konjac spons gebruikt. De spons reinigt diept en verwijderd droge schilfers en dode huidcellen op een milde manier. Persoonlijk raad ik het je ECHTER niet aan om deze spons te gebruiken om make-up te gebruiken, puur omdat ik dit niet hygiensich vind. Ik gebruik de spons echt als een extra stap in mijn huidverzorgingsroutine. Eerst verwijder ik mijn make-up, daarna reinig ik mijn gezicht en als laatste gebruik ik de konjac spons. Nadat ik mijn gezicht heb afgespoeld, gebruik ik een toner, serum en hydraterende crème. Dit geeft mij het beste resultaat en zorgt ervoor dat de conditie van mijn huid goed is en blijft.

Ik heb mijn Konjac-spons van Meraki: een lifestyle- en huidverzorgingsmerk uit Denemarken, maar konjac sponzen (affl) zijn tegenwoordig bijna overal verkrijgbaar.

2 thoughts on “Konjac Spons: een Aziatisch wonder voor een zachte en stralende huid!

  1. Pingback: De Braun gezichtsepilator met reinigingsborstel: handig voor op reis!

  2. Pingback: Rio Rosa Mosqueta Natuurlijke Gezichtsreiniger & Hot Cloth

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.