De serie Jack Whitehall: Travels with father (2017) op Netflix moet je zien

Jack Whitehall: Travels with father

Jack Whitehall: Travels with father is een zesdelige reidocumentaire, gepresenteerd door de komedian Jack Whitehall en zijn vader Michael Whitehall. De serie ging op 22 september 2017 in premiere op Netflix en bevat momenteel een seizoen van zes afleveringen. Ieder aflevering duurt ongeveer een half uurtje.

A trip over Putney Bridge is quite an excursion, What the fuck am I doing going to Thailand?

Samenvatting van Jack Whitehall: Travels with father

De komedian Jack Whitehall nodigt zijn vader, Micheal Whitehall uit om mee te gaan op de reis van zijn leven. Tot zijn grote verbazing stemt zijn vader, die niet van reizen houdt en al helemaal niet van vreemde culturen, toe.

Samen reizen ze af naar Zuidoost-Azië. Vijf weken lang zijn Jack en Micheal op reis en leggen ze een bekende reisroute in Azië af. Ze doen onder andere Thailand, Vietnam en Cambodja aan en maken in deze landen de meest bijzondere avonturen mee.

Mening over Jack Whitehall: Travels with father

Jack Whitehall: Travels with father is een prachtige serie die meteen je zin om te reizen aanwakkert. Jack is jong, enthousiast, nieuwsgierig en stort zichzelf graag in een nieuw avontuur. Dit in tegenstelling tot zijn norse, ietwat chagarijnige vader die helemaal niet van avontuur houdt.

Deze tegenstellige combinatie van persoonlijkheden levert behoort wat grappige en soms zelfs ronduit hilarische situaties op. Tenminste, ik heb tijdens de hele serie echt meermaals hardop moeten lachen! Op een luchtige manier wordt de band tussen vader en zoon in beeld gebracht.

Behalve reizen en vreemde culturen, bepalen ook moeilijkere en persoonlijkere thema’s zoals ouderdom, liefde, familie, de loop van het leven en vergiffenis een groot deel van de serie.

Desondanks is Jack Whitehall: Travels with father een luchtige en vooral komische serie. Thailand, Vietnam en Cambodja op een prachtige manier in beeld worden gebracht. Een aantal prachtige scenes geven je echt het gevoel dat je zelf in Zuidoost-Azië op reis bent.

De reisdocumentaire is vooral een vermakelijke serie waar je op een regenachtige dag zomaar de hele middag zoet mee zult zijn. En als je even niet zo lekker in je vel zit, dan is Jack Whitehall: Travels with father perfect om je hard te laten lachen. Of in ieder geval een grote glimlach op je gezicht te toveren.

Bij het zien van de prachtige beelden krijg je ook ontzettend zin om zelf op het vliegtuig te stappen en een paar weken (of maanden) op reis te gaan. De bekendste bezienswaardigheden worden vermeden, het gebaande pad wordt overgeslagen. Jack en Micheal Withall nemen je namelijk mee naar een paar bijzondere plekjes op de wereld, weg van het massa toerisme.

Je maakt kennis met bijzondere plaatsen, de echte cultuur, gebruiken, gewoontes en inwoners van een land. Dit is heel verfrissend en vooral heel meeslepend. Wat mij betreft is deze serie echt een aanrader om te zien. Ik kan in ieder geval niet wachten op een volgend seizoen!

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.