De geëxploiteerde Siamese tweeling in de film Indivisible (2016)

De film Indivisible (2016)

Indivisible, originele titel Indivisibili, is een Italiaanse dramafilm uit 2016. De film is geregisseerd door Edoardo De Angelis. De rollen in de film worden onder andere door Angela en Marianna Fontana, Gaetano Bruno, Gianfranco Gallo, Toni Laudadio, Antonio Pennarella, Massimiliano Rossi en Antonia Truppo gespeeld. Indivisibili heeft diverse David di Donatello Awards gewonnen, waaronder die voor het beste script.

Io voglio ballare..

I love to dance..

Samenvatting van Indivisible

Daisy en Violet zijn een Siamese tweeling en weten niet beter dan dat ze operatief niet uit elkaar kunnen worden gehaald. Ze hebben beide muzikale stemmen en vormen een prachtig duet. Regelmatig worden zij geboekt om te komen optreden op bruiloften, verjaardagen, communies en andere gelegenheden.

Met het geld dat de Siamese tweeling als zangeressen verdienen, zorgen hun ouders ervoor dat zij de hele familie kunnen onderhouden. Als Daisy en Violet op een dag met een art spreken die zegt dat hij de zussen makkelijk kan opereren en zo een kans op beter leven kan geven komt er wrijving. Niet alleen binnen de familie, maar ook tussen de zussen zelf..

Mening over Indivisible

Wat een bijzondere thema heeft deze film. Dit is echt iets wat je niet vaak terugziet in cinema. Heel verfrissend en fijn om te zien. Het is totaal geen alledaags onderwerp. Siamese tweelingen komen sowieso weinig voor, laat staan dat ze worden uitgebuit en misbruikt. Indivisible is dan ook alles behalve mainstream.

Toch brengt de film een mooie, emotionele boodschap waarin veel mensen zich zullen herkennen. De zoektocht naar vrijheid en het gevecht dat dit met zich meebrengt kunnen soms pijnlijk zijn. De film verteld een dramatisch verhaal, maar is gelukkig niet zo emotioneel geladen.

Hoop en dromen zijn er voldoende, maar bovenal een prachtige zussenband en veel humor. En geheel in contrast met het rauwe en treurige verhaal van de tweeling, is de film visueel ook heel mooi, romantisch en stylish.

Met haar sprookjesachtige speling van pastelkleuren en mistige beelden is Indivisibili een lust voor het oog. Cinematografisch heb ik sowieso een voorkeur voor Italiaanse films. Deze vind ik meestal zo mooi, artsy en mysterieus met afwisselend trage, lange shots en pittige, upbeat scenes.

Veelal voorzien van de perfecte muziek, zoals ook in deze film. In het bijzonder zijn ook de muzikale performances van de zussen Fontana. Het is misschien een beetje een vreemde film, maar ja.. het is dan ook een Italiaanse film..

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.