Eindeloze dialogen in de Italiaanse film I Nostri Ragazzi (2014)

I Nostri Ragazzi

I Nostri Ragazzi is de vrije, Italiaanse verfilming van het boek `Het Diner` van de schrijver Herman Koch. De film is verkozen tot Beste Europese film en wordt vanaf vandaag (22 oktober) gedraaid in diverse filmhuizen.

Samenvatting van I Nostri Ragazzi

Het draait om twee gezinnen uit een goed milieu in de film I Nostri Ragazzi. Massimo is advocaat en woont samen met zijn tweede vrouw Sofia, zijn dochter uit dit huwelijk en dochter Bennedetta uit zijn eerste huwelijk. Bennedetta trekt voornamelijk op met haar neef Michele, de zoon Clara, die gids is bij het Ara Pacis Museum en haar man kinderarts Paolo, de broer van Massimo.

Massimo, Sofia, Paolo en Clara gaan iedere maand samen uit eten, in hetzelfde restaurant. Op het eerste gezicht lijken beide familie`s gelukkig en alles te hebben wat hun hartje begeert. Maar er zijn frustraties en spanningen en eigenlijk kunnen ze elkaar niet uitstaan.

Ze doen er alles aan om de familietraditie in ere te houden. Als de ouders geconfronteerd worden met een oproep op de televisie naar twee tieners in verband met de moord op een zwerver nemen de levens van beide familie`s een andere weg.

Mening over I Nostri Ragazzi

I Nostri Ragazzi is een hele langzame film vol eindeloze dialogen. Ik vond het heerlijk om naar te luisteren, ik mis Italië ontzettend. De psychologische ontwikkelingen waren uiterst interessant om te volgen en analyseren en riep de nodige vraagtekens op, maar ik kon niet meeleven met de personages, ondanks dat de prestaties prime in orde waren.

Het verhaal duurde me veel te lang en kon me maar weinig boeien. Er zat totaal geen vaart in, daarentegen wel een hoop onnodige scenes en te veel uitgewerkte details. Ook een vleugje humor was ver te zoeken. I Nostri Ragazzi is absoluut geen slechte film, maar hoe deze film het tot Beste Europese Film heeft geschopt is mij een raadsel. Ik ben er zeker van dat er veel betere films zijn uitgebracht. Een must-see zou ik deze film ook niet willen noemen. Ik denk dat je er beter aandoet om op de Amerikaanse versie te wachten.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.