Als ik tijdens mijn periode van burn-out zijn iets heb geleerd, dan is het wel hoe belangrijk het is om goed te plannen. Nee, grapje. Dat wist ik allang al. Goed plannen is key. Als ik niet plan,  slingeren er overal to-do lijstjes rond en raak ik totaal het overzicht kwijt. Dan gebeurt er niets en is het chaos in mijn hoofd. Daarom heb ik het nodig om verschillende planners en agenda’s bij te houden. Ik vind het namelijk belangrijk om op ieder gebied alles goed te organiseren zodat ik productief te werk kan gaan en genoeg vrije tijd heb. Want naast werken en een sociaal leven, heb je namelijk af en toe ook gewoon echt tijd voor jezelf nodig. En als ik dat niet goed plan, ben ik alleen maar bezig met werken. Maar door het gebruik van verschillende planners en agenda’s, kan ik alles goed gescheiden en overzichtelijk houden.

Steun de bijen met de aanschaf van een I Live Green Agenda

Groener en duurzamer leven

Daarnaast plan ik bijvoorbeeld ook gezonde voeding en sport in. Ik vind het daarom belangrijk dat ik voldoende ruimte heb om te kunnen schrijven in een agenda. Het liefst zonder tijdstippen, maar met voldoende vrijheid om zelf mijn tijd te kunnen indelen. En als het even kan gebruik ik een agenda met een mooie vormgeving die leuk in gebruik is en de nodige inspiratie biedt. De I Live Green agenda is zo’n agenda die aan al deze eisen voldoet. Deze agenda helpt je niet alleen met plannen en organiseren, maar besteed ook aandacht aan de natuur. Het staat namelijk boordevol leuke tips voor een groener en duurzamer leven. Onder andere lokaal en seizoensgebonden eten worden besproken. Er staan zelfs een aantal recepten in! Daarnaast worden er in de I Live Green agenda ook tips op het gebied van tuinieren, landbouw, gezondheid en groene uitjes gegeven.

Verbetering begint bij jezelf

Maar ook duurzame materialen, biodiversiteit, mindfulness en ontspanning komen aan bod. Niet random, maar ook weer in logische volgorde per seizoen. Dit helpt je bij het zetten van stappen in de juiste richting naar een groener leven. Heel leuk is dat de agenda ook enkele kortingscoupons van groene bedrijven bevat. En dat je regelmatig gestimuleerd wordt om de natuur in te gaan! Groener en duurzamer leven houdt namelijk niet alleen maar in dat je de samenleving richting een betere toekomst helpt. De buitenwereld verbeteren begint bij jezelf.  Het gaat er voornamelijk om dat je bewuster in het leven staat en anders naar de wereld leert kijken. Daarom is het belangrijk om lief te zijn voor jezelf en meer tijd in de buitenlucht door te brengen. Want door een te zijn met de natuur, voel je je sterker verbonden met de wereld.

Duurzaam leven met de I Live Green Agenda

Steun de Bijenstichting met de aanschaf van een I Live Green Agenda

De I Live Green Agenda

Plannen en organiseren

Deze agenda  is praktisch in gebruik door het A5 formaat (14,5 cm x 21 cm) en ringbandje zodat deze goed open blijft liggen. Het heeft handige flappen welke je als bladwijzer kunt gebruiken en om notities in te bewaren. Elke week is verdeeld over twee pagina`s, zonder tijden. Er is dus voldoende ruimte om van alles en nog wat kwijt te kunnen. En helemaal achterin vind je nog enkele pagina`s voor het maken van aantekeningen en om afspraken voor het nieuwe jaar te te plannen. De agenda is bovendien heel mooi vormgegeven. Simpel, maar met vrolijke details volgens de jaargetijden. Voor mij persoonlijk is dit daarom echt de ideale agenda om mijn privèleven in te plannen. Het is ideaal voor het plannen van yoga, meditatie, wandelen en al die andere dingen die rust geven en zorgen voor balans in mijn leven. Het enige minpuntje vind ik dat er geen ruimte is voor wekelijkse boodschappenlijstjes. Dat had ik een heel fijne toevoeging gevonden!

De I Live Green Agenda boordevol groene tips voor een duurzaam leven

Steun de bijenstichting met de aankoop van een I Live Green Agenda

Steun de Bijenstichting

Met de aankoop van een I live Green agenda steun je tevens de Bijenstichting. De bijenstichting werkt samen met verschillende andere organisaties, zowel in binnen-, als buitenland, en zet zich in tegen het uitsterven van bijen en hommels. Omdat er nog weinig bekend is over het belang van bijen en hommels geven zij voorlichting en educatie. De bij maakt namelijk een heel belangrijk deel van ons ecosysteem uit. Zonder bijen zouden wij immers geen gezonde voeding meer tot onze beschikking hebben. De Bijenstichting geeft daarom niet alleen informatie, maar gaat ook in beroep en voert bezwaar processen tegen de landbouw. Bijvoorbeeld tegen de toelating van Neonicotinoiden (insecten bestrijdingsmiddelen die enorm giftig voor bijen zijn). Tevens stimuleert de Bijenstichting lokale projecten bij initiatieven zoals het zaaien van bollen, bijenhotels bouwen en overheden overhalen om op een bij-vriendelijke wijze het openbaar groen te gaan beheren.

I Live Green Agenda 2020

Waar te koop

De I Live Green agenda is te koop voor € 16,95. Van iedere verkochte wordt er € 1,- aan de Bijenstichting gedoneerd. En bij directe aankoop in hun webwinkel komt ook de winst tussen inkoop-verkoopprijs ten goede aan de Bijenstichting. Daarnaast is de agenda verkrijgbaar bij de boekhandel of te bestellen via bijvoorbeeld de Groene Boekenshop, de website van Live Green Magazine en bol.com (affl).

2 thoughts on “Steun de Bijenstichting met de aanschaf van een I Live Green Agenda

  1. Pingback: Twaalf keer duurzame cadeaus voor reizigers en bewuste thuisblijvers

  2. Pingback: Volg je dromen en ga je doelen achterna met de Purpuz Planner

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.