Ga je binnenkort op vakantie met het vliegtuig? Dan weet je vast en zeker wel dat de huid zich flink moet aanpassen tijdens je reis. Onderweg zijn, of dit nu met het vliegtuig, de auto of met de bus is, zorgt er namelijk voor dat je huid heel wat te verduren krijgt. Maar vooral in de lucht zijn de gevolgen groot. Hoe hoger je bent, hoe minder goed de bloeddoorstroming in je lichaam is. Daarnaast is de lucht ontzettend droog aan boord. Om nog maar niet te spreken over slaapgebrek en vliegstress! Het is dus geen overbodige luxe om de huid extra te beschermen en verzorgen. Met onderstaande tips voor huidverzorging in het vliegtuig stap je fris en stralend uit!

Breng een vochtinbrengend masker aan

Voorkomen is immers beter dan genezen! Verwen je huid daarom met een vochtinbrengend masker, al voordat je gaat reizen.  Gebruik van te voren een fijne peeling en breng daarna ook een hydraterende crème aan. Breng vlak voordat je gaat vliegen ook een een volle en hydraterende crème aan. Drink niet teveel cafeïnehoudende dranken -zoals koffie, thee, cola en energiedrankjes. Deze hebben namelijk een uitdrogende werking!

Trek comfortabele kleding aan

Het is misschien iets waar je niet snel over nadenkt omdat je er graag leuk uit wilt zien tijdens het reizen, maar strakke kleding is niet verstandig. Vooral spijkergoed kan knellen en belemmert hierdoor de bloedsomloop. Persoonlijk geef ik daarom voorkeur aan een joggingsbroek in combinatie met een basic singlet, vestje en een lekkere, grote shawl. Maar je kunt natuurlijk ook voor een mooie rok of jurk kiezen. Als je maar kiest voor soepele kleding waar rek in zit! Je kunt eventueel een setje kleding in je handbagage meenemen en je omkleden in het toilet, voordat je gaat landen. Dan ben je meteen gepast gekleed voor je bestemming!

Draag geen make-up

Als ik zeg dat ik deze tip voor huidverzorging in het vliegtuig zelf toepas dan zou ik liegen. Echter, meer dan mascara en eventueel oogpotlood en/of eyeliner gebruik ik niet. Vooral foundation en poeder zijn af te raden en drogen de huid uit! Kun je echt niet zonder? Kies dan voor een BB-cream of producten met een hydraterende werking. Zelf bewaar ik altijd proefmonsters van foundation en gezichtscrème voor op reis.Als je deze niet hebt, kun je natuurlijk altijd even langs een parfumerie of drogisterij en om proefjes vragen. Dan kun je meteen kennis maken met nieuwe producten en deze goed testen tijdens je vakantie!

Ik neem wel altijd vochtige doekjes en make-up  zoals eyeliner, mascara, oogschaduw, wenkbrauwpoeder, blush en een lip-gloss of lipstick mee het vliegtuig in. Voor of tijdens het landen kan ik dan eenvoudig mijn gezicht reinigen met een vochtig doekje. Daarna breng ik een hydraterende crème en mijn make-up aan. Ook neem ik altijd een mini-deodorant mee, voor een instant een fris gevoel onder mijn oksels. Let wel even op waar je spuit, in het vliegtuig zelf is niet zo fijn voor je mede-passagiers. Tevens zorg ik dat ik altijd een desinfecterende handcrème bij me heb! Zo stap ik altijd fris en fruitig uit het vliegtuig!

Tip: lees ook dit artikel met tips voor het inpakken van je koffer.

Hydrateren tijdens de vlucht

De allerbeste tip voor huidverzorging in het vliegtuig die ik je kan geven is om veel water te drinken. Als er maaltijden bij de vlucht zijn inbegrepen, sla dan beter de alcohol en frisdrank af. Deze dranken drogen je juist nog meer uit. Als dit niet is inbegrepen kunnen de kosten natuurlijk al snel oplopen. Probeer toch minimaal een flesje water te drinken of neem bijvoorbeeld een hervulbare drinkfles met filter mee.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om de huid zelf goed te hydrateren. Neem bijvoorbeeld een fijne ‘facial mist‘ (affl) mee om af en toe in je gezicht te sprayen. Zo houd je de huid vochtig, maar het geeft je ook meteen een fris gevoel. Het kan ook geen kwaad om tijdens de vlucht nogmaals hydraterende stoffen aan te brengen. Vergeet niet om eerst de huid te reinigen met een cleanser zonder alcohol en parfum. Breng eventueel ook een lippenbalsem aan tegen droge lippen en losse velletjes!

Heb jij nog meer tips voor huidverzorging in het vliegtuig? Laat het weten in de comments!

1 thoughts on “Met deze tips voor huidverzorging in het vliegtuig stap je fris en stralend uit!

  1. Pingback: Je koffer inpakken? Met deze tips doe je dat zo slim en licht mogelijk!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.