Tegenwoordig is alles binnen handbereik! Of je nou even wilt bellen met een familielid of kennis die 5000 km verderop woont of een potje tijgerbalsem uit China wilt bestellen; het kan allemaal binnen twee minuten worden geregeld via het internet. Je hoeft maar in te typen of spreken wat je zoekt en een zoekmachine tovert duizenden resultaten tevoorschijn. Toch is er een ding dat lastig blijft en dat is het reserveren van een reis als je niet over een creditcard beschikt. Vooral een hotel zonder creditcard boeken lijkt soms wel onmogelijk! De meeste websites vragen namelijk om een creditcard als garantie voor je reservering. Ze willen er, best wel begrijpelijk, zeker van zijn dat je werkelijk komt. Maar niet iedereen beschikt nu eenmaal over een creditcard! Gelukkig zijn er enkele manieren waarop je eenvoudig een hotel zonder creditcard kunt boeken.

Een hotel zonder creditcard boeken!

Een creditcard van iemand anders gebruiken

Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de creditcard van iemand anders. Wees je er wel van bewust dat dit officiëel niet is toegestaan en in sommige gevallen voor problemen kan zorgen. Meestal maakt het niemand iets uit, maar het is mij bijvoorbeeld wel eens overkomen dat ik mezelf perse moest legitimeren in een hotel, met behulp van een creditcard die ik dus helemaal niet had! Uiteindelijk is het goedgekomen, maar het heeft uiteindelijk heel wat uurtjes gekost en was best vervelend. In het ergste geval een kan de creditcardmaatschappij de kaart zelfs blokkeren.  Overweeg dit dus goed! 

Zelf bellen of mailen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar er zijn genoeg hotels die je kunt bellen of mailen om te reserveren. Zo ging het vroeger immers ook gewoon! Dit verschilt natuurlijk wel ontzettend per bestemming. In Turkije of Bulgarije bijvoorbeeld is dit geen enkel probleem en vaak prima te doen. Ben je echter niet zo avontuurlijk ingesteld, dan kan ik mezelf helemaal voorstellen dat je dit niet helemaal vertrouwt en bang bent om bij aankomst zonder hotel te zitten of misschien zelfs wel opgelicht te worden. In dat geval is dit misschien niet de meest handige keuze. 

Betalen met Ideal

Gelukkig zijn er steeds meer organisaties waarbij je gewoon met Ideal kunt betalen. Via bijvoorbeeld de website betaalopties.nl vindt je een handig overzicht van organisaties die Ideal als betaalmethode accepteren. Dus wil je graag je hotel zonder creditcard betalen? Neem dan zeker even een kijkje, want er staan verschillende organisaties (onder andere Belvilla en Expedia) op. Het enige verschil is eigenlijk dat je met Ideal meteen vooraf betaald, in plaats van achteraf met een creditcard. Je kunt op deze site trouwens niet alleen op hotels zoeken, maar ook bijvoorbeeld op vliegtickets of het huren van een auto. Super handig!

Een prepaid creditcard aanschaffen

Wat tegenwoordig ook mogelijk is, is het aanschaffen van een prepaid creditcard. Een prepaid creditcard is vaak goedkoper dan een gewone creditcard en ook door iedereen aan te schaffen. Je bepaalt namelijk zelf welk bedrag je van te voren op een prepaid creditcard zet, dus geen gedoe met rekeningen achteraf! Let er wel op voordat je een prepaid creditcard aanschaft, dat het hotel van je keuze deze betaalmethode ook accepteert. Anders moet je straks alsnog een andere betaaloptie of een ander hotel zoeken.

Heb jij nog meer tips om hotels te reserveren zonder creditcard? Laat het weten in de comments!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.