In de rubriek ‘De favoriete bestemming van’ vertellen bloggers over hun favoriete bestemming. Twee keer op rij was Indonesië favoriet en ook deze maand blijft Zuidoost-Azië zeer geliefd. Dit keer reizen we mee met Sanne van Chital Travels. Sanne is dol op reizen en eigenlijk altijd wel bezig met het plannen van een nieuwe reis of zich aan het verdiepen in nieuwe bestemmingen die zij nog wilt bezoeken. Ze is dol op de Noordelijk gelegen, koude landen en heeft onder andere IJsland, Zweden en Ierland bezocht. Maar haar favoriete bestemming is het eiland Koh Wai in Thailand, een perfecte winterzon-bestemming. Het is, zoals Sanne zegt: “het best bewaarde geheim van Thailand” en na het lezen van haar artikel vertrek ik maar wat graag naar dit tropisch eiland.

Koh Wai in Thailand

Strand op Koh Wai in Thailand

Mijn favoriete bestemming, dat is nog best een lastige vraag! Er zijn zoveel mooie bestemmingen. Zo ben ik dol op de Noordelijke landen. IJsland, de Faeröer eilanden en Scandinavië, het zijn stuk voor stuk prachtige landen. Maar ook vrij koud, zeker in de winter. En wat is er nu lekkerder dan een paar weken zon in de winter? Daarom deel ik vandaag mijn favoriete winterzon-bestemming met jullie. Witte zandstranden, helderblauw water en loom wuivende palmbomen. Klinkt niet verkeerd he? Mag ik aan jullie voorstellen, het best bewaarde geheim van Thailand, het eiland Koh Wai.

Witten stranden op Koh Wai in Thailand

Een bounty eiland

Het eiland Koh Wai ligt in het zuidoosten van Thailand en is te bereiken per boot vanaf het veel drukkere en meer toeristische Koh Chang. Koh Chang is trouwens ook een fijn eiland om een paar dagen door te brengen, maar ben je op zoek naar een echt bounty eiland, dan pak je de speedboot die je in ongeveer drie kwartier naar Koh Wai brengt.

Weg van het toerisme

Op het moment dat de boot het eiland nadert valt één ding je meteen op. Hier geen grote hotels of restaurants, maar een groene oase van palmbomen. De boot vaart richting de kant en gooit een paar meter voor de kant zijn anker uit. Hier geen steiger of trap, maar een elegante sprong vanaf de boot het water in. Met je tas boven je hoofd waad je vervolgens naar de kant. De aankomst is in ieder geval veel belovend. Maar het wordt nog veel beter. Koh Wai is voor het grootste deel begroeid met jungle en aan het strand vind je een bos aan palmbomen. Het strand hier is witter dan al zijn buureilanden en de combinatie met het azuurblauwe water doet ons sterk denken aan de Malediven.

En het fijne is, je hoeft het eiland bijna met niemand te delen. Hier geen hordes toeristen, maar een handjevol mensen die blijven overnachten in een van de twee kleine resorts op het eiland. Het geeft een heel bijzonder gevoel, wakker worden op een tropisch eiland waar je bijna alleen lijkt te zijn. Het geeft een ultiem ontspannen gevoel, waar je heel gelukkig van wordt. Overdag vermaak je je met het zwemmen in de zee, het al snorkelend bewonderen van de levendige onderwaterwereld of het lezen van een boek in je eigen hangmat. De paar locals die hier wonen zijn altijd in voor een praatje en het plaatselijke restaurant serveert heerlijk Thais eten.

Bestel trouwens geen pancake als ontbijt, je zal er uren op moeten wachten. In heel Thailand betekend een pancake gewoon hetzelfde als een pannenkoek. Niet op dit eiland, hier is een pancake een in de pan gebakken cake. En ja, dat duurt een tijdje. :)

Uitzicht vanaf Koh Wai

Overnachten in paradise? Zeker doen. Het eiland telt welgeteld twee kleine hotels, waarvan Koh Wai Paradise er met kop en schouders bovenuit springt. Verwacht geen luxe, maar wel huisjes op palen aan het strand met een geweldig uitzicht over de oceaan. Het heel basic, maar juist dat heeft hier wel zijn charme. Een overnachting hier kost ongeveer €15,- per nacht, wat een heel schappelijke prijs is voor een overnachting op een bounty eiland.

Voor ons was dit eiland een van de highlights van onze reis door Thailand. We hebben inmiddels al heel wat Thaise eilanden mogen bewonderen en dit is by far onze favoriet. En geloof me, dit eiland lijkt echt heel erg op de Malediven. Dus ben je op zoek naar een bijzonder verblijf op een tropisch eiland, voor een fijne prijs, denk dan zeker eens aan Koh Wai!

Volg Sanne en haar prachtige reizen via social media

Facebook – Instagram

Koh Wai in Thailand

Little Let’s Get Personal Tag

De ultieme ‘local’ tip om te doen/zien/eten/proberen: Voor Cambodja, overnacht in een bungalow aan de Tatai rivier. Wat ons betreft de mooiste plek van Cambodja en nog amper bezocht door toeristen. Mocht je naar Madeira gaan, probeer dan zeker de zwarte zwaardvis met banaan. Klinkt als een bijzondere combinatie, maar is eigenlijk heel lekker! En misschien niet zo local, maar wel een absolute must do (en nog lang niet bij iedereen bekend!), ga op orca tour in IJsland. Een ervaring die je nooit meer zal vergeten!

Je grootste ergernis op reis: Nu heb ik het voordeel dat ik ontzettend veel kan hebben voordat ik me echt ga irriteren. Maar ook ik kan mijn irritaties niet altijd de baas. Waar ik me het meest aan erger is aan mensen die onbeschaamd voordringen bij de paspoortcontrole. Ik kan me nog goed onze reis naar Sri Lanka herinneren, moe, verreisd maar blij dat we er waren stonden we keurig te wachten tot we aan de beurt waren bij de paspoortcontrole. Een Fransman liep doodleuk de hele rij voorbij (lees een stuk of 60 mensen) om vervolgens vooraan aan te sluiten. Zonder blikken of blozen. Wij en die andere 58 mensen zeiden er tegelijkertijd wat van en hij moest zonder pardon achteraan sluiten. Eind goed, al goed. Maar irritant was het wel!

Waar kun je absoluut niet zonder tijdens je vakantie: Mijn camera! Ook al lukt het nooit helemaal om precies vast te leggen wat je met het oog ziet, toch doe ik altijd een dappere poging. Vooral foto’s van landschappen en wildlife vind ik erg mooi om te maken. En als we naar een warm land gaan nemen we uiteraard altijd zonnebrand mee. Smeren is ontzettend belangrijk, zo maak je de kans op het krijgen van huidziekten toch een stuk kleiner.

Wat staat er op je bucket list: Op nummer 1 staat toch wel een bezoek aan Paaseiland. Het eiland met zijn beelden heeft een soort magische aantrekkingskracht op me. Ooit gaat het er zeker van komen. Maar mijn bucketlist is lang en word steeds maar weer aangevuld met nieuwe dingen. Wat ik ook nog heel graag zou willen zien is het Noorderlicht. Met een beetje geluk gaat dat binnenkort ook daadwerkelijk gebeuren. In de winter bezoeken we het Noorden van Noorwegen, een perfecte plek om het Noorderlicht te spotten. Nu maar hopen dat de weersomstandigheden perfect zijn, anders zie je het licht alsnog niet. Fingers crossed.

Hoeveel stempels staan er in je paspoort: Eigenlijk nog niet zo heel veel, ik heb namelijk net een nieuw paspoort. Tegenwoordig is een paspoort 10 jaar geldig. Genoeg tijd dus om een mooie verzameling bij elkaar te sparen! Op het moment heb ik zeven stempels in mijn paspoort staan. Waaronder een paar hele mooie van Cambodja. Tijdens onze reis door dit land hebben we een aantal binnenlandse vluchten gemaakt en elke kleine luchthaven heeft zijn eigen stempel. Als ik de stempels zo terugzie, komen er meteen weer mooi herinneringen boven!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.