Een koortslip is een infectie van de huid, meestal rond of op de lippen, maar het komt ook wel eens voor op de neus. De infectie wordt veroorzaakt door het ‘herpes simplex virus (HSV)’, oftewel het herpesvirus. Er zijn twee types te onderscheiden. Type 1 is verantwoordelijk voor koortslippen, terwijl type 2 bekend staat als veroorzaker van genitale herpes. De meeste mensen worden al op jonge leeftijd door het HSV besmet en bijna 80% van de mensen dragen het herpes virus dan ook bij zich. Gelukkig heeft slechts een klein deel, helaas waaronder ikzelf, van deze mensen ook echt last van het virus. Behoor jij tot deze groep? Overweeg dan eens om een herpotherm aan te schaffen!

Altijd een koortslip op vakantie? Met de herpotherm is dat verleden tijd!

Nooit meer last van een koortslip dankzij de herpotherm

Wat activeert een koortslip?

Een koortslip treedt als het ware naar buiten (meestal steeds op dezelfde plek), doordat het herpesvirus geactiveerd wordt door bijvoorbeeld koorts, menstruatie, stress of vermoeidheid. Maar ook felle zon en verbranding van de zon kunnen ervoor zorgen dat het virus wordt geactiveerd. Het virus houdt zich namelijk schuil in de zenuwen van de huid en kan vanuit hier steeds weer opnieuw terugkeren. Voor veel mensen die regelmatig last van een koortslip hebben zal het dan ook herkenbaar zijn dat dit vervelende kwaaltje voornamelijk tijdens de vakantie opspeelt. En dit is natuurlijk ontzettend vervelend. Een koortslip is namelijk niet alleen pijnlijk, maar ook besmettelijk (niet zoenen dus) en het verpest simpelweg je leuke vakantiekiekjes. Daarbij duurt het ook zeker wel een week voordat het weer weg is. Daar zit je toch zeker niet op te wachten tijdens je vakantie?

Preventieve bescherming tegen een koortslip

Bescherming tegen een koortslip

Er zijn natuurlijk ontzettend veel tips en manieren om een koortslip te voorkomen. Onder andere gezond eten, weerstand opbouwen en niet te veel in de zon kunnen hierbij helpen. Maar helaas werken deze tips niet altijd en verzekerd het je niet van het voorkomen van een uitbraak. Met de preventief middel zoals de herpotherm, heb je veel meer controle over dit vervelende virus. De herpotherm is namelijk een apparaat, iets groter dan een lipstick, waarmee je de uitbraak van het herpesvirus kunt stoppen. Door dit apparaat op tijd te gebruiken, kun je de (verdere) uitbraak van het herpesvirus tijdig stoppen. De Herpotherm werkt preventief en moet herhaaldelijk, maar niet meer dan drie keer per dag, worden gebruikt.

Apparaat tegen een koortslip

Bescherming tegen een koortslip

Hoe werkt de herpotherm?

Zonder bijwerkingen en chemische middelen kun je met gebruik van de herpotherm een uitbraak van een koortslip voorkomen. Je gebruikt het apparaat wanneer je de eerste symptomen van een koortslip voelt opkomen, maar ook als je al een koortslip hebt. Dit doe je door het apparaat op de koortslip te plaatsen en op het knopje te drukken. Er volgt dan een kort, warm (50 tot 51 graden Celsius) stootje van ongeveer drie à vier seconden. Na het tweede piepje kun je de herpotherm schoonmaken, of nogmaals gebruiken. Herhaal dit drie keer per dag om de uitbraak van een koortslip preventief te stoppen. Omdat het apparaatje zo klein en licht is,  kun je het altijd bij je dragen.

Ook tegen muggenbulten en wespensteken

Ik heb van alles geprobeerd, maar dit apparaat is het enige wat bij mij echt werkt. Daarom heb ik deze altijd bij me, je weet immers nooit wanneer er een koortslip komt opzetten. Tevens las ik ergens op een forum de tip dat je de herpotherm ook voor muggenbulten en wespensteken kunt gebruiken. Dat laatste heb ik (gelukkig) nog niet geprobeerd, maar dat ‘t apparaat tegen de jeuk van muggenbulten helpt kan ik bevestigen. Een bijkomend voordeel dus! Bovendien is het fijn dat je de meegeleverde batterij ongeveer voor driehonderd behandelingen kunt gebruiken. Daarna kun je deze eenvoudig vervangen. De herpotherm is daarmee geschikt voor levenslang gebruik en wat mij betreft absoluut aan te raden als je wel eens last van een koortslip hebt!

De herpotherm is verkrijgbaar voor ongeveer 34.95 euro (affl) bij onder andere bol.com, drogisterijen en de apotheek.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.