Altijd een koortslip op vakantie? Met de herpotherm is dat verleden tijd!

Een koortslip is een infectie van de huid, meestal rond of op de lippen, maar het komt ook wel eens voor op de neus. De infectie wordt veroorzaakt door het ‘herpes simplex virus (HSV)’, oftewel het herpesvirus. Er zijn twee types te onderscheiden. Type 1 is verantwoordelijk voor koortslippen, terwijl type 2 bekend staat als veroorzaker van genitale herpes. De meeste mensen worden al op jonge leeftijd door het HSV besmet en bijna 80% van de mensen dragen het herpes virus dan ook bij zich. Gelukkig heeft slechts een klein deel van deze mensen ook echt last van het virus. Zelf heb ik er al jaren last van. De eerste keer had ik een infectie op mijn neus. Dit was uiteraard precies op de dag dat er schoolfoto’s werden gemaakt. Oh, wat was ik blij. Helaas had ik toen nog nooit van de ‘Herpotherm’ gehoord. En sindsdien heb ik vrijwel minimaal twee keer per jaar een koortslip.

Activatie van een koortslip

Het virus houdt zich namelijk schuil in de zenuwen van de huid en kan vanuit hier steeds weer opnieuw terugkeren. Een koortslip treedt als het ware naar buiten (meestal steeds op dezelfde plek), doordat het herpesvirus geactiveerd wordt door bijvoorbeeld koorts, menstruatie, stress of vermoeidheid. Maar ook felle zon en verbranding van de zon kunnen ervoor zorgen dat het virus wordt geactiveerd.

Voornamelijk tijdens de vakantie

Voor veel mensen die regelmatig last van een koortslip hebben zal het dan ook herkenbaar zijn dat dit vervelende kwaaltje voornamelijk tijdens de vakantie. En dit is natuurlijk ontzettend vervelend. Een koortslip is namelijk niet alleen pijnlijk, maar ook besmettelijk (niet zoenen dus) en het verpest simpelweg je leuke vakantiekiekjes. Bah! Daarbij duurt het ook zeker wel een week voordat het weer weg is. Daar zit je toch zeker niet op te wachten tijdens je vakantie?

Manieren om een koortslip te voorkomen

Er zijn natuurlijk ontzettend veel tips en manieren om een koortslip te voorkomen. Onder andere gezond eten, weerstand opbouwen en niet te veel in de zon kunnen hierbij helpen. Maar dat betekent natuurlijk niet automatisch dat je nu echt je zonder zorgen om een vervelende uitbraak op vakantie kunt.

Gelukkig is er de ‘Herpotherm’, een preventief middel dat wel echt helpt! De herpotherm is een apparaatje, iets groter dan een lipstick, waarmee je de uitbraak van het herpesvirus kunt stoppen. Door de herpotherm op tijd te gebruiken (wanneer je merkt dat je last krijgt van een opkomende koortslip) kun je de verdere uitbraak van het herpesvirus tijdig stoppen.

Preventieve bescherming met de Herpotherm

Als je de herpotherm op de koortslip plaatst volgt er een kort, warm stootje. Of nou ja, eigenlijk is het best wel heet (50 tot 51 graden Celsius). Houdt het apparaatje op de koortslip tot je een piepje hoort en het rode lichtje uitgaat. Dit duurt ongeveer drie tot vier seconden. Herhaal dit drie keer per dag om de uitbraak van een koortslip preventief te stoppen voordat deze echt uitbarst. Je kunt de herpotherm voor meerdere blaasjes gebruiken, maar uiteraard niet voor meerdere mensen.

De Herpotherm werkt tevens alleen preventief en moet herhaaldelijk, maar niet meer dan drie keer per dag, worden gebruikt. Ik moet eerlijk toegeven dat ik `m zelf wel vaker dan drie keer gebruik hoor, ik ga namelijk graag de strijd met het herpesvirus aan! Dit apparaatje is dan ook echt een wondermiddel. Zonder bijwerkingen en zonder chemische middelen voorkom ik met gebruik van de herpotherm een uitbraak van een koortslip. En omdat het apparaatje zo klein en licht is, draag ik het vrijwel altijd bij me. Je weet immers maar nooit.. en ik wil niet te laat zijn met het risico op een pijnlijke, vervelende koortslip (en lelijke vakantiefoto`s).

Tevens las ik ergens op een forum de tip dat je de herpotherm ook voor muggenbulten en wespensteken kunt gebruiken. Dat laatste heb ik (gelukkig) niet geprobeerd, maar dat `t apparaatje tegen de jeuk van muggenbulten helpt kan ik bevestigen. Een bijkomend voordeel dus!

De herpotherm is verkrijgbaar voor ongeveer 34.95 euro (affl) bij onder andere bol.com, drogisterijen en de apotheek. Dit is misschien wat aan de prijzige kant, maar het apparaatje gaat een leven lang mee. De meegeleverde batterij is goed voor ongeveer driehonderd behandelingen. Daarna kun je de batterijen gemakkelijk zelf vervangen.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.