Handdoeken zijn zwaar, groot en nemen dus veel van je bagageruimte in beslag. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat nog maar weinig mensen een handdoek mee op reis nemen. Er zijn immers genoeg alternatieven, zoals bijvoorbeeld speciale microvezel handdoeken voor op reis. Dit geeft mij echter hetzelfde gevoel als afdrogen met een vaatdoek. Daarom neem ik persoonlijk liever een hamamdoek mee. Een hamamdoek is namelijk groot genoeg en toch klein op te bergen. Ook weegt een hamamdoek niet veel, droogt deze snel en kun je deze voor meerdere doeleinden gebruiken. En het allerbelangrijkste vind ik dat de stof prettig aanvoelt. Daarnaast is een hammamdoek niet alleen handig op reis, maar ook als omslagdoek naar de sauna of als plaid in je interieur. Kortom, hammamdoeken zijn ideaal! En dat vind Happy Towels ook. Daarom mag ik van dit merk een hamamdoek naar keuze weggeven aan mijn lezers. Wil je weten hoe je kans maakt? Lees dan snel verder.

hamamdoeken van Happy Towels

Fairtrade geweven in Turkije

De hamamdoeken van Happy Towels zijn ontworpen door Cor Sandburg. Cor heeft, net als ik, enkele jaren in Turkije gewoond en voelt zich nog altijd verbonden met dit prachtige land. Hij wilt graag iets terugdoen. In het bijzonder voor de wever Metin, die hij enkele jaren geleden heeft ontmoet in het dorpje Buldan. Cor laat de hamamdoeken daarom fairtrade weven door de familie van Metin. Leuk om te weten is dat de hele weversfamilie bij dit proces is betrokken. Zelfs de oude weefgetouwen, waarop generaties eerder werkten, staan er nog. Inmiddels zijn er natuurlijk wel een aantal automatische weefmachines in gebruik want anders zou de familie de vraag naar de hamamdoeken, die inmiddels uit verschillende landen komt, totaal niet aankunnen! Toch kiest Cor ervoor om de hamamdoeken alleen bij de familie van Metin af te nemen. Hij houdt van ambacht, kleinschaligheid en wilt graag weten met wie hij samenwerkt. Een mooie keuze, zelfs al is daardoor niet altijd de gehele collectie op voorraad.

Happy Towels hamamdoeken

Duurzame hamamdoeken

Hamamdoeken van bamboe en biologisch katoen

Voor de productie wordt gebruik gemaakt van zacht bamboegaren en biologisch katoen. Bamboe maakt een hamamdoek een stuk duurder dan een hamamdoek van katoen, maar zorgt ook voor een heerlijk zacht gevoel. Bovendien is bamboe niet schadelijk voor de huid, is het milieuvriendelijk, antibacterieel en neemt het beter vocht op dan katoen. Hierdoor drogen de hamamdoeken nog sneller en zijn de dus geschikter voor op reis. Maar misschien nog wel fijner is dat de hamamdoeken van Happy Towels, speciaal voor Nederlanders, maar liefst twee meter lang zijn! Zo liggen onze lange landgenoten tenminste niet met hun voeten buitenboord. Bovendien zijn de hamamdoeken hierdoor ideaal te gebruiken als plaid, bijvoorbeeld voor als als je ‘s avonds lekker op de bank of bij een kampvuur zit. 

Hamamdoek van biologisch katoen

Hamamdoeken van Happy Towels

Happy Towels hamamdoeken van biologisch katoen

Papa, laat me naar school gaan

Een deel van de opbrengst doneert Happy Towels aan het project ‘Baba Beni Okula Gonder’, in Turkije. Hierdoor worden meisjes geholpen om naar school te kunnen gaan. Meestal betreft dit meisjes die vroegtijdig hun school hebben verlaten vanwege economische redenen of traditionele opvattingen. Maar ook worden er bijvoorbeeld meisjes (én jongens) uit arme gezinnen geholpen aan een studiebeurs, zodat zij naar de universiteit te kunnen. Met de aanschaf van een hamamdoek van Happy Towels maak je dus niet jezelf alleen heel blij, maar help je ook nog eens een kind in Turkije om naar school te kunnen gaan. Hierdoor krijgen zij niet alleen een kans op educatie te kunnen volgen, maar ook om deel te nemen aan het arbeidsproces en hierdoor een sterkere, sociale positie te krijgen.

Duurzame hamamdoeken

Win een hamamdoek van Happy Towels

Van Happy Towels mag ik zo`n prachtige en lekker zachte hamamdoek naar keuze weggeven aan mijn lezers. En kans maken op zo`n leuke hamamdoek is heel simpel! Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden. That’s it! Tevens zou ik het leuk vinden als je Bohalista en Happy Towels op social media liked en/of volgt. Uiteraard waardeer ik het natuurlijk extra als je deze winactie dan ook nog eens deelt, maar dit is allemaal niet verplicht! Laat je me ook nog even weten welke kleur jouw favoriete hamamdoek heeft?

Winformulier

Deze winactie is afgelopen. De winnaar is inmiddels bekend gemaakt.

Voorwaarden

Deze actie loopt tot en met 29 mei 2018. De winnaar krijgt na 31 mei 2018 persoonlijk bericht via e-mail en verplicht zichzelf om binnen 48 uur na ontvangst van deze e-mail te reageren, anders kies ik een andere winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars worden getrokken door middel van random loting.

6 thoughts on “De hamamdoek van Happy Towels is ideaal voor op reis (winactie)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.