Als ik op reis ben, sluit ik me het liefst totaal af van mijn dagelijks leven. Het liefst zet ik mijn telefoon daarom compleet uit. Helaas kan ik er niet omheen dat ik gebruik van het internet moet maken om bijvoorbeeld updates te plaatsen of mails te beantwoorden. En daarnaast is het stiekem soms toch wel handig om een telefoon bij je te hebben. Zo kun je even snel kijken waar je bent, van hotel veranderen, valuta omrekenen of kijken wat ik mee terug naar huis kan en mag nemen. Tegenwoordig kan dit al met een paar klikken. Er zijn namelijk veel leuke en handige apps voor op reis die je vakantie net even iets aangenamer maken. In dit blog heb ik de vijf beste apps voor op reis verzameld. Maar ik hoor ook graag van jou zonder welke applicaties jij echt niet kunt als je op reis bent. Laat het me vooral weten in de comments!

WiFi Map

Gelukkig kunnen we tegenwoordig gratis gebruik maken van onze internetbundel in heel Europa. Toch kan het soms prettiger zijn om een WiFi verbinding tot je beschikking te hebben. Op veel plaatsen, zoals in een café of restaurant, kun je natuurlijk gewoon om het wachtwoord vragen, zodat je kunt internetten. Maar als dit niet mogelijk is, of  je bent in een openbare ruimte waar wel een wifi-netwerk is, maar waar je geen wachtwoord van hebt biedt WiFi Map uitkomst. In deze app zijn namelijk meer dan 2,1 miljoen wachtwoorden verzameld van over de hele wereld. De kans is dus groot dat er een hotspot bij jou in de buurt is. Alle hotspots en  bijbehorende wachtwoorden worden gedeeld door de gebruikers, zodat iedereen toegang heeft.

Deze app is gratis te downloaden en uiteraard offline te gebruiken.

Stay.com

Douane reizen

Dit is echt een heel een handige app. Douane Reizen is namelijk speciaal voor reizigers die met het vliegtuig naar Nederland reizen ontwikkeld. Je kunt gemakkelijk zien wat je allemaal mag invoeren en of je belasting over je producten moet betalen. Ook is er informatie te vinden over wat je allemaal wel en niet mee mag nemen naar Nederland en kun je gemakkelijk valuta omrekenen, aankoopbonnen bewaren en bagage scannen.

De app is gratis en offline te gebruiken.

Google Goggles

Dit is een handige beeldherkenningsapplicatie waarmee je bijvoorbeeld een kunstwerk, labels, logo’s, of andere producten mee scannen waarna de app deze relevante informatie voor je opzoekt of voor je vertaald. Google Goggles kan lezen in het Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Portugees, Russisch, en Turks en dit vertalen naar andere talen. De nieuwe versie kan zelfs al sudoku puzzels oplossen!

Deze app is gratis, maar werkt helaas niet offline.

Wifi Maps

Stay.com

Deze handig app bespaart je heel wat kilo aan bagage. De app werkt bevat namelijk reisgidsen van meer dan honderdvijftig steden met de leukste adressen zoals restaurants, hotels, clubs, musea en galleries. Je kunt de reisgids personaliseren door de plekken op te nemen die jij interessant vindt. Na het downloaden is de gids offline beschikbaar. Bovendien kun je de gids ook delen met je vrienden en zelf leuke tips toevoegen.

Deze app is gratis verkrijgbaar.

Klepper

Dit is niet per se een app speciaal voor reizen, maar wel leuk. Met Klepper kun je namelijk zelf kaarten maken en laten versturen. De kaartjes zijn op het formaat van een polaroid en worden in een envelop verstuurd. Als je dus geen mooie ansichtkaarten of helemaal geen ansichtkaarten kunt vinden, dan maak je er gewoon zelf een!

De app is gratis te downloaden, kaartjes zijn er al vanaf 2.49 euro. Zonder internetverbinding werkt de app overigens niet.

Wat zijn jouw favoriete apps voor op reis?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.