Hair-extensions op vakantie: de do’s and don’ts

Een van de meeste gestelde vragen die Nevzat als kapper krijgt is of het mogelijk is om met hair-extensions op vakantie te gaan. Het antwoord daarop is vrij simpel: maar natuurlijk is dat mogelijk! Er zijn alleen wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo krijgt je natuurlijke haar bijvoorbeeld constant voeding vanuit de haarzakjes, iets wat bij extensions natuurlijk niet het geval is. En omdat je extensions, net zoals je huid en eigen haar, bloot stelt aan onder andere de zon, het zoute zeewater en chloor van het zwembad, kunnen ze zeker wel wat extra verzorging en bescherming van buitenaf gebruiken.

Hieronder geef ik een aantal tips om je extensions op vakantie te verzorgen.  Ik ga uit van alle soorten extensions gemaakt van echt haar en heb advies heb aan Nevzat en Yakub (kapper en haar technicus). En hoewel de volgende tips natuurlijk ontzettend handig zijn om je extensions te beschermen en verzorgen tijdens je vakantie, is het wel een feit dat ze zullen beschadigen. Dat is natuurlijk ontzettend zonde, zeker als het nieuwe extensions betreft. De beste tip die ik je daarom kan geven is om je permanente hair-extensions tijdens je vakantie te vervangen voor clip-in extensions.

Het voordeel van clip-in extensions is dat je ze gemakkelijk zelf in en uit kunt doen. Hierdoor hoef je bijvoorbeeld niet perse met je extensions te zwemmen (of slapen in de warmte) en zullen ze dus niet beschadigen. Ben je niet bekend met clip-in extensions? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de website van Oxy Hairextentions.

Deze webshop is gespecialiseerd in clip-in extensions welke worden gemaakt van echt haar volgens het Remy systeem. Dit houdt in dat de haarschubben allemaal dezelfde kant op wijzen, waardoor deze niet in klitten en minder snel beschadigen.Het fijne van Oxy Extenions is dat ze een grote collectie verschillende clips hebben. Ook bieden ze ‘live support’ aan waardoor je altijd persoonlijk advies kunt vragen!

Zwemmen met extensions

Dat kan! Het is absoluut geen probleem om te zwemmen met hair extensions. Dit geldt voor alle soorten extensions. Al raad ik je aan om niet met clip-in extensions te gaan zwemmen. Het beste is om je haar in een vlecht, knot of staart te dragen. Niet alleen om je haar zoveel mogelijk te beschermen tegen zout water, chloor en andere chemicaliën die het haar beschadigen, maar ook omdat het een hoop klitten scheelt!

Je kunt wat kokosolie of conditioner in de punten van je haar aanbrengen voordat je gaat zwemmen. Hierdoor sluiten de haarschubben en worden er minder schadelijke stoffen opgenomen. Tevens hydrateerd het gelijktijdig je haar. Probeer om je haar na iedere zwembeurt uit te spoelen, of liever nog: even te wassen en goed te borstelen. Er zijn speciale shampoo’s verkrijgbaar om chloor van het zwembad uit het haar te verwijderen. Bijvoorbeeld van TriSwim, Lanza zwemmen & Sun, Ultra Zwemmen en Wella Professionals Sun (Nevzat zijn favoriete merk).

Let op: geverfd haar en chloor gaan niet goed samen. Het maakt je haar droog en je extensions kunnen verkleuren. Blond haar kan zelfs groen worden! Je kunt dus beter niet je haar en/of extensions verven net voordat je op vakantie gaat. Wacht er liever mee tot je weer terug bent zodat je zeker weet dat de kleur mooi blijft.

Bescherming van je extensions

Net zoals je huid, heeft je haar extra UV-bescherming nodig. Zon verlicht je haar en droogt het uit. Spray daarom voordat je de deur uitgaat je extensions in met een protecting spray met UV-filter. Blijf dit gedurende de dag doen, gewoon net zoals je normaal gesproken ook zonnebrand aanbrengt. Deze beschermde sprays bevatten niet alleen UV-filters, maar vaak ook oliën, anti-oxidanten en siliconen voor extra voeding en bescherming van het haar. Het gebruik van een beschermende spray is overigens niet alleen aan te raden als je extensions hebt, maar ook voor je natuurlijke haar! Zorg ervoor dat je de spray voornamelijk aanbrengt in de lengte van je haar en niet op de aanzet zelf.

Probeer verder je hair-extensions zo min mogelijk aan het zonlicht bloot te stellen. Draag bijvoorbeeld een hoedje of een pet. En zorg ervoor dat de lange delen van je haar zoveel mogelijk uit de zon blijven door je haar zoveel mogelijk vast te dragen. Houdt er ook rekening met dat het gebruik van stylingsapparaten (bijvoorbeeld een stijltang, krultang of föhn) je extensions nog eens extra uitdrogen. Gebruik altijd een beschermend serum, maar vergeet dit zeker tijdens je vakantie niet!

Verzorging van je extensions

In principe is je dagelijkse routine ook prima op vakantie. Maar als je op een actieve reis gaat waarbij je snel ‘vies’ wordt, zoals bijvoorbeeld door bezoekjes aan het strand of zwembad, is het aan de raden om je extensions iets meer te verzorgen. Was je haar daarom iedere dag met een goede, hydraterende shampoo. Gebruik niet teveel shampoo, want iedere dag je haar wassen is natuurlijk eigenlijk helemaal niet goed. Dit heeft namelijk een uitdrogende werking.

Een keer wassen en een klein beetje product gebruiken is meer dan voldoende. Hetzelfde geldt voor conditioner: een keer aanbrengen en klein beetje product gebruiken is echt voldoende. Daarbij hoef je conditioner ook zeker niet in het hele haar aan te brengen. Je haar dichtbij de hoofdhuid is nog jong en onbeschadigd; het zijn juist de punten die extra verzorging nodig hebben!

Tip: Breng na het wassen een serum of leave-in conditioner aan in de punten van je haar voor extra bescherming en voeding. Dit zorgt er tevens meteen voor dat schadelijke stoffen van buitenaf minder snel door het haar worden opgenomen (bijvoorbeeld tijdens het zwemmen).

Heb jij nog meer tips om je haar extensions op vakantie te verzorgen? Laat het vooral weten in de comments!

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.