Als ik iets geleerd heb toen ik in Istanbul woonde, dan is het wel hoe ontzettend belangrijk de natuur is. Dat klinkt gek misschien, maar juist in een metropool waar werkelijk alles om je heen van beton, staal en plastic is gemaakt besef je hoe mooi de kleur groen is. De befaamde protesten in 2013 waren oorspronkelijk gericht tegen het kappen van nog meer bomen in de metropool en nadat ik destijds ben aangevallen door een waterwerper met traangas is er bij mij ineens echte waardering voor de natuur gekomen. Maar kom je nou in verbinding met de natuur als je in een verstedelijkt gebied woont? Nou, je kunt gewoon online planten bestellen bij de Green Lifestyle Store.

Philodendron Xanadu

Een Urban Jungle in huis

De Green LifeStyle Store gelooft in de kracht van groen en biedt een assortiment bijzondere planten en groene lifestyle producten, vers van de kweker. De Tillandsia en de Ananas Bromelia zijn hier grappige voorbeelden van. Maar ook de Alocasia, Pilea en Senecio Rowleyanus zijn enkele groene toppers die zij verkopen. Zelf wil ik graag een Urban Jungle gevoel creëren in mijn badkamer. Niet te overdreven, want ik wil vooral de hectiek van de stad en rust van de natuur met elkaar verbinden. Maar ik wil dus wel thuis het gevoel hebben op reis te zijn en al het goede van buiten naar binnen halen. Ik heb daarom de Green Lifestyle Store om hulp gevraagd en zij stuurden mij de Philodendron Xanadu, inclusief een mooie taupe pot.

Philodendron Xanadu Plant
Philodendron Xanadu van Green Lifestyle Store

De Philodendron Xanadu

Deze tropische plant komt oorspronkelijk uit het regenwoud van Zuid Amerika en is daarom uitermate geschikt voor een vochtige omgeving. De plant staat het liefst op een lichte plek, maar vindt de schaduw ook wel prima. Als er maar geen felle zon is, de lucht niet te droog is en de aarde ten alle tijden vochtig is, heeft de Philodendron Xanadu het over het algemeen prima naar zijn zin. De badkamer is daarom prima geschikt als thuisbasis voor deze bijzondere plant. Je doet deze knapperd een groot plezier door regelmatig de bladeren te vernevelen en wat aandacht te schenken. Maar dat lijkt me prima te doen, dus volgens mij worden we beste maatjes!

Philodendron Xanadu Bladeren
Philodendron Xanadu van Green Lifestyle Store
Plant Philodendron Xanadu

Het belang van planten in huis

Planten geven veel sfeer en zijn een mooie aanvulling op je interieur, onder andere omdat ze veel langer blijven dan een bos bloemen. Bovendien zijn de meeste planten ook makkelijk te verzorgen en hebben ze niet veel meer dan een beetje liefde en aandacht nodig. En water natuurlijk! Daarvoor in ruil houden ze ons, heel direct gezegd, in leven. Ze breken namelijk schadelijke stoffen in de lucht actief af en maken zuurstof uit CO₂. Het verzorgen van planten heeft een therapeutische werking en de kleur groen zorgt voor rust en kalmte in ons hoofd. Bovendien is bewezen dat planten ons gelukkig maken. We hebben de natuur dus gewoon nodig, ook in huis.

Green Lifestyle Store Philodendron Xanadu

Philodendron Xanadu: een aandachtstrekker

De Green Lifestyle Store kiest zorgvuldig planten uit en zorgt daarmee dat het voor jou eenvoudig is om de natuur in huis te halen. Zij bezorgen deze namelijk gewoon thuis, in speciale plantvriendelijke dozen. Het aanbod is ieder seizoen wisselend en volgt de laatste trends. Bovendien worden de planten allemaal met een mooie pot geleverd zodat je zelf daar geen omkijken meer naar hebt! En alsof dat nog niet genoeg is, wordt er een deel van elke aankoop gedoneerd aan Justdiggit. Dit is een organisatie die zich actief inzet tegen klimaatverandering, landdegradatie en overexploitatie door droog lang te vergroenen. Zo zorg je niet alleen voor meer natuur in je eigen huis, maar ook voor het huis van ons allemaal; de aarde!