Creëer een urban jungle in huis met planten van Green Lifestyle Store

Als ik iets geleerd heb toen ik in Istanbul woonde, dan is het wel hoe ontzettend belangrijk de natuur is. Dat klinkt gek misschien, maar juist in een metropool waar werkelijk alles om je heen van beton, staal en plastic is gemaakt besef je hoe mooi de kleur groen is. De befaamde protesten in 2013 waren oorspronkelijk gericht tegen het kappen van nog meer bomen in de metropool en nadat ik destijds ben aangevallen door een waterwerper met traangas is er bij mij ineens echte waardering voor de natuur gekomen. In aanraking komen met traangas is niet prettig en de gevolgen ervan kunnen zelfs heel heftig zijn. Dat de overheid dit gebruikt heeft onder het excuus (serieus, ik was erbij, dacht dat ik deud ging en keur dit nimmer goed) van ‘nationale veiligheid’, maar eigenlijk op niets meer uit is dan economische ontwikkeling, zet je aan het denken.

Philodendron Xanadu

Het belang van planten in huis

De natuur is namelijk super belangrijk en dat merk je dus echt in zo`n betonnen stad. Ik heb daarom sindsdien altijd geprobeerd om zoveel mogelijk planten in huis te hebben staan. Niet alleen omdat planten super veel sfeer geven en dus een mooie aanvulling op je interieur zijn, ook omdat ze veel en veel langer blijven dan een bos bloemen. Bovendien zijn de meeste planten ook makkelijk te verzorgen en hebben ze niet zoveel aandacht nodig. Grapje natuurlijk! Al zit er misschien wel een kleine kern van waarheid in natuurlijk, maar planten hebben zeker wel behoefte aan liefde en aandacht! Daarvoor in ruil houden ze ons, heel direct gezegd, in leven. Oftewel; ze breken schadelijke stoffen in de lucht actief af en maken zuurstof uit CO₂. We hebben de natuur dus gewoon nodig, ook in huis.

Philodendron Xanadu Plant
Philodendron Xanadu van Green Lifestyle Store

Hangende jellyfish en anti-snurk planten

In Istanbul had ik helaas niet veel keuze uit verschillende soorten planten, dus de kleur groen was eigenlijk de enige eis en bij voorbaat al voldoende. Maar nu ik in Nederland woon, is er ineens volop keuze en zie ik door de bomen het bos niet meer (wat een toepasselijke uitspraak haha). Ik bedoel, neem bijvoorbeeld maar eens een kijkje bij de Green Lifestyle Store. Deze geweldig, leuke webshop gelooft in de kracht van groen en biedt een assortiment bijzondere planten (en groene lifestyle producten), vers van de kweker. De hangende jellyfish en de anti-snurk plant met vrucht die op een ananas lijkt zijn hier grappige voorbeelden van zien er ook nog eens geweldig leuk uit. Maar echt iets begrijpen doe ik eerlijk gezegd niet. Ik weet alleen dat ik in onze woning over een prachtige badkamer beschik waarin ik heel graag een Urban Jungle gevoel wil creëren. Niet te overdreven, want ik wil vooral de hectiek van de stad en rust van de natuur met elkaar verbinden. Maar ik wil dus wel thuis het gevoel hebben op reis te zijn en al het goede van buiten naar binnen halen.

Philodendron Xanadu Bladeren
Philodendron Xanadu van Green Lifestyle Store
Plant Philodendron Xanadu

Green Lifestyle Store

Green Lifestyle Store hielp mij persoonlijk met deze keuze. Zij stuurden mij de Philodendron Xanadu inc. taupe pot. Deze tropische plant komt oorspronkelijk voornamelijk uit het regenwoud van Zuid Amerika en is daarom uitermate geschikt voor een vochtige omgeving. De plant staat het liefst op een lichte plek, maar vindt de schaduw ook wel prima. Als er maar geen felle zon is, de lucht niet te droog is en de aarde ten alle tijden vochtig is, heeft de Philodendron Xanadu het over het algemeen prima naar zijn zin. De badkamer is dus prima geschikt als thuisbasis voor deze bijzondere plant. Bovendien houdt deze plant niet van teveel water, dus is deze ook nog eens perfect voor mij persoonlijk. Ik heb namelijk nog wel eens de neiging om planten te weinig water te geven. Wel doe je `m een groot plezier door regelmatig de bladeren te vernevelen en wat aandacht te schenken. Maar dat lijkt me prima te doen en volgens mij worden dus we beste maatjes!

Green Lifestyle Store Philodendron Xanadu

Philodendron Xanadu: een aandachtstrekker

De Philodendron Xanadu is overigens ook leuk om als kamerplant in bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer neer te zetten. Het is geen heel grote plant, maar wel een die een prominente plaats verdient omdat hij een fijn en rustgevend gevoel geeft. Combineer `m daarom met een aantal kleinere, minder opvallende planten. De diepingesneden bladeren hebben een bijzondere vorm en glanzen prachtig. En ondanks dat het geen heel opvallende plant is, is het wel echt een aandachtstrekker! In de lengte wordt hij gemiddeld honderd tot honderdtwintig centimeter en in de breedte kan hij zo`n honderdvijftig centimeter worden. Het groeiproces kan echter wel jarenlang duren! Naarmate de Philodendron Xanadu ouder wordt, zullen de stengels en bladnerven dieprood worden. En het is heel zeldzaam, maar het is zelfs mogelijk dat de plant cremekleurig gaat bloeien. Ik denk niet dat het gebeurt, maar mocht ik zo gelukkig zijn dan laat ik het zeker weten! Tot die tijd geniet ik volop van alle keuzes groen die Nederland biedt!


Facebook Comments

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.