Given The Movie: een perfecte reisfilm voor tijdens de Kerst

Given is een film uit 2016 en volgt de wereldreis van de familie Goodwin, vertelt uit de ogen van driejarige zoon Given. De film is het filmdebuut van Jess Bianchi, een goede vriend van Aamion en Daize (de ouders van Given). De film is onder andere te zien op Netflix.

Slow yourself down and you will see so much more.

Samenvatting van Given

Aamion en Daize Goodwin zijn twee wereldbekende surfers en de ouders van zoontje Given en dochtertje True. Aamion groeide op in Nieuw Zeeland, Kauai (Hawaii) en Fiji. Samen met zijn vrouw Daize besluit hij om de wereld over te reizen.

Ze vertrekken niet alleen om te surfen, maar ook om door te geven wat generatie op generatie wordt doorgegeven: de kennis van het leven. De familie reist door vijftien landen, waaronder Marokko, Thailand, Nepal en Ierland) terwijl hun vriend Jess Bianchi er een film van maakt.

Mening over Given

Given wordt verteld vanuit de ogen van zoontje Given. Heel verfrissend om de wereld vanuit de ogen van een kind te zien. Er is echt geprobeerd om een puur beeld weer te geven. Vertelt door een zesjarige Given gaat dit verhaal over het leven met allesomvattende onderwerpen als de liefde, familie, het leven, de dood, hoop en de verbeelding van een kind.

Op een prachtige manier worden de wereld en haar inwoners weergegeven. De film focust zich echt op de pure, natuurlijke wereld en mensheid en laat met veel beelden en weinig tekst hopen. Hopen op de mooie wereld die we zouden kunnen hebben, maar zo aan het verwoesten zijn.

Ondanks deze heftige, onderliggende thema’s is Given echt een feel-good film. En dan te bedenken dat dit echt is! Zo ontzettend gaaf en jaloersmakend. Wat had ik graag zoals deze kinderen willen opgroeien zeg; al reizend over de wereld.. Echt prachtig om te zien. De film geeft overigens ook heel goed weer dat je prima met kleine kinderen kunt reizen, dus voor iedereen die daarover twijfelt is Given zeker een aanrader.

De beelden in Given zijn adembenemend mooi. Langzame shots zetten de prachtige wereld en haar bevolking heel intens neer. Het is een krachtige en inspirerende film, waarin je herinnerd wordt aan een aantal belangrijke levenslessen.

Het had misschien iets meer diepgang gemogen, maar de manier waarop het nu gebeurd maakt deze film geschikt voor alle leeftijden. Al is het misschien een beetje idealiserend, bijna Amerikaans. Dit maakt daarom juist wel Given de ultieme kerstfilm om te Netflix-en dit jaar als je het mij vraagt. Kun je meteen bedenken waar je aankomt jaar absoluut naartoe op reis wilt, haha.

Ik heb in ieder geval veel reisinspiratie opgedaan en kan me niet voorstellen dat iemand kan blijven stilzitten na het zien van deze prachtige film. Het maakt mij zelfs willen surfen, haha!

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.