Slow yourself down and you will see so much more.

Over de film

Given: the movie is een film uit 2016 en volgt de wereldreis van de familie Goodwin, vertelt uit de ogen van driejarige zoon Given. De film is het filmdebuut van Jess Bianchi, een goede vriend van Aamion en Daize (de ouders van Given). De film is onder andere te zien op Netflix.

Samenvatting van Given

Aamion en Daize Goodwin zijn twee wereldbekende surfers en de ouders van zoontje Given en dochtertje True. Aamion groeide op in Nieuw Zeeland, Kauai (Hawaii) en Fiji. Samen met zijn vrouw Daize besluit hij om de wereld over te reizen. Ze vertrekken niet alleen om te surfen, maar ook om door te geven wat generatie op generatie wordt doorgegeven: de kennis van het leven. De familie reist door vijftien landen, waaronder Marokko, Thailand, Nepal en Ierland) terwijl hun vriend Jess Bianchi er een film van maakt.

Given: the movie

Mening over Given

Given wordt verteld vanuit de ogen van zoontje Given. Het is heel verfrissend om de wereld vanuit de ogen van een kind te zien. Er is echt geprobeerd om een puur beeld weer te geven over het leven, met allesomvattende onderwerpen als de liefde, familie, het leven, de dood, hoop en de verbeelding van een kind. De film focust zich echt op de pure, natuurlijke wereld en mensheid en laat met veel beelden en weinig tekst hopen. Hopen op de mooie wereld die we zouden kunnen hebben, maar zo aan het verwoesten zijn.

Ondanks deze heftige onderwerpen is dit echt een ‘feelgood’ film. De beelden zijn adembenemend mooi. Langzame shots zetten de prachtige wereld en haar bevolking heel intens neer. Er had misschien iets meer diepgang in gemogen, maar anderzijds is de film nu geschikt voor alle leeftijden. Het is een krachtige en inspirerende film waarin overigens ook heel duidelijk wordt dat je prima met kleine kinderen kunt reizen. Ddus voor iedereen die daarover twijfelt is Given: the movie zeker een aanrader om te zien!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.