De film 10.000 KM (2014) geeft een realistische blik op langeafstandsrelaties

10.000 KM

10.000 KM is een Spaanse, romantische dramafilm en het regiedebuut van Carlos Marques-Marcet. De officiele naam van de film is Diez Mil Kilómetro en in de hoofdrollen spelen Natalia Tena en David Verdaguer. De film heeft al diverse prijzen gewonnen.

In 10.000 KM zien we het stel Alex en Sergi. Ze zijn samen harstikke gelukkig met hun leven in Barcelona en willen zelfs aan kinderen beginnen. Alex krijgt een residentiebaan als fotografe in Los Angeles aangeboden. Deze unieke kans kan ze niet weigeren, dus besluit het stel om hun kinderwens even opzij te zetten en een jaar een lange-afstandsrelatie aan te gaan. Alex vertrekt naar Los Angeles en Sergi blijft achter in Barcelona. Hij gaat verder met zijn dagelijkse leven terwijl Alex aan een nieuw avontuur begint. De verschillen tussen de twee worden steeds groter. Ze houden contact via Skype, Facebook en Whatsapp, maar de verbinding is niet altijd even goed en ook het tijdsverschil werkt niet echt mee.

10.000 KM is niet de romantische film die ik had verwacht, maar drama is er genoeg. Het is een mooi en realistisch verhaal. Het is niet de beste romantische film die je op Valentijnsdag kunt kijken, maar toch vind ik het een aanrader. De film heeft een heel langzaam tempo en maar weinig verschillende scenes. Natalia en David, de enige twee acteurs in de hele film, zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben een goede klik met elkaar. Dat moet ook wel, want het is een hele persoonlijke film met pure emoties. Liefde, hoop, wanhoop, woede, verdriet, dromen en wensen is waar het in deze film omdraait. We zien ook maar twee locatie`s; het huis in Barcelona en het huis in Los Angeles. Toch vond ik dit niet storend, ik leefde erg met Alex en Sergi mee. In de opening scene is al duidelijk dat het niet helemaal goed zitten tussen het koppel, maar toch is het ook duidelijk zichtbaar dat ze veel van elkaar houden. Naarmate de tijd vordert groeien de twee steeds meer uit elkaar. De problemen stapelen zich op en het is niet alleen de fysieke afstand die een probleem in hun relatie vormt. Toch blijven ze voor elkaar vechten. Of ze bij elkaar blijven mag je zelf beslissen.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.