Fair Fashion by Sophie Stone

Ondanks dat we de laatste tijd steeds meer bezig zijn met bewust leven en steeds vaker kiezen voor fair-trade producten is het ‘fair fashion’ – mode die onder goede arbeidsomstandigheden en van duurzame materialen gemaakt is nog maar beperkt verkrijgbaar. Op veel plekken in de kledingindustrie gaat het er slecht aan toe. Textielarbeiders werken vaak onder zeer slechte omstandigheden voor een zeer laag loon en de productie van kleding vormt een zware belasting voor het milieu. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor dit onderwerp in het nieuws en kiezen steeds meer mensen ervoor om bewust te shoppen.

Sophie Stone

Naar aanleiding van het voornemen bewuster te leven begon Anna Sophie Slingerland een online zoektocht naar mooie fair fashion. Bij het handjevol fair fashion webshops dat zij tegen kwam, vond ze zelden mode-items om op slag verliefd op te worden. Daarom volgde zij als aanvulling op haar studie bedrijfskunde een deeltijdstudie Mode & Textiel om vervolgens Sophie Stone op te richten. De webshop is gelanceerd op 29 februari en brengt Sophisticated Fair Fashion: mode en accessoires van opkomende duurzame merken met een urban, vrouwelijke en stijlvolle look.

Sophie Stone Accessoires

Juist vanwege de misstanden in de kledingindustrie, wil Sophie Stone op een positieve manier laten zien hoe het ook anders kan. Hoe je er prachtig uit kunt zien en tegelijk iets goeds kunt doen

Sophie Stone Sieraden

De mode die je bij Sophie Stone vindt draagt het Fair Trade of het Fair Wear keurmerk, het bewijs dat de mensen die de kleding maken onder andere een redelijk salaris verdienen, onder veilige omstandigheden werken en er van kinderarbeid geen sprake is. Door het gebruik van duurzame stoffen en de afwezigheid van chemische bestrijdingsmiddelen in het productieproces, is deze kleding minder belastend voor het milieu.

Fair Trade Fashion Sophie Stone

Ter ere van de lancering van de webshop vindt er op 5 & 6 maart een Sophie Stone pop-up store plaats in De Hallen in Amsterdam. De pop-up store is 2 dagen geopend van 10:00 uur tot 19:00 uur. Hier is de eerste Sophie Stone collectie te koop met 10% introductiekorting en worden er feestelijke hapjes en drankjes aangeboden. Helaas kan ik hier zelf niet bij zijn, maar de website heb ik bij mijn favorieten opgeslagen want deze webshop ga ik absoluut in de gaten houden.

Voor meer informatie, kijk op:

Sophie Stone

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.