De frisse lucht, het horen van de vogels en de aanblik van groen hebben een ontspannende werking. Het is daarom aan te raden om minimaal twintig minuten per dag in de natuur door te brengen. Tenzij je het druk hebt. Dan zou je namelijk minimaal een uur buiten moeten zijn! Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. We vinden we het regelmatig immers al moeilijk genoeg om überhaupt te ademen. Wie heeft er dus echt iedere dag genoeg tijd om te genieten van het buitenleven? Gelukkig is de natuur gul. Ze laat onze cortisol-levels namelijk significant dalen als we haar opzoeken. Motiveer jezelf daarom toch om iedere dag een frisse neus te halen. Als het even kan neem je ook je yoga-matje mee. Of pak het helemaal goed aan en investeer in een waterdicht picknickkleed!

De ultieme manier om te ontspannen  

Picknicken is namelijk een activiteit die je in verbinding brengt met jezelf, de omgeving en de vrije natuur. Het is daarom met het oog op mindfulness een goede manier om te ontspannen. Zeker als je dat comfortabel doet met bijvoorbeeld een picknickkleed van de webshop Ookinhetpaars.nl. Dat komt omdat deze picknickkleden lichtgewicht zijn en eenvoudig te dragen met de de leren band die compleet afneembaar is. De kleden zijn bovendien ecologisch en diervriendelijk geproduceerd. Er zijn designs verkrijgbaar in bijvoorbeeld traditionele blok- of ruitprint, maar ook met een speelse twist of in felle kleuren.

Een plekje om te loungen in de natuur 

Ieder picknickkleed is daarnaast waterdicht omdat de onderkant is gemaakt van waterafstotend materiaal.  De bovenkant is gemaakt van gerecycled en puur wol.  Dit zorgt ervoor dat je droog, comfortabel én warm kunt zitten.  Extra fijn is het grote formaat want daardoor is er ruimte voor meerdere personen. De kleden zijn hierdoor ook ideaal voor bijvoorbeeld een dagje strand of op een hike. Maar uiteraard kun je deze picknickkleden ook gewoon in de achtertuin leggen! Met een plaid en een paar mooie katoenen of linnen kussens maak je eenvoudig een plekje om te loungen. We halen per slot van rekening wel allemaal de natuur in huis, maar waarom zouden niet ook ons thuis naar de natuur brengen? 

Je mag in jezelf investeren 

Jezelf verwennen met mooie en unieke items mag dus af en toe best. Het is immers een klein momentje van geluk waar je lang van kunt genieten. Zeker als je daardoor vaker naar buiten gaat en uiteindelijk beter kunt ontspannen. We hoeven namelijk echt niet zoveel moeite te doen om rust te vinden. Met een waterdicht picknickkleed kun je ten slotte ook mediteren, een goed boek te lezen of tijd doorbrengen met geliefden. Als je over een draadloze verbinding beschikt zou je eventueel zelfs buiten kunnen werken! Misschien zelfs wel op het strand. Indirect investeer je door in jezelf te investeren bovendien ook in het welzijn van anderen. Het is dus zeker oké om het onszelf te vertroetelen met mooie patronen, fijne texturen en zachte stoffen. Ongeacht waar we zijn.

Verbinden, voelen en ervaren wat geluk is   

Uiteindelijk draait het namelijk allemaal om het vinden van balans. Lief zijn voor jezelf en dagelijks tijd doorbrengen in de buitenlucht is echter waar alles mee begint.  Als je deze beide met elkaar combineert is succes gegarandeerd. We hebben dit namelijk nodig voor een gezond, gelukkig en succesvol leven. Het voorkomen van een natte bips dankzij een waterdicht picknickkleed is daarnaast een extra fijne bijkomstigheid. Ga je niet altijd alleen, maar ook af en toe samen? Dan merk je dat je nog meer kunt verbinden met de  kleine dingen die mindful en tevreden maken. Zonder de mensen om je heen zou het leven immers ook maar saai zijn!

Als twintig minuten buiten zijn zo’n positieve invloed op ons welzijn heeft, stel je dan eens voor wat het effect is van een uur of langer is?

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.