Het maakt niet uit hoe goed je thuis je best doet; het lukt je waarschijnlijk niet om je bed thuis net zo rustgevend te ervaren als in een hotel. Dat heeft natuurlijk te maken met allerlei factoren. Te beginnen is er een alarm dat iedere ochtend loeihard afgaat. De mogelijkheid voor een late check-out blijkt thuis zelfs op zondag niet altijd mogelijk, er is geen roomservice en ook lijkt je matras ingezakt. Waarschijnlijk is die inzakking precies in het midden, waardoor je nu in een soort van kuil slaapt. Tenzij, jij juist tot een van de uitverkorenen behoort die de hele nacht een veer vol complimenten toegestoken krijgt? Hoe dan ook, het is het allemaal net niet vergeleken met dat fijne hotel. Die ene keer, weet je nog? Waar je het idee had op een roze wolk te zweven? Toch is het niet onmogelijk om thuis een hotelsfeer te maken. Eigenlijk is roomservice het enige dat je niet zelf in de hand hebt, maar ook daar is wel een creatieve oplossing voor te bedenken. Het is echter wel belangrijk om te beginnen met een goede basis want met bijvoorbeeld alleen een luxe dekbedovertrek ben je er helaas niet. Investeer daarom eerst in een goed matras! Je spendeert gemiddeld namelijk 30% van je leven in bed en dat is best wel veel.

Het geheim van een hotelsfeer in de slaapkamer

Het belang van een goed matras

Het verklaart ook meteen waarom een goed matras belangrijk is. Het maakt daarbij overigens niet per se veel uit wat voor bed je hebt. Natuurlijk is een groot bed comfortabeler, dus als je de ruimte hebt dan is dat zeker de fijnste optie. Echter, ook een kleiner eenpersoonsbed of standaard tweepersoonsbed zijn prima voor een goede nachtrust. Je hoeft dus niet meteen een nieuw bed te kopen. Wel is het zo dat een extra hoog hoofdsteun een luxueuze uitstraling geeft. Hierbij creëer je dus snel en eenvoudig de ‘feel and look’ van een vijfsterrenhotel. Toch blijft een matras het belangrijkste uitgangspunt en hoef je eigenlijk alleen rekening te houden met je bedbodem. Heb je bijvoorbeeld een verstelbare bedbodem of een lattenbodem en hoe zit het met de stevigheid? Laat je goed informeren, lees eventueel dit artikel over een goed matras en maak gebruik van proefslapen als die mogelijkheid er is. Als je rust op een fijn matras dat bij jouw lichaam en persoonlijke voorkeuren past, slaap je simpelweg het best. Tip: het geheim van een goede nachtrust in een hotel is de stevigheid en dikte van het matras. Bovenop het matras ligt vaak een zacht topdekmatras voor extra comfort.

hotelsfeer door witte, knisperende lakens

Als de basis goed in orde is, zorgen luchtige en knisperende lakens voor de serene sfeer die je in een hotel ervaart. Een luxe dekbedovertrek is daarom de kers op de slagroomtaart voor een goede nachtrust. Dat komt omdat er maar weinig op kan tegen het gevoel dat zachte dekens geven, waarin je je kunt verstoppen, wikkelen en wegkruipen om even de wereld om je heen te vergeten. Als je opzoek gaat naar een nieuw dekbedovertrek, kan het de moeite lonen om jezelf ook meteen af te vragen of de dekbedden, waar je nu onder ligt eigenlijk wel aansluiten bij je persoonlijke wensen. Er zijn namelijk verschillende soorten dekens die aansluiten bij persoonlijk behoeften. Het is wetenschappelijk bewezen dat dekens onze lichaamstemperatuur reguleren en de aanmaak van rustgevende hormonen zoals serotonine bevordert. Die donzige deken vol fluffy watten kan daarom helemaal niet prettig zijn voor iemand die beter slaapt onder een katoenen laken. Misschien heb je bovendien wel meer baat bij een verzwaringsdeken, die hyperactieve en onrustige mensen kan helpen ontspannen.

Beddengoed zoals in een hotel
Een luxe dekbedovertrek voor een goede nachtrust

een LUXE DEKBEDOVERTREK VOOR comfort

Bij het kiezen van een dekbedovertrek spelen verschillen voorkeuren ook een rol. Kies je bijvoorbeeld voor natuurlijke materialen zoals katoen of linnen? Wil je graag knisperend wit beddengoed of juist dekbed overtrekken met verschillende kleuren en texturen? Waar je op kunt letten zijn de absorberende en temperatuur regulerende eigenschappen. Daarnaast is het belangrijk dat je de stof prettig vind aanvoelen en of deze geschikt is voor alle jaargetijde of juist alleen voor een bepaald seizoen. Hotelkamers hebben over het algemeen rust en eenvoud met elkaar gemeen. Kies daarom het liefst voor bedlinnen in een zachte, effen kleur van bijvoorbeeld het merk Damai of Kayori. Wil je graag wat meer kleur en drukte om je heen? Als je kiest voor een simpele print of opdruk, blijft de basis van de slaapkamer toch rustig. Ook kun je kiezen voor een dekbedovertrek met bijvoorbeeld een ruche of geheel in hotelstijl: met een decoratielint. Daarna is het tijd om los te gaan met de fijnste en zachtste spreien, pluizige kussens en als je wilt zelfs pluche knuffels! Je kunt het geheel in balans brengen en een persoonlijk tintje geven door te decoreren met plaids, kussens en accessoires gemaakt van verschillende materialen of juist in een opvallende kleur.

Een luxe dekbedovertrek voor comfort en hotelsfeer

roomservice en een knuffel

Maak gebruik van veel natuurlijke, zachte en luxe stoffen die luchtig en licht zijn. Slapen zoals in een hotel is uiteindelijk namelijk de complete ervaring van een rustige kamer die sereen en harmonieus is ingericht. Een ruimte die niet opgeruimd is, maar ook veel (felle) kleuren en spullen zorgen voor meer prikkels. Een goede nachtrust vraagt dus meer dan een mooi bed en luxe dekbedovertrek, maar ook een goed matras en slaapkamerinrichting die bij jouw persoonlijkheid past. Stel gerust hoge eisen want je brengt een groot gedeelte van je leven in de slaapkamer door. Bovendien is een goede nachtrust belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. En positieve mindset ontwikkel je met een gezond lichaam en rustig hoofd. Het begint allemaal met een goede basis en slapen is daar een belangrijk onderdeel van. Probeer tijdens het inrichten rust en balans te houden en vergeet niet dat je interieur een reflectie is van je gemoedstoestand! Nu hoef je alleen nog roomservice of een knuffel voor zondagochtend te bestellen bij je partner, scharrel, kind of huisdier!

Wat vind jij het fijnste materiaal voor beddengoed?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.