De kleding die je kiest als je gaat reizen is een belangrijke keuze. Kies je voor stijl, comfort of een combinatie van beide? Zelf draag ik graag loszittende kleding in laagjes. Zo kan ik eenvoudig iets aan, – en uittrekken als het warm of koud voelt. Vooral tijdens een vliegreis heb ik namelijk nog wel eens last van de wisselende temperatuurverschillen! Het liefst kies ik daarom voor een duurzame hoodie. Dit is een trui of sweatshirt met wijde capuchon die lange tijd werd geassocieerd met sporten en criminaliteit. Tegenwoordig is het vooral een hip kledingstuk dat niet meer uit het straatbeeld is weg te denken. Je ziet een hoodie vaak boven een jeans, of legging en zelfs ook boven een rok of nette pantalon. Maar wist je dat een hoodie oorspronkelijk bedoeld is tegen de kou? 

Duik weg in je eigen omgeving 

Hoodie van Calvin Klein voor thuis en op reis!

Duik weg in je duurzame hoodie

Duik weg in je eigen omgeving 

De eerste hoodies zijn namelijk al meer dan vijftienhonderd jaar oud, maar de hoodie zoals wij deze kennen werd ontworpen door het merk Champion en gedragen door werknemers in koude New Yorkse pakhuizen. Dit verklaart deels waarom de hoodie een ideaal kledingstuk is om in te reizen. Daarnaast zorgt de capuchon natuurlijk ook voor een stukje anonimiteit. Zo kun je even wegduiken om jezelf af te zonderen van prikkels uit de omgeving. Vooral tijdens een treinreis of in het vliegtuig kan het heel fijn zijn om even te kunnen af te kunnen zonderen of simpelweg ontspannen een dutje te doen. Doordat je zo je eigen ruimte creëert voelt het al snel knus en veilig. Laten we eerlijk zijn: dat is natuurlijk wel zo prettig. Ten slotte is een hoodie natuurlijk heerlijk zacht en comfortabel. Zeker als deze oversized is en gemaakt van fijne, duurzame materialen zoals bijvoorbeeld modal.  

Modal Stof

De stof modal

Wat is modal voor stof? 

Modal is een semisynthetische stof gemaakt van de cellulose uit beukenhout. Beukenbomen hoeven niet kunstmatig worden aangeplant, groeien snel en het hout van deze boom wordt vrijwel altijd gewonnen uit duurzaam beheerde bossen. Bovendien is er voor beukenbomen minder water nodig en kan bijna alles van de boom worden gebruikt. De stof is een vorm van viscose, maar door een aanpassing in het spinproces duurzamer en flexibeler. Daarnaast behoudt modal beter kleur en gaat de stof langer mee. Ook heeft modal een lagere vochtopname en is daarom perfect voor inspannende activiteiten en hoge temperaturen. Hoewel modal is ontwikkeld om de eigenschappen van katoen te benaderen is de stof ook glad en zacht als zijde. Het draagcomfort is hierdoor heel aangenaam.

Bewust aankopen doen

Daarnaast ademt de stof goed en is deze eenvoudig te onderhouden, zoals katoen. Beide stoffen worden regelmatig met elkaar gecombineerd, maar modal wordt vaak met andere stoffen gecombineerd, zoals merino wol. Deze hoodie van Calvin Klein bijvoorbeeld, bestaat 58% katoen, 39% modal en 3% elastaan. Elastaan is inderdaad geen heel milieuvriendelijk materiaal, maar helaas is er ook nog niet echt een duurzamere stof beschikbaar dat een alternatief is. Het is dus vooral belangrijk om bewust aankopen te doen en kleding niet zomaar weg te gooien, maar te recyclen in strijd tegen de plastic soep. Ook Calvin Klein zet zich steeds meer en vaker in om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Het merk doet dit op verschillende manieren, maar staat altijd garant voor kwaliteit. Een kledingstuk van dit merk is daardoor misschien iets duurder dan gemiddeld, maar gaat daarentegen ook veel langer mee. Zo hoef je minder snel nieuw te kopen!  

Hoodie van Calvin Klein 

Hoodie van Calvin Klein 

Toch is het allerbelangrijkste comfort. Een hoodie van Calvin Klein is nochtans vrijwel altijd aangenaam om de dragen. De stof is fijn en voelt prettig aan. Deze hoodie is daarnaast trouwens heel licht waardoor je deze eenvoudig mee op reis kunt nemen. Zo voel je jezelf niet zo bepakt. Dat is natuurlijk wel zo fijn want je wilt vanzelfsprekend dat je jezelf zelfverzekerd voelt terwijl je vrij kunt beweger. Zeker op reis is dit belangrijk. Je bent dan namelijk veel actief bezig, zelfs als je onderweg bent met bijvoorbeeld de trein of het vliegtuig. Daarnaast is dat natuurlijk ook handig voor het inpakken van je koffer of tas. Het gewicht is dus zeker iets om op te letten en een hoodie hoeft niet per se van een dikke stof te zijn voor een behaaglijk effect. Calvin klein staat nochtans voor comfort, dus met een hoodie van dit merk ben je er zeker van dat deze aanvoelt als een tweede huid! 

Wat draag jij het liefst voor comfortabel kledingstuk op reis?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.