Originele en persoonlijke cadeaus voor Valentijnsdag

Volgende week is het Valentijnsdag. Valentijnsdag is oorspronkelijk een merkeldag (een dag die in het volksgeloof belangrijk is), maar de precieze betekenis en het doel zijn niet bekend. Er doen verschillende verhalen de ronde. Zo schijnt dat in de 18de eeuw dit feest gevierd door de Romeinen om Lupercalia te eren. De betekenis die Valentijnsdag tegenwoordig heeft is te danken aan Geoffrey Chaucer die onderstaand gedicht schreef:

For this was on seynt Volantynys day
Whan euery bryd comyth there to chese his make

Maar wat de geschiedenis ook is, tegenwoordig is Valentijnsdag de dag om je geliefde eens goed in het zonnetje te zetten. Alhoewel, het is voornamelijk natuurlijk een commercieel feest. En hoewel ik zelf weinig waarde aan Valentijnsdag hecht, doe ik toch ieder jaar wel iets leuks op deze dag. Het is eigenlijk een beetje een sociale verplichting, haha. Vorig jaar was ik Valentijnsdag bijna vergeten en schreef ik deze blog met last minute tips voor Valentijnsdag. Uiteindelijk hebben we samen lekker thuis gegeten, een wijntje gedronken en een film gekeken. Zonder poespas en zonder cadeautjes, maar het was een heek gezellige avond! Kaartjes, bloemen, chocolade en beertjes hoeven sowieso niet echt voor mij. Ik hecht meer waarde aan een fijne tijd, door bijvoorbeeld lekker te eten of een fijne film te kijken. Maar een klein (persoonlijk) cadeautje is stiekem altijd toch wel heel leuk. Weet jij al wat je jouw partner gaat geven dit jaar? Ik heb een aantal leuke, originele en persoonlijke cadeaus voor Valentijnsdag op een rijtje gezet om je op weg te helpen.

Zelfgemaakte chocolade bij Chocstar

Ik vind chocolade cadeau geven zo afgezaagd, maar een zelfgemaakte chocoladereep is natuurlijk van een ander kaliber! Op Chocstar kun je zelf een chocoladereep of hart maken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten chocolade en heel veel verschillende soorten toppings zoals noten, fruit, snoep, koek en sprinkles. Vervolgens kun je er een naam en een boodschap bij laten maken en wordt de chocolade naar het door jouw opgegeven adres verzonden.

Zelfgemaakt magazine via Jilster

Bij Jilster kun je zelf een tijdschrift maken. Je kunt kiezen uit sjablonen of de pagina`s zelf ontwerpen. Je moet wel genoeg foto`s en teksten hebben, deze zijn er namelijk niet in sjablonen! Je kunt een quiz, puzzel of fotoreportage toevoegen, maar ook liefdesbrieven, columns of feitjes en weetjes. Doe er een coupon in voor een gratis massage of een lekker recept voor de perfecte romantische avond. Het is vrij veel werk en niet heel goedkoop, maar wel ontzettend leuk! De prijs voor een tijdschrift van 16 pagina`s inclusief verzendkosten is 27,00 euro. Let wel even op de verzendtijd, want het duurt gemiddeld een week voordat je het tijdschrift zult ontvangen.

Bake My Wish


Op de website van Bake My Wish kun je een wenstaart bestellen. Of nou ja, je kunt er bak pakket bestellen. Vervolgens wordt het pakket opgestuurd en hoef je er alleen maar water toe te voegen en maak je zelf een heerlijke taart. Oja, en een wens. Die moet je er natuurlijk ook nog in doen! De wens zit in een kokertje in de taart. Je kunt er natuurlijk ook een cadeautje in stoppen. Er wordt namelijk een speciale koker bijgeleverd die je gewoon kunt meebakken. De bak pakketten bestaan uit een taartvorm, taart mix (vanille of chocolade) en een speciale wenskoker. Een Make My Wish bak pakket kost 14,95 en een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Doe Een Wens.

Handige gadgets

Voor een partner die van gadgets houdt moet je op Radbag zijn. Dit is een van de leukste cadeausites die er zijn, vind ik. Ik heb hier voor kerst een cadeau voor m`n vader besteld, maar zag toen nog zoveel meer leuke gadgets. Wat denk je bijvoorbeeld van een parfum set om je eigen geur te ontwikkelen, chocolade whiskey, een bierwereldreis in geschenkdoos, een yeti ijskrabber, eenhoorn sloffen of een lollyboom? Ik weet zeker dat je hier een leuk cadeau kunt vinden.

Gepersonaliseerd telefoonhoesje

SugarloafGraphics

Op Etsy kun je gepersonaliseerde telefoonhoesjes bestellen. Met jullie foto erop, een half hartje, een speciale datum of jullie (bij)namen.

Bekijk de blog: ‘Originele Valentijnscadeaus voor de reisliefhebber‘, voor nog meer inspiratie.Wat geef jij jouw geliefde dit jaar voor Valentijnsdag?

Facebook Comments

2 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.