Heftige huwelijksproblemen in de film By The Sea (2015)

Iedere week plaats ik een recensie van een film of serie online waarvan ik vind dat je ze moet hebben gezien. Sommige films of series zullen al wat oud -of heel oud- zijn, sommige zullen nieuw zijn. Sommige zullen een geweldig verhaal vertellen, andere zullen simpelweg prachtig gefilmd zijn. Sommige zullen ontzettend flauw zijn, andere films of series zullen alleen maar actie en geweld bevatten. I don`t care as long as it is good. Dat je het weet. Schroom vooral niet om je ongezouten mening te delen en te laten weten wat jij van mijn keuzes vind of om goede films te recommanderen. Voor vandaag: Must See This #88 By The Sea (2015)

By The Sea
By The Sea is een Amerikaanse, romantische dramafilm uit 2015 en is zowel geschreven als geregisseerd door Angelina Jolie Pitt. Tevens vertolkt zij samen met haar man Brad Pitt de hoofdrollen in de film.

By The Sea

Roland is een schrijver en voor zijn nieuwe boek vertrekt hij samen met zijn vrouw Vanessa naar idyllisch dorpje aan de Zuid-Franse kust. Roland wilt hier graag aan zijn nieuwe boek zal werken en ze hebben samen afgesproken dat ze nergens heen gaan tot hij heeft geschreven. Roland en Vanessa lijken een goed team als koppel te vormen en na veertien jaar huwelijk kennen ze elkaar door en door. Echter gaat hun huwelijk niet bepaald over rozen en brengen zij de dagen voornamelijk gescheiden door. Vanessa is depressief, verlaat nauwelijks de hotelkamer en probeert zichzelf staande te houden met wijn en pillen. Roland heeft last van een writer’s block, drinkt zichzelf iedere dag laveloos in de plaatselijke bar en probeert de band met zijn vrouw te herstellen. Een gat in de muur dat uitzicht verschaft op de hotelkamer van een pasgetrouwd stel zou daar verandering in kunnen brengen.

By The Sea stond al een tijdje op mijn to-see lijstje. Ik vind Angelina Jolie Pitt een bijzonder vrouw en kijk graag naar haar werk. Ik vond het tijdens deze film echter heel moeilijk om Angelina Jolie Pitt en Brad Pitt niet als Angelina Jolie Pitt en Brad Pitt te zien, als je begrijpt wat ik bedoel. Toch weten ze hun rollen overtuigend neer te zetten. Tijdens de opnames van deze film waren ze zelf pas getrouwd en wisten ze een stel te spelen met veel problemen terwijl je toch duidelijk voelt dat er ook nog veel liefde is. Ik vond By The Sea een prachtige film, cinematografisch heb ik er absoluut geen puntje van kritiek. Ook de kostuums waren werkelijk prachtig en ook het verhaal vond ik heel mooi. By The Sea is een subtiele, ontroerende film en de vele emoties waar het stel mee worstelt komen prachtig tot het recht. Het enige minpuntje is dat deze film veel te lang duurt en echt tot het uiterste lijkt te worden uitgemolken. Af en toe was het werkelijk gewoon saai. Een beetje vaart hier en daar was absoluut niet misplaatst geweest. Of misschien had het af en toe gewoon even moeten knallen. Een fikse ruzie waarbij het stel met servies gooit had al een goede en afwisselende scene kunnen zijn lijkt mij. Gewoon, iets meer pit. Desondanks vind ik By The Sea een must-see, als je een liefhebber van artistieke films bent. Anders zul je deze film niet kunnen waarderen.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.