Een van de meeste gestelde vragen die ik krijg is: ‘wat mis je het meest uit Nederland’? Ik noem dan meestal Albert Heijn, familie, vrienden, het zorgsysteem en verse bloemen (van de markt). Ik hoop heus wel eens bloemen, maar een typisch Nederlands boeket of juist een bos van exotische geuren en kleuren mis ik. De boeketten in het buitenland zijn nu eenmaal net even anders en het vaak ook gewoon net niet. Bovendien mis ik soms om een bloemetje te geven en ontvangen bij bijvoorbeeld bezoek of speciale gelegenheden. Hoewel we er ons misschien niet altijd bewust van zijn hebben we in Nederland een echte bloemencultuur. Sterker nog: onze specialisatie in bloemen is ook nog eens heel toonaangevend voor een groot deel van de wereld. Het is dus niet heel verwonderlijk als een expat verteld dat hij verlangd naar een verse bos bloemen. Maar wist je dat je vanuit Nederland ook eenvoudig bloemen in het buitenland kunt laten bezorgen?

Laat bloemen bezorgen in het buitenland als je iemand op afstand mist!

Floriografie: de taal van bloemen

Bloemen fleuren ons niet alleen op, maar dragen vaak ook een betekenis die goed aansluit bij onze emoties. Soms kan een bloem meer zeggen dan woorden ooit zouden kunnen. Iedere bloem heeft een eigen symboliek. Floriografie- dat zoveel betekent als taal van de bloemen, helpt ons om voor iedere emotie een passende bloem te vinden. Het maakt niet uit of je boos, blij, gelukkig of bijvoorbeeld verdrietig bent. Met bloemen kun je sorry zeggen en spijt betuigen, maar ook de liefde verklaren en medeleven uit. Daarnaast gebruiken we bloemen om iemand beterschap of sterkte te wensen en bijvoorbeeld tijdens het vieren van mijlpalen.

Een bloemetje van betekenis

Bloemen verbinden ons dus echt met elkaar, maar ook met de natuur. Door een bos bloemen krijgt je interieur namelijk meteen een andere uitstraling, maar voelt het ook direct harmonieus en vredig. Een boeket kan dus op verschillende manieren betekenis geven en is daarom zowel voor de gever en ontvanger heel aangenaam. Als je een geliefd persoon hebt die buiten Nederland woont denk je misschien niet snel aan het geven van een bos bloemen. Toch kun je in het bijzonder misschien juist wel iemand die in het buitenland extra blij maken met een bloemetje! Zoals ik hierboven zei is het oprecht iets wat ik regelmatig mis en ik denk niet dat ik de enige ben.

Bloemen bezorgen in het buitenland

Bloemen bezorgen in het buitenland

Gelukkig kun je gewoon bloemen bezorgen via het internet. Je kunt bijvoorbeeld online een boeket bestellen als bedankje, voor een uitvaart of een feestelijke gelegenheid zoals een bruiloft. Maar wist je dat je ook bloemen kunt laten bezorgen in het buitenland? Je verwacht misschien dat dit niet mogelijk is of dat de bloemen dat verlept aankomen en niet lang meer mooi zijn. Echter, niets is minder waar! Er zijn verschillende websites, zoals debloemist.nl die samenwerken met lokaal geselecteerde partners in het buitenland. Bloemen worden dus vers en naar onze standaarden bezorgd.

Bestellen bij debloemist.nl

Van te voren kun je in principe aangeven welk boeket je wilt bestellen. Dit kan gewoon in een vertrouwde omgeving en in het Nederlands. Zo weet je zeker dat alles goed verloopt! Plaats je een order bij debloemist.nl? Dan is het extra fijn dat je boeket bloemen de volgende dag wordt geleverd mits je voor 15.00 uur besteld. Je kunt bovendien een kaartje met persoonlijke boodschap toevoegen. Ik weet zeker dat je daarmee je vrienden en familie in het buitenland heel blij mee maakt, maar ook zeker je buitenlandse kennissen zullen dit kunnen waarderen. Schroom dus niet en stuur een bloemetje om te laten weten dat je aan iemand denkt, dichtbij of ver weg.

Ontvang of verstuur jij wel eens bloemen via het internet?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.