The Science is Clear. The Future is Not.

Over de film

Before The Flood is een Amerikaanse documentairefilm uit 2016 van Fisher Stevens en Leonardo DiCaprio. De documentaire ging op 3 september in première tijdens het Internationaal filmfestival van Toronto en verscheen op 21 oktober in de Amerikaanse bioscopen. Op 30 oktober werd de film internationaal uitgezonden door National Geographic en tegelijkertijd gratis beschikbaar gesteld voor streaming zodat zoveel mogelijk mensen de kans hebben om de film te zien.

Samenvatting van Before The Flood

Leonardo reisde als ‘United Nations messenger of peace’ in drie jaar tijd de wereld over. Hijd doet dit om de gevolgen van klimaatverandering te met eigen ogen te zien. Zo bezoekt hij onder andere smeltende ijskappen, brandende oerwouden, uitstervende diersoorten, rokende olieraffinaderijen, kale natuurgebieden en dode koraalriffen. Maar ook overstroomde steden en eilanden die op het punt staan om te verdwijnen in de oceaan, als het gevolg van onder meer het overmatige gebruik van fossiele brandstoffen. Tijdens zijn reis zoekT hij naar antwoorden, maar ook oplossingen voor het veranderende klimaat. Hij gaat in dialoog met wetenschappers, NASA-onderzoekers, wereldleiders, activisten en zoals astronaut Dr. Piers Seller, president Obama, secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon en de Paus.

Before The Flood (2016)

Mening over Before The Flood

Voor wie niet precies weet wat klimaatverandering inhoudt en voor degene die zich niet met het onderwerp bezig houden is Before the Flood een interessante documentaire. De materie wordt op een begrijpelijk manier uitgelegd. Voor de rest van de mensheid is het een goede herinnering vol feiten die ons weer even bewust maken van waar we mee bezig zijn: de aarde vernielen. Zelfs als je niet in klimaatverandering gelooft kun je niet ontkennen dat wat we de aarde allemaal aanrichten schadelijk is voor het ecosysteem, de mensheid, de dieren en de natuur. We dragen hier allemaal aan bij door onze dagelijkse manier van leven. En we kunnen er allemaal aan bij dragen om een positieve impact op de aarde te maken. Hoe klein ook.

Bijvoorbeeld door te consuminderen, bewust te winkelen, op te letten op ons energie gebruik en minder vlees te eten. Er zijn allemaal kleine aanpassingen in ons dagelijkse leven die niet alleen de aarde mee helpen, maar waar we ook zelf beter van worden. Zoals in de film ook duidelijk wordt kun je als een enkel persoon misschien niet heel veel invloed uitoefenen, maar wel je steentje bij dragen. Een belangrijke boodschap en ontzettend waar. Heel eerlijk gezegd vind ik het maar gek dat hier niet meer aandacht aan wordt besteed. Het blijkt namelijk dat maar heel weinig mensen zich bewust zijn van hun overmatige consumptie. Wat mij betreft is Before the Flood dan ook niet een aanrader om te zien, maar een verplichting.

Bekijk op de website van Before the Flood meer tips om actie te ondernemen tegen klimaatverandering.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.