Home Made Coffee Scrub

Intens verdrietig ben ik. Mijn koffie is op. En mijn heerlijke dermalogie scrub ook. Hè, wat?! Geen scrub, wel koffiedik. Even de keuken in en nu heb ik een lekkere scrub met een heerlijke geur, dus toch nog mijn ochtendkoffie. Nouja een soort van van.Lees hieronder mijn supersimpele recept voor een heerlijke Home Made Coffee Scrub.

ingrediënten
  • 2 eetlepels koffie
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 vanillestokje
  • Scheutje olijfolie

Bereiding

Coffeescrub
Doe twee eetlepels koffie in een bakje.

Coffeescrub bruine suiker
Voeg hier gelijke delen bruine suiker aan toe. Gebruik je dus vier eetlepels koffie, voeg dan vier eetlepels suiker toe.

Home Made Coffee Scrub Kaneel
Voeg een theelepel kaneel toe.

Koffiescrub Vanille
Haal de zaadjes uit het vanillestokje en voeg deze toe.

Koffie scrub kaneel bruine suiker
Voeg olijfolie toe toe je de gewenste substantie hebt bereikt.

Homemade Koffiescrub
Doe de scrub in een potje. Dit is ook leuk om cadeau te geven. De srub blijft ongeveer drie weken houdbaar.

Scrubben koffie
En scrubben maar!

Deze scrub verwijdert dode huidcellen, reinigt de huid, stimuleert de bloedsomloop. De scrub zorgt voor een mooiere teint en voor een egalere en zachtere huid door de koffie. Cafeïne heeft een antioxidante werking en is in veel beautyproducten verwerkt. Het schijnt dat het het opbrengen van cafeïne op de huid de kans op huidkanker verkleint, maar ik durf hier verder geen uitspraken over te doen. Ach, baat het niet dan schaadt het niet. Door gebruik van de olijfolie voelt de huid minder ruw en droog aan. Ik heb zelf vrij veel olijfolie gebruikt omdat mijn huid op dit moment erg droog is, maar als je hier geen last van hebt kun je natuurlijk veel minder olijfolie gebruiken. De koffiescrub is erg mild, maar niet geschikt voor gevoelige delen zoals het gezicht en de hals. De scrub ruikt erg lekker en de geur blijft vrij lang hangen. Na gebruik van deze scrub voelt mijn huid heerlijk zacht.

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.