Bandajanas met verwisselbare bandjes

Heel eerlijk zal ik bekennen dat ik al jaren, als de zon schijnt, niets anders draag dan mijn Havaianas. Ik heb ze in allerlei kleuren en soorten en stem ze moeiteloos af op mijn outfit en humeur. Ik loop ermee in de stad, maar bewandel net zo makkelijk bergen op deze comfortabele teenslipper. En wat mij betreft is het absoluut het meest ideale schoeisel wat er bestaat, zelfs voor op reis. Heerlijk vind ik ze lopen! Maar, heel stijlvol zijn ze natuurlijk niet! Het hippe en eco-vriendelijke merk Bandajanas is daarom een prettig alternatief. Met deze slippers kun je namelijk eindeloos variëren door middel van verwisselbare bandjes en hippe accessoires.

Naar eigen smaak samenstellen

Bandajanas zijn helemaal naar eigen smaak samen te stellen. Je hebt de keuze uit verschillende, comfortabele voetbedden gemaakt van eco-vriendelijk, zacht schuim. Omdat ik op zoek was naar een stijlvolle slipper die ik ook voor een iets nettere gelegenheid aan kan trekken, heb ik gekozen voor een zwarte, platte basis. Maar ook de kleuren wit, blauw, bruin en taupe zijn verkrijgbaar en je kunt zelfs kiezen voor hoge modellen. Ook de keuze in verwisselbare bandjes is ontzettend groot. Voor iedere persoonlijkheid en/of gelegenheid vind je een passende set. Bovendien kun je de banden los, of met meerdere bij elkaar dragen.

En zelfs de accessoires zijn verwisselbaar. Hierdoor kun je werkelijk eindeloos blijven afwisselen! Zelf koos ik voor een zwart voetbed met simpele, leren bandjes in combinatie met de de houten ‘Go Nuts’, gemaakt van kokosnoot. Deze leuke bloem is op zo’n manier aan de banden te bevestigen dat je gemakkelijk in en uit je slipper kunt, omdat je de banden niet om je enkel hoeft te binden. Daarnaast heb ik een set van drie gekleurde bandjes in combinatie met  prachtige, groene bloemen en zilverkleurige bedeltjes. Hierdoor heb ik in feite twee paar slippers, waarvan een ook prima geschikt is voor iets nettere  gelegenheden.

Fijn voor op reis

De slippers zijn super licht en dus ideaal om mee te nemen op reis. En Bandajanas heeft gelukkig goed met ons reisliefhebbers meegedacht, want bij iedere set slippers ontvang je een handige stoffen zak waarin je alles netjes kunt bewaren. Maar wat mij betreft is toch wel het allerbelangrijkste dat Bandajanas echt fijn lopen! Het voetbed is, zoals beloofd, inderdaad heerlijk comfortabel en lekker zacht. Misschien niet zo stevig als mijn vertrouwde Havaianas, maar de kwaliteit doet absoluut niet onder.

Ik heb er nog geen bergen mee beklommen, maar een tripje naar de stad is prima te doen. Daarbij vind ik het absoluut een pluspunt dat je zelf kunt kiezen hoe je de bandjes wilt dragen, hierdoor zitten de slippers vrijwel altijd prettig! Ook is het leuk om regelmatig een nieuwe set banden of accessoires bestellen. Door te blijven mixen en matchen met verschillende bandjes en accessoires, heb je altijd een unieke slipper bij de hand die bij je outfit past. En zo hoef je eigenlijk geen andere slippers meer mee op reis te nemen. Dit scheelt echt kilo’s aan ruimte in je bagage!

Eco-vriendelijk en maatschappelijk ondernemen

Bandajanas is eco-vriendelijk en vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen heel belangrijk. Veel van de producten worden geproduceerd in het buitenland. Zo worden de banden van alle slippers gemaakt van afval en resten uit de textielindustrie van Portugal. Het voetbed is gemaakt van non-toxic EVA schuim en zijn geproduceerd in China. Accessoires zijn handgemaakt door een dames uit onder andere Thailand en Indonesië. Het merk controleert streng op de arbeidsomtstandigheden en ziet erop toe dat medewerkers een normaal loon krijgen en de kans hebben om voor hun families te zorgen.

Maar ook in Nederland zelf staat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. Zo wordt er gebruik gemaakt van sociale werkplaatsen om het bedrijf te ondersteunen. Bijvoorbeeld door de bandensets op maat te knippen en op de kaarten te knopen Op deze manier worden mensen met een arbeidshandicap toch betrokken bij de maatschappij, middels een leuke en passende uitdaging. De slippers worden bovendien zoveel mogelijk verzonden in dozen van gerecycled karton. Het streven is om op den duur ook de slippers zelf te recyclen, om zo een bijdrage te leveren aan een schone wereld.

Win de slipper van de maand

Van Bandajanas mag ik de slipper van de maand weggeven aan een van mijn lezers. En kans maken op deze leuke slippers is heel simpel! Vul onderstaand formulier in en klik op verzenden. That’s it! Tevens zou ik het leuk vinden als je Bohalista en Bandajanas op social media liked en/of volgt. Uiteraard waardeer ik het natuurlijk extra als je deze winactie dan ook nog eens deelt, maar dit is allemaal niet verplicht! Laat je me ook nog even weten wat jouw favoriete schoeisel voor op reis is?

Winformulier

Deze winactie is afgelopen. De winnaar is inmiddels bekend gemaakt.

Voorwaarden

Deze actie loopt tot en met 16 mei 2018. De winnaar krijgt na 17 mei 2018 persoonlijk bericht via e-mail en verplicht zichzelf om binnen 48 uur na ontvangst van deze e-mail te reageren, anders kies ik een andere winnaar. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Winnaars worden getrokken door middel van random loting.

3 thoughts on “Bandajanas: de slipper die je zelf kunt samenstellen (+ winactie)

  1. Femy B says:

    Mijn goede oude lichtgrijze Palladium Pallabrouse Baggy, geweldig ‘on the go’ and sexy stoer onder een jurkje. :-) Mijn tijdloze favoriete schoeisel voor op reis.

  2. Leonie says:

    Mijn favoriete schoeisel? zwarte schoenen met een goed voetbed, sandalen en slippers. Mjn oude slippers in Cuba achtergelaten, dus ding graag mee met deze beauties.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.