Expliciete seksscènes en een bijzondere fetish The Handmaiden (2016)

The Handmaiden (2016)

The Handmaiden (originele titel: Agasshi), is een Zuid-Koreaanse erotische en psychologische thriller uit 2016. Het verhaal is geschreven en geregisseerd door Park Chan-wook. De film is gebaseerd op het boek Fingersmith, een Victoriaanse misdaadroman van Sarah Waters. Op 14 mei ging de film in première op het filmfestival van Cannes als genomineerde voor de Gouden Palm. De cast bestaat uit door Kim Min-hee, Kim Tae-ri, Ha Jung-woo, Cho Jin-woong, Kim Hae-sook and Moon So-ri.

At that moment, a drop of insanity could cause one to go completely mad. If I could drive Sasaki mad as well, then life would’ve been more fun.

Samenvatting van The Handmaiden

The Handmaiden speelt zich af tijdens de jaren 1930, gedurende de Japanse bezetting van Korea. De Koreaanse zakkenroller Sook-Hee woont samen met een stel oplichters en verkoopt baby’s. Als zij door meesteroplichter Fujiwara, die zich voordoet als Japanse graaf, wordt gevraagd om te infiltreren als persoonlijke dienstmeid bij de jonge Japanse erfgename Lady Hideko, besluit ze van de kans gebruik te maken in hoop op een beter leven.

Lady Hideko woont op een geïsoleerd landgoed. Ze is verloofd met haar perverse oom Kouzuki. Hij houdt zich voornamelijk bezig met het vergaren van en handelen ‘unieke’ literatuur en het ‘trainen’ van zijn nichtje. Sook-Hee komt er echter al snel achter dat niets is wat het lijkt en alles nog duisterder is dan ze aanvankelijk dacht.

Mening over The Handmaiden

De film bestaat uit drie delen en begint ietwat langzaam. Het is een film vol prachtige kostuums, een vleugje historie en romantische natuurshots. Naarmate The Handmaiden vordert wordt de setting iets duisterder, erotischer en spannender. En uiteindelijk zit je gewoon naar een perverse, gewelddadige, rauwe film te kijken. Dit is allemaal ontzettend goed opgebouwd. Vol met onverwachte wendingen en schakelingen tussen humor, spanning, erotiek, geweld, psychologie en misdaad. Dit maakt dat de hele film gewoon perfect is.

Je krijgt eenzelfde verhaal te zien vanuit verschillende perspectieven. Hierdoor krijg je meer inzicht, maar je jezelf tegelijkertijd ook nog meer afvraagt. Ik heb echt niets op The Handmaiden aan te merken. Ik had geen ergernissen en heb geen schoonheidsfoutjes gezien. Gewoon geen helemaal niets. Het is een prachtig, meeslepend verhaal dat zeer stijlvol wordt verteld en perfect gedoseerd is.

Cinematografisch vind ik The Handmaiden simpelweg briljant. De film is visueel zeer aantrekkijk om naar te kijken. Van de prachtige shots tot kostuums en de setting en van de prachtige natuur tot de expliciete seksscènes die heftig en erotisch zijn. Maar het is ook puur kunst en nooit ordinair. Fifty Shades of Grey kan daar trouwens voor alle toekomstige kleuren nog wat van leren.

The Handmaiden is absoluut een aanrader om te zien. Ik vond de film zo goed dat ik oprecht kan zeggen dat het een van mijn favoriete films aller tijden is. Alleen denk ik dat het misschien wel fijn is om enige kennis van de Japanse bezetting in Korea te hebben om de film beter te begrijpen (google is your friend).

Facebook Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.